این محصول در قالب پی دی اف و 172 صفحه می باشد.
پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی بررسی تاثیر روش آزمایش،در تعین ایزوترم جذب رنگهای مستقیم بر روی کالای سلولزی با استفاده از آلتراسونیک
این پایان نامه جهت ارائه در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی نساجی و علوم الیاف طراحی و تدوین گردیده است . و شامل کلیه مباحث مورد نیاز پایان نامه ارشد این رشته می باشد.نمونه های مشابه این عنوان با قیمت های بسیار بالایی در اینترنت به فروش می رسد.گروه تخصصی ما این پایان نامه را با قیمت ناچیزی جهت استفاده دانشجویان عزیز در رابطه با منبع اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهند. حق مالکیت معنوی این اثر مربوط به نگارنده است. و فقط جهت استفاده ازمنابع اطلاعاتی و بالابردن سطح علمی شما در این سایت ارائه گردیده است.
چکیده:
در این پروژه هدف بدست آوردن ایزوترم جذب رنگ مستقیم (Direct brue 71) برروی پنبه در حضور و عدم حضور امواج مافوق صوت می باشد. برای انجام این آزمایشات دو مشکل عمده وجود داشت:
1- عدم تاثیر یکنواخت امواج مافوق صوت در هر نقطه از حمام آلتراسونیک
2- در دسترس نبودن رنگ خالص (Direct brue 71)
اولین مشکل با ساخت دستگاه حرکت دهنده نمونه ها در حمام آلتراسونیک و دومین مشکل با عملیات خالص سازی رنگ مورد نظر، برطرف شدند. برای بررسی کیفی تاثیر خالص سازی بر رنگ مورد نظر، از تست TLC استفاده نمودیم.
سپس برای بدست آوردن زمان تعادل به آزمایشات کنتیک جذب پرداخته شد. در انتها تاثیر دما، نمک، امواج مافوق صوت بر ایزوترم جذب رنگ مستقیم (Direct brue 71) بر کالای پنبه ای بررسی شده است و اطلاعات بدست آمده از مدلهای ایزوترمی با اطلاعات تجربی در نمودارهایی مقایسه شدند و نزدیکترین مدل به این ایزوترمها با توجه به نمودارهای ذکر شده و مقادیر r، مدل فرندلیچ تشخیص داده شد.
مقدمه
رنگرزی به عملیاتی گفته می شود که در طی آن کالای نساجی در محلولی که شامل مواد رنگرزی و مواد ضروری دیگر است رنگ شود و رنگ نسبتا بادوامی بدست آورد. این بدان معنی است که رنگ کالای رنگرزی شده نباید به آسانی در اثر شستشو و یا در معرض نور زایل گردد.
زمانیکه یک کالای رنگ نشده در یک حمام مناسب قرار می گیرد، جذب رنگ در ابتدا سریع خواهد بود، و سپس این سرعت جذب کاهش می یابد. هرچند در آخر دیگر مقدار رنگ در کالا افزایش نمی یابد اما این فرض اشتباه است که سیستم را در این حالت یک سیستم استاتیک درنظر بگیریم و حرکت مولکول های رنگ بین کالا و حمام را تمام شده فرض نمائیم. در حقیقت مبادله رنگ بین حمام و کالا در این شرایط در حال انجام می باشد با این تفاوت که مقدار جذب و دفع در این شرایط با هم برابر می باشند. در این شرایط می باشد که سیستم به حالت تعادل رسیده است. اطلاعات در فرایندهای رنگرزی تعادلی، به صورت ایزوترم جذب بیان می شوند. در واقع ایزوترم جذب توزیع رنگزا در بین دو فاز حمام و الیاف را بررسی و نشان می دهند.
معادلات ایزوترم تعادل برای توصیف نتایج تجربی مورد استفاده قرار می گیرند. پارامترهای معادلات و فرضیات اصلی ترمودینامیکی این مدل های تعادلی ، اغلب اطلاعاتی در مورد مکانیزم های جذب و خصوصیات سطح و افینیته جاذب به ما ارائه می دهد. همه ایزوترم ها ممکن است از مدل های فرضی تئوری پروسه جذب ناشی شوند. در اغلب موارد یکی از مدل های مختلف می توانند برای پیشگویی مقدار جذب استفاده شوند.
تنوع مدل های ایزوترمی و کنتیکی برای جذب و دفع نشان می دهد که انتخاب مناسب مدل های جذب و دفع یک تاثیر وسیعی بر پیشگویی ها خواهد گذاشت. یک مدل خوب باید موثر، جامع، واقع گرایانه و پیشگویانه باشد.
برای انتخاب یک مدل باید مرحله به مرحله پیش رفت. در ابتدا سعی نمود که یک مدل ساده (یا قابل قبول بر مبنای اطلاعات مکانیسم سیستم) را برای اطلاعات تنظیم نمود و سپس از مدل های پیچیده تری در صورت نیاز استفاده نمود. اگر یک پارامتر جدید در یک مدل بدون دلیل فیزیکی وارد کنیم، دقت آن باید باحساسیت آن در شرایط مختلف بررسی شود و مفهوم فیزیکی آن باید به دقت نتیجه گیری شود.
فصل اول: شیمی فیزیک جذب رنگ
1-1- مقدمه
زمانیکه یک کالای رنگ نشده در یک حمام مناسب قرار می گیرد، جذب رنگ در ابتدا سریع و سپس این سرعت جذب کاهش می یابد. هرچند در آخر دیگر مقدار رنگ در کالا افزایش نمی یابد اما این فرض اشتباه است که سیستم را در این حالت یک سیستم استاتیک درنظر بگیریم و حرکت مولکول های رنگ بین کالا و حمام را تمام شده فرض نمائیم. در حقیقت مبادله رنگ بین حمام و کالا در این شرایط در حال انجام می باشد با این تفاوت که مقدار جذب و دفع در این شرایط با هم برابر می باشند. در این شرایط می باشد که سیستم به حالت تعادل رسیده است.
از کلمات ترمودینامیک یا ترموستاتیک معمولا در زمانی استفاده می شود که سیستم در حالت تعادل معکوس باشد، یعنی سیستم در حالتی باشد که جذب و دفع تواما صورت گیرد. در بعضی از فرایندهای رنگرزی چنین اتفاقی نمی افتد و فرایند ذاتا برگشت ناپذیر است. مثلا رنگزاهای گوگردی و راکتیو از این دسته رنگزاها هستند. در تمام این فرایندها مشخص است که واکنش یک طرفه می باشد و در صورت جذب مولکول های رنگزا توسط لیف، برگشت رنگزا به حمام رنگرزی به سختی انجام می شود.
اطلاعات در فرایندهای رنگرزی تعادلی، به صورت ایزوترم جذب بیان می شوند. در واقع ایزوترم جذب توزیع رنگزا در بین دو فاز حمام و الیاف را بررسی و نشان می دهند. ایزوترم های جذب متعددی در جهت توجیه سیستم های جذب وجود دارند ولی سه ایزوترم جذب نرست، لانگمیور، و فرندلیچ از همه با اهمیت تر می باشند.
اگر در فرایند رنگرزی به حالت تعادل نرسیم، جذب و دفع با هم برابر نخواهد بود، این نابرابری میان جذب و دفع را به اصطلاح هیستریس کاذب یا هیستریس کنتیکی می نامند.
یک گراف که مقدار ماده جذب شده در واحد سطح را در مقابل غلظت ماده یا فشار گاز نشان می دهد، نمودار ایزوترم جذب می گویند و برای درک بهتر و پیش بینی مقدار جذب، معادلات ایزوترم جذب تعریف شده است و اینها بر مبنای مدل های تئوریک استوار می باشند.
معادلات ایزوترم تعادل برای توصیف نتایج تجربی مورد استفاده قرار می گیرند. پارامترهای معادلات و فرضیات اصلی ترمودینامیکی این مدل های تعادلی ، اغلب اطلاعاتی در مورد مکانیزم های جذب و خصوصیات سطح و افینیته جاذب به ما ارائه می دهند.
پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی بررسی تاثیر روش آزمایش،در تعین ایزوترم جذب رنگهای مستقیم بر روی کالای سلولزی...