مونوگرافی روستای هی هی
مقدمه:
مونوگرافی گه ترجه آن تک نگاری است که در روش ژرفائی برای مطاله جوامع محدود مورد استفاده قرار میگیرد. بعنوان دیگر تک نگاری توصیفی است ژرف و همه جانبه از یک ده یا یک خانواده یا طایفه، بعنوان مثال در تک نگاری یک ده اوضاع اجتماعی، اقتصادی، جمعیت و فرهنگی، نهادها، هنجارها و بطورکلی کلیه جزئیات زندگی مردم روستا مورد برسی قرار میگیرد.
تک نگاری روستایی را غالباً در مناطقی بکار می برند که اطلاعات کافی در زمینه ساختار اجتماعی اقتصادی آن مناطق وجود نداشته باشد و در چنین مواردی انتخاب یک ده نمونه و متوسط الحال که ویژگیهایش حتی المکان معرف جامعه کلی باشد، میتواند طرحی کلی از ساخت اجتماعی اقتصادی منطقه را نشان دهد.
مونوگرافی به معنای مطالعه "واحد موضوعی" نیز امده است: مونوگرافی که به معنی تحقیق و نگارشی یک واحد است، در واقع "واحد موضوعی"را شامل میشود نه واحد جغرافیایی را. با این محدود کردن واحد، محقق میتواند در آن زمینهای که مهارت دارد به تحقیق و مطالعه بپردازد.
حاصل یک کار تحقیقی درباره روستا ی هیهی است که از روش مونوگرافی در جامعه شناسی روستایی استفاده شده است. جامعه شناسی روستایی عملی است که به برسش شکل بندی های اجتماعی و فرهنگی در روستاها می پردازد. روستا نشینی در مفهوم وسیع آن پدیده ای است که بیشتر به کشورهای توسعه نیافته یا جهان سوم تعلق دارد. تقریبا 62 در صد از کل جمعیت جهان را روستا نشینان تشکیل می دهند که در صد آن در ممالک توسعه یافته 10و در ایران، روستاها از نظر اقتصادی واجتماعی اهمیت فراوان دارد و ما بخاطر بهبود بخشیدن روشهای تولی و بهره برداری از محصولات کشاورزی از یکسو سازی اجتماعی فرهنگی روستاها از سوی دیگر به اهمییت شناخت آنها پی میبریم. از طرف دیگر روستاها بعد از جامعه عشایری پایه زندگی شهر تشکیل داده و از دیر باز تامین کننده نیازهای اساسی و اولیه از قبیل خوراک و پوشاک بوده و در واقع استقلال کشور وابسته به روستاهاست. همچنین روستا محل تامین نیروی انسانی بخشهای صنعت وخدمات در شهرهاست. هنری مدارس جامعه شناس فرانسوی از میان روش مونوگرافی را بارورترین روش تحقیق در جامعه شناسی میداند.
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه:
بیان مسئله:
هدف:
اهمیت و ضرورت:
(ابزار و وسایل جمع آوری اطلاعات و مشکل تحقیق)
فصل دوم
مونوگرافی چیست
تاریخچه مونوگرافی درجهان
تاریخچه مونوگرافی در ایران
پیشینه:
فصل سوم
الف)شناسایی محیط جغرافیایی
ب)تاریخچه ده
فصل چهارم: سیمای ده
فصل پنجم:جمعیت شناسی ده
الف)ساخت جمعیت
ب)حرکات جمعیت
فصل ششم:ساخت و نظام اجتماعی روستا
فصل هفتم) مالکیت و تحول آن
فصل هشتم
الف)خانواده
ب)تعلیم و تربیت
ج)مراسم مذهبی
د)گذران اوقات فراغت
فصل نهم: ساخت اقتصادی ده
الف)تولید
ب)عوامل تولید
ج)شیوه مبادلات
فصل دهم:شیوه های بهره برداری از زمین
فصل یازدهم: سازمان و تاسیات روستا
فصل دوازدهم: رفتارهای اجتماعی و فرهنگ مردم
فصل سیزدهم: آدابو رسوم روستا
فصل چهاردهم
الف) عقاید و باورهای عامیانه مردم روستا
ب)زبان
فصل پانزدهم: خوراک وغذاهای سنتی
فصل شانزدهم- شهدا
عکس ها
منابع
مونوگرافی روستای هی هی