فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق پیامبر

اختصاصی از فایل هلپ دانلود تحقیق پیامبر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق پیامبر


دانلود تحقیق پیامبر

برپایى مراسم و تعظیم شعائر
نحوه برخورد بزرگترها با مناسبتهاى ویژه اهل بیت، در فکر و روح‏کودکان هم مؤثر است. برپایى مراسم جشن یا سوگوارى، شرکت کردن وشرکت دادن در چنین برنامه‏هایى مؤثر است. در سایه اینگونه تعظیم‏شعائر، آن فرهنگ دینى و علقه‏هاى ولایى پابرجا مى‏ماند و تقویت‏مى‏شود. امامان معصوم‏علیهم السلام نیز از این شیوه بهره مى‏گرفتند و به آن توصیه‏مى‏کردند. براى پیروان اهل بیت، تکریم مناسبتهایى همچون ایام عاشوراو روز غدیر، از اهمیت ویژه‏اى برخوردار است. اهل بیت، به این دو مناسبت‏بسیار بها مى‏دادند. «غدیر خم‏» را یک عید بزرگ اسلامى مى‏دانستند و به‏روزه و عبادت و تبریک‏گویى و دید و بازدید و شادمانى و پوشیدن لباس نو واحترام این روز دستور مى‏دادند، تا در ذهن شیعه، به عنوان یک روز مهم وبه یادماندنى باقى بماند. (110) .
نسبت‏به ایام عاشورا نیز، مراسم گرفتن در خانه‏ها، مدرسه‏ها، ادارات،بازارها و... مؤثر است. در بسیارى از خانه‏ها و خانواده‏ها که مراسم دیرین ودرازمدت «روضه خانگى‏» برقرار مى‏شود، معمولا افراد آن خانه با حب اهل‏بیت‏بار مى‏آیند و این محبت و ولا را به عنوان یک گوهر، حفظ مى‏کنند.
حتى ترویج مسائلى همچون اطعام، احسان، وقف، نذر، هدیه در راه‏اهل بیت، به رسوخ این محبت در قلوب، کمک مى‏کند. حفظ سنتهاى‏دینى در خانواده‏ها و گسترش آن به مدرسه‏ها، مجتمع‏ها و مجموعه‏هاى‏انسانى، مى‏تواند مفید باشد.
برگزارى جشنهاى میلاد امام زمان‏علیه السلام در این میان اهمیت‏خاصى‏دارد و ایجاد شوق به مناسبت تولد امامى که هنوز هم زنده است و حاضر وناظر بر ماست و ما چشم به راه آمدن اوییم، بعد عاطفى و عشق‏آفرینى‏بیشترى دارد. زمینه آن نیز به طور طبیعى در میان کودکان و نوجوانان‏وجود دارد و نیمه شعبان خاطره‏اى فراموش نشدنى براى آنان است.
10- استفاده از حس کمالجویى
مردم به «کمال‏» و «جمال‏» گرایش دارند. کمال جویى انسانى، بویژه درسنین نوجوانى و جوانى سبب مى‏شود به سوى انسانهاى برتر، ابر انسانها،الگوهاى قدرت و علم و شهرت و محبوبیت جذب شوند و حس‏قهرمان‏گرایى خود را در عشق ورزیدن به آن الگوهاى آرمانى ارضاء کنند واگر هم چنین الگوها و قهرمانهایى وجود نداشته باشند، آنها را مى‏سازند ومى‏پردازند، حتى در خیال خویش. نظریه قهرمان‏گرایى براى کمال،بخصوص در قشر جوان و نوجوان، امرى روشن است، فرد، بویژه درنوجوانى همواره به قهرمان توجه دارد و «اگر بدان دسترسى نداشته باشد،حتى در عالم خیال و رؤیا از بسیارى از جهات او را الگو و مدل رفتار خویش‏قرار مى‏دهد و از تصور خاص خود از او، از رفتار او، از گفتار او، از طرز لباس‏پوشیدن و از قیافه و هر چیز مرتبط با او الهام مى‏گیرد. قهرمان منتخب،کعبه انطباق رفتار نوجوان است‏». (111) «قهرمانان، خدایان زمین‏اند. بشر درآنان نیز قدرت، کمال و جمال آسمانى یا مى‏جوید یا به آنان نسبت مى‏دهد.بتى با دست‏خویش مى‏تراشد، صفتهاى خدایى به او نسبت مى‏دهد وآنگاه معبود خود ساخته‏اش را مى‏پرستد». (112) .
حال که چنین است، هر چه این قهرمانان و الگوها، متعالى‏تر، کامل‏تر،آسمانى‏تر و خدایى‏تر و بى‏عیب‏تر باشند، مدار جاذبه قوى‏ترى ایجادمى‏کند و این کشش و محبت، سازنده‏تر خواهد بود. (113) .
باید از حس آرمان‏گرایى بهره گرفت و توسط اهل‏بیت، این خلا را پرکرد. اهل‏بیت از نظر قدرت جسمى، قدرت روحى، کرامات و معجزات، اتکاءبه قدرت خدا، برخوردارى از علم لدنى و الهى، فضیلت و کمال، از همه‏انسانها برترند. مظهر کمال و جمال الهى‏اند.
طرح شجاعتها، فضایل و معجزات و کراماتشان، شفادادن‏ها و رفع‏مشکلات و مقام شفاعت نزد خداوند و رفع حاجت توسل جویندگان، درایجاد علاقه نسبت‏به آنان مؤثر است. وعاظ و مرثیه‏خوانانى که در ایام‏سوگوارى، از حوادث عاشورا سخن مى‏گویند و با ذکر مصائب و مظلومیت‏اهل بیت، دلها را به سوى آنان جذب و معطوف مى‏کنند، اگر در کنار این‏شداید، از رشادتها و قهرمانى‏هاى شهداى کربلا هم بگویند، آن چهره‏هامحبوب‏تر مى‏شوند. گاهى خود افراد به واعظ مى‏گویند: از شجاعت ورزم‏آورى عباس و على اکبر و امام حسین برایمان بگو. این نشان‏دهنده‏این است که بیان ابعاد حماسى این الگوها، جامعیت و کمال بیشترى را درذهن مخاطب، ترسیم مى‏کند و بر علاقه‏ها مى‏افزاید.
البته از معجزات و کرامات، باید آنهایى را براى کودکان و نوجوانان گفت‏که قابل فهم و هضم براى آنان باشد.
اگر جوانان و کودکان، شیفته انسانهایى مى‏شوند که از نظر علمى، فنى،نبوغ ادبى، ورزیدگى جسمى، شجاعت و توانمندى، روحیه‏هاى والا،زیبایى، بخشندگى و جوانمردى در سطح بالایى قرار دارند، باید گفت که‏اهل بیت، از نظر علم، زهد، قدرت، فصاحت و بلاغت، شجاعت و سخاوت،کمال صورت و سیرت، عبادت و عرفان، زیبایى و جمال ظاهرى، مردانگى‏و گذشت و احسان، صبر و مقاومت از همه انسانها برتر و بالاترند. طرح‏آنان بعنوان چهره‏هاى آرمانى، محبتشان را در دلها مى‏آفریند. کدام‏مشخصه و خصلت و فضیلت جاذبه‏آفرین و دوست داشتنى و محبت‏آور رامى‏توان نام برد که حد اعلا و بالاترین مرتبه آن در اهل‏بیت عصمت،تجلى نداشته باشد؟
در حدیثى، امام رضاعلیه السلام در توصیف دین و مرام ائمه اهل‏بیت، چنین‏مى‏فرماید:
«و ان من دینهم الورع والعفة والصدق والصلاح و الاجتهاد واداء الامانة الى البر والفاجر و طول السجود والقیام باللیل واجتناب المحارم و حسن الصحبة و حسن الجوار و بذل‏المعروف و کف الاذى و بسط الوجه والنصیحة والرحمة‏للمؤمنین‏». (114) .
پرهیزکارى، پاکدامنى، راستگویى، شایستگى، تلاش، امانت‏دارى‏نسبت‏به نیک و بد، سجود طولانى، شب‏زنده‏دارى، پرهیز از حرامها،معاشرت خوب و رفتار مناسب با همسایه، بخشش نیکى، پرهیز از آزار، گشاده‏رویى، خیرخواهى و رحمت‏براى مؤمنان، از دین و مرام ائمه‏است.
در زیارت جامعه، اوصاف برجسته و فضایل ارجمندى از امامان نقل‏شده است. از جمله اینکه: هرگاه خیر و خوبى یاد شود، اول و ریشه و شاخه ومنبع و جایگاه و منتهاى آن هستید و هر نیکى از شما آغاز مى‏شود و به‏شما پایان مى‏گیرد. (115) .
شما راه خدا را باز کردید شهادت را شما آغاز کردید
فدا کردید جان، تا دین بماند به خون خفتید، تا آیین بماند
اهل بیت عصمت، محبوب‏ترین انسانها، ارزنده‏ترین دوستها،زیبنده‏ترین محبوبهایند که جامعیت‏بى‏نظیر نسبت‏به همه خوبیهاى‏اخلاقى و رفتارى دارند و آنچه خوبان همه دارند، اهل‏بیت‏به تنهایى دارندو بهترین چهره‏هاى دوست داشتنى و عشق ورزیدنى‏اند. در حدیث امام‏صادق‏علیه السلام است که سه چیز محبت‏آور است: دین، تواضع، بذل و بخشش. (116) امامان شیعه و اهل‏بیت، هم محور و مدار دین و آیین‏اند، هم با همه مقام ومرتبه‏اى که دارند در تواضع و فروتنى پیشتازند و هم در سخاوت و داد ودهش سرآمد مردم روزگارند. یاد کردن از نمونه‏هاى اخلاقى امامان و ازتواضع، جود و بخشندگى آنان، علاقه‏مندى به آنان را مى‏افزاید.
روزى معاویه، یکى از بانوان شجاع و شیفته على بن ابى‏طالب علیه السلام به‏نام «دارمیه حجونى‏» را احضار کرد. از او پرسید: مى‏خواهم بدانم بر چه‏اساس و جهتى على را دوست مى‏دارى و با من دشمنى؟ پاسخ داد: على رابه آن جهت دوست دارم و به ولایت او دل بسته‏ام که او در میان مردم به‏عدالت رفتار مى‏کرد، حقوق را مساوى تقسیم مى‏کرد، پیامبر او را به ولایت‏برگزیده بود، دوستدار محرومان بود، دینداران را گرامى مى‏داشت و تو را نیزبه خاطر جنگیدنت‏با على‏علیه السلام که سزاوارتر از توست، و به خاطر ستمگرى،حکومت هوسرانانه و قضاوت جائرانه‏ات دشمن مى‏دارم. (117) .
جلوه‏هاى برجسته اخلاقى و رفتارى على‏علیه السلام آنگونه است که آن بانوى‏دلیر را هوادار وى ساخته است. فضیلتها همواره جاذبه دارد.
11- معرفى ولى نعمتان
ما از هر کس که احسان و نیکى ببینیم، به او محبت پیدا مى‏کنیم(الانسان عبید الاحسان). طرح نیکى‏ها و احسانها و فواید و نعمتهایى که ازسوى ائمه به ما رسیده است، در ایجاد محبت مؤثر است. آنان واسطه‏فیض الهى‏اند، وسیله قضاى حاجات ما از درگاه خدا مى‏شوند،هدایت‏کننده و پیشواى دینى مایند، به وسیله آنان در مسیر توحید ناب وراه درست و صراط مستقیم قرار گرفته‏ایم. صاحب و ولى نعمت ما آنهایند(بیمنه رزق الورى). توجه داشتن و توجه دادن به نعمت و شناخت صاحب‏نعمت، محبت‏آور است.
خداوند به حضرت موسى وحى فرمود که مرا دوست‏بدار و مردم را هم‏دوستدار من کن. گفت: خودم دوستت دارم. با دل مردم چه کنم؟ خداوندوحى فرمود که آنان را به یاد نعمتهاى من بینداز «فذکرهم نعمتى وآلائى‏» (118) . در بخش عمده‏اى از آیات و احادیث، نعمتها و احسانهاى الهى‏در حق بشر برشمرده شده است. اینها زمینه خدادوستى و خداپرستى را درانسان پدید مى‏آورد.
در حدیث دیگر است که خدا به حضرت داود چنین وحى کرد. داودعرض کرد: خودم به تو محبت دارم. مردم را چگونه دوستدار تو سازم؟«فکیف احببک الى خلقک؟». خداوند فرمود: از راه یادآورى نعمتهایم، مرامحبوبشان ساز «اذکر ایادى عندهم فانک اذا ذکرت ذلک لهم احبونى‏» (119) .
در روابط خانوادگى نیز، گاهى براى ایجاد محبت و کشش در میان‏کودکان نسبت‏به بعضى از فامیل، یادآورى مى‏کنند که: او که برایت فلان‏چیز خرید، تو را به گردش برد و... چنین و چنان کرد. یادآورى خوبیها وانعام‏هاى آنان نسبت‏به کودکان، ایجاد جاذبه و علاقه مى‏کند.
ائمه نیز حق زیادى بر ما دارند و ما هر چه داریم، بخصوص نعمتها ومواهب معنوى و دینى از این خاندان است و آنان واسطه فیض خدا بربندگانند و باید اینها یادآورى شود تا محبت‏بیافریند. در زیارت جامعه‏درباره نقش رحمت‏آور اهل‏بیت در عالم تکوین مى‏خوانیم:
«بکم فتح الله و بکم یختم و بکم ینزل الغیث و بکم یمسک‏السماء ان تقع على الارض الا باذنه‏».
خداوند به سبب شما آغاز کرد و به شما ختم مى‏کند، به خاطر شما باران‏و ابر مى‏فرستد، و به سبب شما آسمان را نگه مى‏دارد که جز با اذن او برزمین نیفتد.
و در مورد نقش هدایتى و ارشادى و دین‏آموزى آنان و جایگاهشان درتبیین دین، مى‏خوانیم:
«بموالاتکم علمنا الله معالم دیننا و اصلح ما کان فسد من دنیاناو بموالاتکم تمت الکلمة و عظمت النعمة واتلفت الفرقه وبموالاتکم تقبل الطاعة المفترضة‏».
به سبب موالات و دوستى با شما، خداوند نشانه‏هاى دینمان را به ماآموخت و آنچه از دنیایمان تباه شده بود اصلاح کرد، به سبب موالات‏شما سخن تمام شد و نعمت، عظمت‏یافت و تفرقه‏ها به همدلى گرایید،با موالات شما طاعت واجب الهى قبول مى‏شود.
اهل بیت، معلمان دین و مرشدان حیات و راهنمایان زندگى مایند و اگربه توحید و اسلام ناب دست‏یافته‏ایم، در سایه تعالیم آنان است و مدیون‏آنانیم. خدا را بر این نعمت و منت‏باید شاکر بود. به این خاندان هم‏بایدعشق ورزید.
امام صادق‏علیه السلام درباره اهل بیت‏علیهم السلام فرمود:
«لولاهم ما عرف الله عزوجل‏». (120) .

 

 

شامل 38 صفحه Word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق پیامبر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد