فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:34
فهرست مطالب:
مقدمه: ۱
محیط های کشت : ۲
وسایل مورد نیاز در مزرعه. ۳
مشخصات نمونه خوب.. ۳
بیماری مهم در غلات.. ۴
عامل بیماری Fusarium Graminearum.. 4
کنترل : ۴
عامل بیماری Septoria Tritici 4
کنترل : ۵
عامل بیماری Erysiphe Graminis. 5
کنترل : ۵
عامل بیماری Puccinia Strii formis. 6
کنترل : ۶
بیماری ها در مرکبات.. ۶
آنتراکنوز مرکبات : ۶
شکل شناسی : ۸
نماتد مرکبات.. ۸
تحریک به تولید اسپور با ایجاد شرایط رطوبتی مطلوب: ۹
آیا ریشه سالم است یا بیمار ؟. ۱۰
بررسی ریشه گیاهان علفی: ۱۰
جداسازی عوامل بیماریها: ۱۰
طبقه بندی قارچ ها ۱۱
اسپور یک سلولی داخلی پیکنید، رنگ روشن: ۱۱
اسپورها با جداره عرضی و طولی ، تیره رنگ: ۱۲
رشته های هیف و کنیدی برها: ۱۳
قارچ های نازا ۱۳
قارچ های عامل مرگ گیاهچه PYTHIACEAE.. 13
سیاهک ها SMUTS. 14
زنگ ها RUSTS. 14
بیماری پوسیدگی طوقه برنج: ۱۴
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت.. ۱۴
نشانه های بیماری.. ۱۵
زیست شناسی: ۱۷
مبارزه : ۱۷
سفیدک دروغی یا داخلی سیب زمینی : ۱۸
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت.. ۱۸
نشانه های بیماری: ۱۹
سس… ۲۴
اهمیت: ۲۴
مشخصات سس: ۲۶
بیماری پژمردگی بوته گوجه فرنگی: ۲۶
تاریخچه ، انتشار ، اهمیت.. ۲۶
نشانه های بیماری : ۲۷
مبارزه: ۲۹
منابع : ۳۰
« سومین جایی که زمین شادمان ترین است ، آنجاست که یکی از خداپرستان بیشترین غله را کشت کند و بیشترین گیاه را بکارد. »
مقدمه:
جانوران روی زمین ، برای ادامه زیست و بقایای نسل خود نیاز به مقدار معینی انرژی دارند که به تقریب تمام آن توسط نور خورشید تأمین می گردد. در ابتدا نور توسط گیاهان سبز ، تا به انرژی شیمیایی تبدیل شود. تا سایر جانداران بتوانند با تغذیه این گیاه نیروی مورد نیاز خود را بدست آورند.
محصول های کشاورزی که برای غذا ، مورد حمله گیاهان پست و جانوران مختلف قرار می گیرند. در اثر حمله دچار کم رشد و کم محصولی می شوند.
و از آغاز کشاورزی ، انسان با این مشکل روبرو بوده است. به طور کلی ، می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند به سه گروه علف های هرز ، عوامل بیماری زا و آفات تقسیم نمود. با اینکه نتیجه فعالیت هر سه گروه کم و یا نابود شدن محصول و بالارفتن هزینه تولید است. هر گروه با شیوه ای ویژه خود خسارت هایی وارد می آورد.
محیط های کشت :
امروزه محیط های کشت آماده بصورت پودر یا قرص در بازار موجود بوده و برای صرفه جویی در وقت با حل نمودن آنها در آب ، محیط غذایی آماده مصرف خواهد بود و بهترین محیط های کشت به قرار زیرند :
۱)Potato Dextrose Agar ( سیب زمینی،اکستروز،آگار ): اکثر قارچ ها در این محیط به خوبی رشد می نمایند و از این محیط برای جدا سازی اکثر قارچ ها استفاده می شود.
۲)Beef-Extract Agar یا عصاره گوشت گاو – آگار – Potato Dextrose Peptone Agar یا سیب زمینی اکستروز پیتون آگار ، این دو محیط بیشتر برای
جدا سازی باکتری های پاتوژن مصرف می شوند.
۳)Water Agar (آب آگار) : این محیط کشت تهیه شده از آگار و آب به نسبت
۵/۱ % محیط مناسبی برای جدا سازی باکتری ها از قارچ های تیوم و فوزاریم
می باشد. ضمناً گلوکز آگار نیز یک محیط کشت کم پروتئین محسوب می شود.
۴)اسید لاکتیک : برای جلوگیری از رشد باکتری های پاتوژن و ساپروفیت به هر ۱۰ میلی لیتر محیط کشت ذوب شده قبل از ریختن به داخل ظروف لیتری ، یک یا دو قطره اسید لاکتیک اضافه می گردد.
وسایل مورد نیاز در مزرعه
۱- حداقل وسایل مورد نیاز : یک ذره بین تاشو با قدرت بزرگ نمایی ده برابر یک چاقوی جیبی تیز ،تخته پرس و کاغذ برای خشک کردن گیاهان و مقداری کیسه پلاستیکی و …
۲- وسایل استاندارد : هرس دستی ، اره تاشو ، بیل دسته دار ، تخته پرس ، دوربین عکاسی مجهز به Close up و فیلم رنگی ، کیسه های پلاستیکی برای مجزا نگاه داشتن ، نمونه های گیاهی ، برچسب ، کاغذ یادداشت .
مشخصات نمونه خوب
نمونه بایستی شامل تمام مراحل رویشی پاتوژن باشد. و برای اینکه نمونه تازه و شاداب باشد بهتر است در کیسه پلاستیکی و داخل یخدان نگهداری شود. نمونه بایستی از بخش مورد حمله پاتوزن برداشته می شود.
بیماری مهم در غلات
Scab ( Head Blight ) ( بادزدگی سنبله )
عامل بیماری Fusarium Graminearum
علائم لکه های کوچک آبسوخته کمی قهوه ای رنگ در قاعده یا وسط پوسته یا محور سنبله ، علامت اولیه بیماری است . در امتداد لبه پوسته ها یا در قاعده سنبلکها رشد مسیلیومی صورتی تا قرمز رنگ تشکیل می شود. در هوای گرم و مرطوب ، سنبلکهای آلوده با ظهور پرتیس های آبی – سیاه رنگ ، خالدار می گردند .
مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن