دانلود پاورپوینت فیبر نوری
قالب: پاورپوینت
تعداد اسلاید: 163
توضیحات:
مزایای فیبرنوری در مقابل سیم های مسی عبارتند از: قیمت پایینتر، پهنای باند وسیع، محافظت در مقابل تداخل و تزویج، ایزولاسیون کامل الکتریکی، امنیت، مصونیت در مقابل خوردگی، غیر قابل اشتعال بودن، وزن کم، اتلاف پایین، فرستنده های با قیمت پایین تر و انعطاف پذیری. انتقال نور در فیبر نوری توسط پدیده ی انعکاس نور انجام می شود. هنگامی که یک شعاع نور را به سطح جدایی دو محیط می تابانیم، قسمتی از آن به داخل محیط اول باز می گردد. با تکرار این عمل، نور در داخل فیبر محبوس شده و می توان آن را منتقل کرد.
عناصر یک خط انتقال عبارتند از: منشاء پیام، مدولاتور، منبع موج حامل، تزویج کننده های کانال (ورودی)، کانال ارتباطی، تزویج کننده های کانال (خروجی)، آشکارساز، پردازشگر سیگنال، پیام خروجی. به دستگاه هایی که وظیفه ی تبدیل سیگنال الکتریکی به سیگنال نوری را انجام می دهند، فرستنده های نوری می گویند که به طور کلی به دو دسته ی دیودهای منتشرکننده ی نور و دیودهای لیزری تقسیم می شوند. در سیستم های فیبر نوری نوعی آشکارساز نوری در طرف گیرنده ی نور مورد نیاز است تا نور مدوله شده را که در طول فیبر منتشر شده، آشکار کند؛ به عبارت دیگر سیگنال های نوری را به سیگنال های الکتریکی تبدیل نماید.
تار نوری از دو بخش تشکیل می شود: هسته و پوشش ساخته شده از یک ماده ی شفاف نوری (مثلا شیشه سیلیکای گداخته) و روکش. ماده ی اصلی سازنده ی فیبرهای نوری، کوارتز اکسید سیلیسیم SIO2)) است. کابل فیبر نوری را می توان از چند جهت دسته بندی نمود که عبارتند از: انواع کابل فیبر نوری از نظر شیوه ی انتقال (فیبرهای چندحالته شامل فیبر چندحالته با ضریب شکست پل های، فیبر چندحالته با ضریب شکست تدریجی، فیبر تک حالته)، از نظر حفاظت نوع (LOSS BUFFER ) و TIGHT BUFFER))، از نظر روکش ( (IN DOOR و (OUT DOOR ) وIN DOOR – OUT DOOR) ) از نظر ماده ی سازنده (کابل فیبر نوری پلاستیکی، کابل فیبر نوری شیشه ای و کابل فیبر نوری با پلیمر سخت). روش های ساخت فیبرها عبارتند از: روش بوته مضاعف، روش سیلیس رسوب یافته دپ شده شامل رسوب بیرونی، رسوب محوری، رسوب داخلی. روش کشیدن تار در سیلیس پوشش شده با پلاستیک. در هنگام نصب فیبرهای نوری، کنترل چندین پارامتر، به خصوص در مورد شرایط مسیر و عملیات نصب دارای اهمیت است. این پارامترها عبارتند از: مسیر راه، طبیعت ناحیه، نوع خاک، رویه ی نصب. رابط ها را برای اتصال تارهای نوری در مسیرهای انتقال به کار می برند، به طوری که ضمن ایجاد تسهیل در قطع تارها، تلف پایینی در موقع اتصال از طریق آن ها به دست می آید. این رابط ها بر اساس کارشان به دو نوع تقسیم می شوند. نوع اول بر مبنای تزویج عدسی و نوع دوم بر اساس تزویج سر به سر تارهاست. راه دیگر اتصال فیبرها، اتصال آن ها به صورت دائمی است. اتصال دائم کابل های فیبر نوری به دو روش امکان پذیر است: اتصال دائمی دو فیبر به روش همجوشی، اتصال دائمی دو فیبر به روش قفل شدن
فهرست:
فصل اول: آشنای با فیبر نوری
تاریخچه
فیبر نوری چیست؟
مزایای فیبر نوری
معایب فیبر نوری
کاربرد های فیبر نوری
فصل دوم: فیزیک فیبر های نوری
نور چیست؟
تعاریف و قوانین نور
ضریب شکست
تابش، انعکاس و انکسار
قوانین اسنل
حالت های مختلف تابش نور در دو محیط مختلف
انتقال نور در فیبر نوری
زاویه ی پزیرش
فصل سوم: ساختمان فیبر نوری
ساختمان فیبر نوری
خصوصیات سلیکای گداخته
انواع فیبر نوری
انواع فیبر نوری از نظر اشعه ی گذرنده از آن
انواع فیبر نوری از نظر حفاظت
انواع فیبر نوری از نظر محل استفاده
انواع فیبر نوری از نظر ماده ی سازنده ی آن
فیبر نوری چگونه ساخته میشود
فصل چهارم: چگونگی انتقال پیام
چگونگی انتقال پیام
منشاء پیام
مدولاتور
منبع نور حامل
تزویج کننده کانال (ورودی)
کانال ارتباطی
تزویج کننده کانال (خروجی)
آشکار ساز
پردازشگر سیگنال
پیام خروجی
عناصر خط انتقال فیبر نوری
رابطه توزیع کننده داده در شبکه ی فیبر نوری (FDDI)
شبکه ی نوری سنکرون
فرستنده های نوری
ویژگی های منابع نور مورد استفاده در سیستم های نوری
تفاوت نور لیزر و نور معمولی
آشکار ساز های نوری
فصل پنجم: طراحی شبکه ی کابل
طراحی شبکه کابل
جنبه های طراحی مکانیکی
تزویج کننده
تزویج کننده عدسی
تزویج کننده سر به سر
اتصال فیبرهای نوری به صورت دائیم
اتصال فیبرهای نوری به صورت دائیم به روش هم جوشی
اتصال فیبرهای نوری به صورت دائیم به روش قفل شدن
پاورپوینت فیبر نوری