فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه رشته معماری با فرمت ورد.کامل

اختصاصی از فایل هلپ پایان نامه رشته معماری با فرمت ورد.کامل دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه رشته معماری با فرمت ورد.کامل


پایان نامه رشته معماری با فرمت ورد.کامل

 

 

 

 

 

 

 

پایان نامه رشته معماری با فرمت ورد

مقدمه

مسکن شاید تنها موضوعی باشد که هر معماری ، در عمر خود دست کم یکبار با آن دست و پنجه نرم می کند و کم و کیف آن را تجربه می کند. این امر اهمیت موضوع مسکن را می رساند. شاید به همین دلیل باشد که معماری اجتماعی ترین شغلهاست. چون هر انسانی در زندگی خود قطعاً پدیدة مسکن را به شکلی تجربه کرده است.

تعریف مسأله

اولین مسئله ای که بشر از بدو آغاز هستی با آن روبرو بوده است چگونگی محافظت از خود در برابر عوامل طبیعی از جمله: عوامل جوی، حیوانات درنده و مهاجمان انسانی و غیره ... بوده است. این مسئله موجب شد تا انسان به فکریافتن پناهگاهی مناسب برای در امان ماندن از خطرات اطراف باشد. در محلهای کوهستانی غارها و فرورفتگیهای درون آن ، در محلهای پست چاله هایی که روی آنها را با شاخ وبرگ می پوشاندند و در محلهای دیگر نیز به تناسب موقعیت اولین پناهگاهای اقامتی بشر شکل گرفت . کم کم با شروع یکجانشینی و کشاورزی بشر به نوع دیگری با مسئله اقامتگاه برخورد کرد و خانه های مسکونی درکنار یکدیگر ساخته شدند که مجموعه آنها شهرهای بزرگ و کوچک را به وجود آوردند . با پیشرفت در زندگی بشر و نیز بزرگتر شدن شهرها هر روز نیازهای جدیدی برای اجتماع به صورت مسئله ای که باید حل شود تحمیل می شد و بشر برای یافتن راه حلهای مناسب به ابداعات متعددی دست می زد . « اجتماعات کارگری کنار رود نیل در زمانهای بسیار دور از جمله پاسخ های بشر به مشکل مسکن اجتماعات بزرگ انسانی بود که به صورت پشت به پشت خانه هایی با داشتن فضاهایی مانند ورودی ، نشیمن ، پخت وپز و خواب رو به غرب و شرق به صورت مجموعه ای فشرده بوجود آمده اند و چون ساکنین آن ها بردگان بودند دور آن حصاری قرار گرفته است . البته مجموعه دارای بازار خرید و خدمات مختلفی می باشد.

از طرفی می توان به خانه های طرح شده در دوره آنتیک یونان پرداخت . هر شهر نظم اجتماعی خاص خود را دارد . فلسفه زندگی دموکراتیک و طرز تفکر زمان در فضای شهری متجلی می شود . شهرهای طرح شده توسط طراح معروف یونانیEPIDAMOS0 حکایت از نوع زندگی مذکور و لیکن محصور در مقابل حملات خارجیان دارند . بخش های

های مسکونی متراکم در مرکز شهر AGORA و مسکونی در حاشیه حول بخش های تجاری و فرهنگی و حکومتی ، در PRIENE که در زمینی شیبدار قرار گرفته شکل می گیرد .خانه های مسکونی اکثرا در طرح متداول دوره به صورتی متمرکز به داخل با شکل درون گرایATRIUM ایجاد گردیده است.

   نوعی دیگر از مسکن در شهرهای قرون وسطی در اروپای مرکزی دیده می شود ، مرکز شهری بر حول مراکز مذهبیDOM و یا کلیسای آن انجام گرفته و بخش تجاری و بازار روز حکایت از زندگی پیشه ورانه و روستایی می کنند . بناهای پیوسته در قطعه زمین های خصوصی به نحوی ایجاد گردیده که ساکنین در طبقات بالای همکف بتوانند کارگاه ها و یا فروشگاه های خود را در طبقه همکف در حاشیه خیابان قرار دهند (پیدایش مغازه در کوچه ) و حیاط پشتی به صورت باغچه سبزیجات مورد استفاده قرار گیرد.

   با نظری به قصرهای دوره تجدید حیاط هنری رنسانس ، و دوران باروک که اثر آنها در شکل گیری خانه های کوچک تر طبقه ثروتمندان مشهود است ، بناهای مسکونی مردمی این دوره در حاشیه کوچه و خیابان با تراکم بسیار زیاد و مشخصات نامطلوب به چشم می خورند. عمده عطف نظر به اتفاقاتی است که در اواسط قرن نوزدهم با هجوم روستانشینان در جستجوی کار در صنایع به شهرها انجام می گیرد . بناهای متراکم مسکونی به نام سرباز خانه های استیجاری "WOHN-KASERNE" از جمله آنهاست که فاقد نور و هوای کافی و سرویسهای خدماتی مناسب می باشد . با توسعه صنایع و شروع انقلاب صنعتی نیاز به دگرگونی هایی در محیط زندگی مردمی و به خصوص کارگران ، موجب مطالعه و عرضه امکاناتی که از جمله تولید مجتمع های مسکونی با مشخصات بهتر و اجاره کم برای افراد کم درآمد می باشد که در شهرهای وین و برلین انجام می گیرد .با توسعه صنایع ، رشد فرهنگ و تمدن در جهت آن اثر به سزایی در زمینه های شهرسازی و معماری ،به خصوص ایجاد مسکن داشته است . بدیهی است در مورد اخیر مطالعات بر محور واحد های جمعی مسکونی متمرکز می شود که جوابگوی نیازهای عمومی نیز هست . LE . CORBUSIER با طرحDOMINO های خود و ارائه انعطاف پذیری در سازه ، در تکامل واحدهای جمعی مسکونی سهم به سزایی داشته است


 


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه رشته معماری با فرمت ورد.کامل
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد