پس از رشد شتابگیر جمعیت در سالهای جنگ 8 ساله بخاطر تبلیغات رژیم و نبود امکانات پیشگیری از بارداری در چند سال گذشته سیاستهای اتخاذ شده ، روند رشد جمعیت را بهگونهی محسوس کند کرده است. افزایش جمعیت هنوز ابعادی فاجعهآمیز دارد و با امکانات رفاهی جامعه هیچگونه تناسبی ندارد . در دههی شصت سالانه بیش از یک و نیم میلیون نفر به جمعیت افزوده میشد در دههی هفتاد این رقم به ۸۰۰ هزار نفر در سال تقلیل یافت . بنا بر دادههای مرکز آمار نرخ رشد جمعیت در حال حاضر در ایران ۱/۲ در صد است و بنا بر آمار70 میلیونی کشور در حال حاضر حدود 850 هزار نفر به جمعیت کشور افزوده می شود . این کودکان از نظر تغذیه ، پوشاک ، تعلیم و تربیت و ... امکانات می خواهند و از نظر اشتغال و تشکیل خانواده و بیمه و... باید پیش بینی های لازم انجام گیرد تا در زمان جوانی با مشکلات گریبانگیر نباشند . کشور ما در مجموعه جامعه جهانی است و وضعیت کودکان جهان نوید آینده بدی ، همراه با محرومیتهای فراوان را می دهد .
تعداد کودکان در جهان، ۲.۲ میلیارد نفر است. کودکانی که در فقر زندگی می کنند، معادل ۱ میلیارد نفرند. یعنی از هر دو کودک، یک کودک در فقر زندگی می کند.
برای ۱.۹ میلیارد کودکی که در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند:
۶۴۰ میلیون نفر سرپناه کافی ندارند.
۴۰۰ میلیون نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند
۲۷۰ میلیون نفر هم به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند.
۱۲۱ میلیون کودک در جهان از خدمات آموزشی ابتدائی بی بهره اند.
در سال ۲۰۰۳، بیش از ۱۰.۶ میلیون کودک قبل از رسیدن به سن ۵ سالگی درگذشته اند که این تعداد با تعداد کودکان در فرانسه، آلمان، یونان وایتالیا برابر است.
هرساله ۱.۴ میلیون کودک به خاطر عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و خدمات ابتدائی بهداشتی از بین می روند.
هرساله ۲.۲ میلیون کودک به خاطر این که واکسن نزده اند، می میرند.
۱۵ میلیون کودک یتیم در جهان داریم که والدین شان از بیماری ایدز درگذشته اند (این رقم برابر است با تعداد کودکان در آلمان و انگلستان. )
ذهن روشنتر می شود اگر میزان پرداختی های بعضا عیر ضروری و یامخرب را نیز لیست کنیم .
هزینه بستنی دراروپا ۱۱میلیارددلار
حق و منزلت کودک در خانواده 4 ص