فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن

اختصاصی از فایل هلپ مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن


مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:34

فهرست مطالب:

مقدمه: ۱

محیط های کشت : ۲

وسایل مورد نیاز در مزرعه. ۳

مشخصات نمونه خوب.. ۳

بیماری مهم در غلات.. ۴

عامل بیماری Fusarium  Graminearum.. 4

کنترل : ۴

عامل بیماری   Septoria Tritici 4

کنترل : ۵

عامل بیماری      Erysiphe Graminis. 5

کنترل : ۵

عامل بیماری      Puccinia Strii formis. 6

کنترل : ۶

بیماری ها در مرکبات.. ۶

آنتراکنوز مرکبات : ۶

شکل شناسی : ۸

نماتد مرکبات.. ۸

تحریک به تولید اسپور با ایجاد شرایط رطوبتی مطلوب: ۹

آیا ریشه سالم است یا بیمار ؟. ۱۰

بررسی ریشه گیاهان علفی: ۱۰

جداسازی عوامل بیماریها: ۱۰

طبقه بندی قارچ ها ۱۱

اسپور یک سلولی داخلی پیکنید، رنگ روشن: ۱۱

اسپورها با جداره عرضی و طولی ، تیره رنگ: ۱۲

رشته های هیف و کنیدی برها: ۱۳

قارچ های نازا ۱۳

قارچ های عامل مرگ گیاهچه PYTHIACEAE.. 13

سیاهک ها SMUTS. 14

زنگ ها  RUSTS. 14

بیماری پوسیدگی طوقه برنج: ۱۴

تاریخچه ، انتشار ، اهمیت.. ۱۴

نشانه های بیماری.. ۱۵

زیست شناسی: ۱۷

مبارزه : ۱۷

سفیدک دروغی یا داخلی سیب زمینی : ۱۸

تاریخچه ، انتشار ، اهمیت.. ۱۸

نشانه های بیماری: ۱۹

سس… ۲۴

اهمیت: ۲۴

مشخصات سس: ۲۶

بیماری پژمردگی بوته گوجه فرنگی: ۲۶

تاریخچه ، انتشار ، اهمیت.. ۲۶

نشانه های بیماری : ۲۷

مبارزه: ۲۹

منابع : ۳۰

« سومین جایی که زمین شادمان ترین است ، آنجاست که یکی از خداپرستان بیشترین غله را کشت کند و بیشترین گیاه را بکارد. »

مقدمه:

جانوران روی زمین ، برای ادامه زیست و بقایای نسل خود نیاز به مقدار معینی انرژی دارند که به تقریب تمام آن توسط نور خورشید تأمین می گردد. در ابتدا نور توسط گیاهان سبز ، تا به انرژی شیمیایی تبدیل شود. تا سایر جانداران بتوانند با تغذیه این گیاه نیروی مورد نیاز خود را بدست آورند.

 

محصول های کشاورزی که برای غذا ، مورد حمله گیاهان پست و جانوران مختلف قرار می گیرند. در اثر حمله دچار کم رشد و کم محصولی می شوند.
و از آغاز کشاورزی ، انسان با این مشکل روبرو بوده است. به طور کلی ، می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند به سه گروه علف های هرز ، عوامل بیماری زا  و آفات تقسیم نمود. با اینکه نتیجه فعالیت هر سه گروه کم و یا نابود شدن محصول و بالارفتن هزینه تولید است. هر گروه با شیوه ای ویژه خود خسارت هایی وارد می آورد.

محیط های کشت :

امروزه محیط های کشت آماده بصورت پودر یا قرص در بازار موجود بوده و برای صرفه جویی در وقت با حل نمودن آنها در آب ، محیط غذایی آماده مصرف خواهد بود و بهترین محیط های کشت به قرار زیرند :

۱)Potato Dextrose Agar ( سیب زمینی،اکستروز،آگار ): اکثر قارچ ها در این محیط به خوبی رشد می نمایند و از این محیط برای جدا سازی اکثر قارچ ها استفاده می شود.

۲)Beef-Extract Agar یا عصاره گوشت گاو – آگار – Potato Dextrose Peptone Agar یا سیب زمینی اکستروز پیتون آگار ، این دو محیط بیشتر برای
جدا سازی باکتری های پاتوژن مصرف می شوند.

۳)Water Agar (آب آگار) : این محیط کشت تهیه شده از آگار و آب به نسبت
۵/۱ %  محیط مناسبی برای جدا سازی باکتری ها از قارچ های تیوم و فوزاریم
می باشد. ضمناً گلوکز آگار نیز یک محیط کشت کم پروتئین محسوب می شود.

۴)اسید لاکتیک : برای جلوگیری از رشد باکتری های پاتوژن و ساپروفیت به هر ۱۰ میلی لیتر محیط کشت ذوب شده قبل از ریختن به داخل ظروف لیتری ، یک یا دو قطره اسید لاکتیک اضافه می گردد.

وسایل مورد نیاز در مزرعه

۱- حداقل وسایل مورد نیاز : یک ذره بین تاشو با قدرت بزرگ نمایی ده برابر یک چاقوی جیبی تیز ،تخته پرس و کاغذ برای خشک کردن گیاهان و مقداری کیسه پلاستیکی و …

۲- وسایل استاندارد : هرس دستی ، اره تاشو ، بیل دسته دار ، تخته پرس ، دوربین عکاسی مجهز به Close up و فیلم رنگی ، کیسه های پلاستیکی برای مجزا نگاه داشتن ، نمونه های گیاهی ، برچسب ، کاغذ یادداشت .

مشخصات نمونه خوب

نمونه بایستی شامل تمام مراحل رویشی پاتوژن باشد. و برای اینکه نمونه تازه و شاداب باشد بهتر است در کیسه پلاستیکی و داخل یخدان نگهداری شود. نمونه بایستی از بخش مورد حمله پاتوزن برداشته می شود.

بیماری مهم در غلات

Scab ( Head Blight ) ( بادزدگی سنبله )

عامل بیماری Fusarium  Graminearum

علائم لکه های کوچک آبسوخته کمی قهوه ای رنگ در قاعده یا وسط پوسته یا محور سنبله ، علامت اولیه بیماری است . در امتداد لبه پوسته ها یا در قاعده سنبلکها رشد مسیلیومی صورتی تا قرمز رنگ تشکیل می شود. در هوای گرم و مرطوب ، سنبلکهای آلوده با ظهور پرتیس های آبی – سیاه رنگ ، خالدار می گردند .


دانلود با لینک مستقیم


مقاله آفات مهم غلات وگیاهان و راه های مبارزه با آن
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد