خلاصه پایان نامه:
اتصالات T، TT، X، XX متداولترین اتصالات بکار رفته در سازه های ساخته شده از مقاطع مستطیلی می باشد ولی تاکنون تحقیقات اندکی در زمینه اتصالات چند صفحه ای این مقاطع صورت گرفته است. روش متداول موجود در طرح خستگی اتصالات چند صفحه ای بر اساس بررسی صفحه ای این اتصالات و استفاده از بیشترین ضریب تمرکز تنش بدست آمده اتصال صفحه ای معادل برای کل اتصال می باشد.
به نظر می رسد که در نظر گرفتن عضو مهاری خارج صفحه ای اتصالات چند صفحه ای در روش متداول کمی دور از واقعیت بوده و ممکن است نتایج محافظه کارانه ای برای مقادیر ضرایب تمرکز تنش اتصالات ارائه دهد.
لذا در این پایان نامه به روش اجزاء محدود سعی شده است که اتصال مدلسازی شده و اثر عضو مهاری خارج از صفحه در ضرایب تمرکز اتصالات چند صفحه ای TT و XX بررسی شود. نتایج حاکی از افزایش 12 درصدی ضرایب تمرکز تنش اتصال معادل صفحه ای نسبت به اتصالات چند صفحه ای TT می باشد. با این حال اختلاف فوق قابل ملاحظه نمی باشد و با توجه به سادگی روش متداول طراحی می توان آن را همچنان بصورت محافظه کارانه بکار برد. ولی این اختلاف در اتصالات XX به 50 درصد می رسد که به لحاظ اقتصادی حائز اهمیت است و نیاز به اصلاح روابط موجود می باشد.
در ادامه تاثیر پارامترهای مختلف در ضرایب تمرکز تنش اتصالات چند صفحه ای TT و XX مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
پایان نامه رشته عمران- مطالعه تحلیلی ضرایب تمرکز تنش اتصالات چند صفحه ای مقاطع مستطیلی (RHS)