فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:111
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه
فصل اول:علل و منشا آلودگی آلاینده ها................1
1-1-فاضلابهای خانگی..................................2
1-1-1-بررسی آلودگی ناشی از فاضلابهای خانگی...........2
1-2-فاضلابهای صنعتی..................................4
1-2-1-موارد استفاده از آب در صنعت..................4
1-2-2-کیفیت آب مورد نیاز صنعت......................5
1-2-3-پسابهای صنعتی و آلودگی ناشی از آن.............6
1-2-4-بررسی آلودگی های صنعتی.......................7
1-3-آلودگی ناشی از فعالیتهای کشاورزی (آلوده کننده های
غیر نقطه ای)......................................13
1-3-1-منابع تولید آلودگی در اراضی کشاورزی.........13
1-3-1-1-آلودگی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی........14
1-3-1-2-آلودگی ناشی از مصرف سموم دفع آفات (آفت کشها
و علف کشها)......................................15
1-3-2-تاثیر خصوصیات خاک و آسیب پذیری منابع آب ناشی
از فعالیتهای کشاورزی............................15
1-3-2-1-فاکتورهای حساسیت خاک....................16
1-3-2-2-ظرفیت (پتانسیل)آبشویی خاک...............16
1-3-2-3-ارزیابی ظرفیت جذب.......................16
1-3-2-4-ارزیابی کلی حساسیت......................17
1-3-2-5-خصوصیات سموم.............................17
1-4-آلودگی ناشی از مواد زاید جامد(زباله ها).....18
1-5-سایر آلودگی ها..............................18
1-5-1-آلودگی آب با فرآورده نفتی.................18
1-5-2-آلودگی آب با مواد زاید رادیواکتیو.........18
1-5-3-آلودگی شیمیایی آبهای زیرزمینی ناشی از نفوذ
آب شور..........................................19
فصل دوم:تعیین پارامترهای اندازه گیری در روشهای
آزمایش.............................................20
2-1-تقسیم بندی آزمایشات کیفیت در منابع آب..........20
2-1-1-آزمایشات شیمیایی(روتین)......................20
2-1-2-آزمایشات فیزیکی..............................25
2-1-3-آزمایشات آلودگی (بیولوژیکی-شیمیایی)..........26
2-1-4-فلزات سنگین..................................28
2-1-5-آزمایشات معدنی سمی............................32
2-1-6-سایر آزمایشات................................33
2-2-تقسیم بندی عوامل موثر بر آلودگی منابع آب.......34
2-3-روشهای آزمایشی تعیین پارامترهای موثر بر کیفیت و
آلودگی منابع آب و آلاینده ها........................38
فصل سوم:برنامه،روشها و تجهیزات نمونه برداری..........45
3-1-نمونه برداری....................................46
3-1-1-نحوه نمونه برداری..............................46
3-1-2-روشهای جمع آوری نمونه ها.......................46
3-1-3-محل نمونه برداری...............................47
3-1-3-1-محل نمونه برداری در منابع روباز..............47
3-1-3-2-محل نمونه برداری از منابع آب زیر زمینی.......48
3-1-4-برداشت نمونه ها...............................48
5-1-4-1-شستشوی تجهیزات در محل .......................49
3-1-4-2-شستشوی تجهیزات در آزمایشگاه.................50
3-1-5-نگهداری و حمل نمونه ها.........................50
3-2-ابزار و تجهیزات نمونه برداری.....................54
3-2-1-تجهیزات نمونه برداری از منابع آب سطحی و فاضلابها.54
3-2-2-تجهیزات نمونه برداری از منابع آب زیرزمینی......55
3-2-3-تجهیزات نمونه برداری خودکار....................56
فصل چهارم:آزمایشات.................................57
روش آزمون هدایت الکتریکی............................58
روش آزمون pH......................................60
اندازه گیری سختی کل به روش تیترومتری................61
روش آزمون نیتریت...................................62
روش آزمون نیترات....................................64
اندازه گیری سولفات به روش کدورت سنجی...............66
روش آزمون پتاسیم...................................67
روش آزمون سدیم.....................................69
منابع
مقدمه
آب در زندگی روزانه
وجود هر گونه حیات،متکی به وجود آب است.آب در بیشتر فرآیندهای متابولیسمی بدن،نقش حیاتی دارد.هنگام گوارش غذا،مقادیر قابل توجهی آب مورد استفاده قرار میگیرد.تقریبا 70 درصد وزن بدن را آب تشکیل میدهد.برای عملکرد درست بدن،روزانه به 1 تا 7 لیتر آب نیاز دارد،البته این مبزان آب به مقدار فعالیت بدن،دمای هوا،رطوبت و دیگر عوامل بستگی دارد.آب از طریق ادرار،مدفوع،تعریق و همچنین از طریق بازدم به شکل بخار آب دفع میشود.
بدن انسان به آبی نیاز دارد که نمک یا ناخالصی های دیگر (مثل باکتری یا دیگر عوامل بیماری زا و یا مواد شیمیایی) نداشته باشد.البته برخی مواد محلول در آب،طعم و مزه آن را بهتر هم میکند.امروزه،با توجه به رشد روز افزون جمعیت،میزان سرانه آب آشامیدنی کاهش یافته است.
راه حلهای تحت بررسی،تولید بیشتر آب،بهبود توزیع و جلوگیری از هدر رفتن آن میباشد.
مصرف آشکار و نهان آب
تحقیقات آماری در بسیاری از کشورها نشان میدهد که میانگین مصرف روزانه آب برای هر نفر،حدود 300 لیتر است.در حالی که مصرف نهان آب برای هر نفر،حدود 6000 لیتر و از قرار زیر میباشد:
-آبیاری کشتزارها و تهیه و تولید مواد غذایی:2600 لیتر
-تامین انرژی: 2400 لیتر
-صنایع و معادن: 700 لیتر
- امور بازرگانی و خدمات: 34 لیتر
منبع کمیاب
در بسیاری از کشورها،آب نوعی منبع استراتژیک محسوب میشود.بسیاری از جنگها از جمله جنگ 6روزه در خاور میانه،بر سر به دست آوردن منابع آبی بیشتر صورت گرفت.البته کارشناسان،مشکلات بیشتری را هم پیش بینی میکنند که به دلیل رشد جمعیت،آلودگی آبها و گرم شدن زمین حادث می شود.
آب،فرهنگ و مذهب
در بیشتر ادیان از جمله اسلام ممسیحیت و یهودیت،آب ماده پاک کننده محسوب میشود.برای مثال،در مسیحیت غسل تعمید را در کلیسا با آب انجام میدهند.در بسیاری ادیان همچون اسلام نوعی مراسم عبادی وجود دارد که در آن، مرده را با آب پاک شستشو میدهند (غسل).در دین اسلام هم تنها پس از وضو گرفتن(شستن بخشهایی از بدن با آب پاک)میتوان فریضه نماز را بجا آورد.در مذهب شینتو(مذهب ژاپنی) در تمام مراسم عبادی از آب برای پاکیزه ساختن بدن فرد یا مکان خاصی استفاده میشود.
گزارش کارآموزی آلودگی ها و آزمایشهای آب