فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق مطالعه اثر زمان و غلظت مواد پرایم کننده بر جوانه زنی بذر کدو تخم کاغذی

اختصاصی از فایل هلپ دانلود تحقیق مطالعه اثر زمان و غلظت مواد پرایم کننده بر جوانه زنی بذر کدو تخم کاغذی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق مطالعه اثر زمان و غلظت مواد پرایم کننده بر جوانه زنی بذر کدو تخم کاغذی


دانلود تحقیق مطالعه اثر زمان و غلظت مواد پرایم کننده بر جوانه زنی بذر کدو تخم کاغذی

پرایمینگ بذر فرایندی است که با جذب آب توسط بذر  شروع شده و بدون اینکه ریشه چه خارج شود، بذر خشک می گردد. هدف این تحقیق بررسی اثرات پرایمینگ بذر بر جوانه زنی کدو تخم کاغذی بود. در این تحقیق6  محیط پرایمینگ شامل آب مقطر (18 ساعت), کلرید پتاسیم1% (18 ساعت), ,), کلرید سدیم (18 ساعت), کلرید کلسیم(18 ساعت), پلی اتیلن گلایکول (6000) 3/31% (18 ساعت), پیش سرما (cº4 و 36 ساعت) و یک تیمار شاهد نیز در نظرگرفته شد. طرح آزمایشی به کار رفته در بررسی جوانه زنی بذر در آزمایشگاه بصورت طرح کاملا تصادفی در سه تکرار بود.

در آزمایشگاه پرایمینگ‌های ساکارزباعث عدم جوانه زنی بذور شد.با این حال تیمارهای پلی اتیلن گلایکول(6000)،کلرید پتاسیم ، کلرید سدیم آب مقطرنتایج مثبتی بر روی سرعت جوانه زنی،درصد جوانه زنی وهمچنین وزن تر ریشه چه داشته است.البته در این بین تاثیر کلرید پتاسیم، کلرید سدیم بیش ازسایرتیمارها بوده است.ودر مورد وزن خشک ریشه چه و طول ریشه چه این نتیجه برآورد شد .

کلمات کلیدی: جوانه زنی، پرایمینگ بذر

اعجاز گیاهان دارویی از روزگاران کهن در میان بشر مورد توجه بوده است و انسان در طول تاریخ موفق به کشف اثر مجعزه آسای گیاهان دارویی در درمان بیماری های مختلف شده است لیکن با توجه به اثر سریع داروهای شیمیایی کلیه آن تجربیات به تدریج به بوته فراموشی سپرده شد.خوشبختانه این بی توجهی به طبیعت چندان دوام نیافت و بروز اثر نا خواسته و عوارض داروهایی شیمیایی  وگاهی مقاومت عوامل بیماری زا به داروهای شیمیایی استفاده از گیاهان دارویی را بصورت محصولات دارویی بر خوردار از ماده موثر مشخص قابل کنترل وعاری از هرگونه آلودگی رواج مجدد داد و یک نگرش جدید نسبت به این ذخایر طبیعی شکل گرفت.

امروزه اهمیت گیاهان دارویی بر کسی پوشیده نیست.میلیون ها نفر از مردم در زمینه کشت داشت برداشت فراوری و سایر جنبه های گیاهادارویی فعالیت می کنند.طب سنتی به ویژه طب گیاهی در کشور چین هند وبسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا و آلمن از هزاران سال قبل متداول بوده است.به طوری که فقط در کشور چین 100میلیون نفر در امر گیاهان دارویی اشتغال دارند.در کشور هند نیز 40موسسه علمی در سطح لیسلنس و10موسسه در فوق لیسانس و دکترا فعالیت می کنند.

گیاهان داویی نقش موثری در تامین بهداشت و درمان انسان ایفا می کنند.و بخش مهمی از تنوع زیستی دنیا را تشکیل می دهند .سازمان بهداشت جهانی بر این مطلب تاکید دارد و به ویژه از سال 1978در 80درصد جوامع (بویژه کشور های در حال توسعه )بخش اعظمی ازنیازهای دارویی ودرمانی اولیه از طریق طب سنتی و گیاهی تامین می شود. در حال حاضر بیش از 45میلیون بزرگسال در آمریکا .دارو ها و درمان های گیاهی را به کار می برند.ارزش تجاری ادویه جات و و ترکیب های معطر در سال 1995بیشتر از 4/11میلیارد دلار براورد شده است.همچنین ارزش تجاری مواد موثره گیاهی بویژه اسانس های طبیعی در سال 1997یک میلیارد براورد شده است.برآورد مراکز ذیصلاحبین المللی حاکی از این واقیعت است که 500الی30000گونه گیاه دارویی در زمین یافت می شود و کمتر از یک درصد از این ها شناسایی و ثبت شده اند. در ایران8000گونه گیاهی ودارد که بنابر ادعای متخصصان امر 3000گونه آن دارویی است.از مهمترین گیاهان دارویی صادراتی ایران میتوان رازیانه ،زیره  بزوسیاه،کتان،گلرنگ،شیرین بیان،و گل گاو زبان را نام برد.بنابراین زمینه فعالیت در این رشته می تواند بسیار گسترده باشد.در این میان گیاه کدو تخمه کاغذی از جمله گیاهانی استکه از دیر باز مورد توجه بشر بوده است.با این که از گذسته بسیار دور مصارف خوراکی آن مرسوم بوده است.ولی بعدها به اثرات دارویی ان پی برده شد.اولین بار در بین سال های 1963-1863از دانه هاتی این گیاه بعنوان یک داروی سمی در درمان انگل های روده ای (کرم نواری وکرم های گرد)استفاده شد .بعد ها با پیشرفت علم پزشکی و شناخت بیشتر اثر درمانی این گیاه،پزشکان نخست در درمان مشکلات دستگاه ادراری،شب ادرایدر کودکان ،التهاب و سنگهای مثانه از این گیاه مدد جستند.

سرانجام در دهه اخیر ،با شناسایی اثر درمانی این گیاه در درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات(BPH).اهمیت ولزوم تحقیق وبررسی پیرامون این گیاهبیش از بیش آشکار شد و در این راستا کشورهای مختلف دنیا گام های بلندی را در تولید محصولات دارویی گوناگون از آن برداشتند.بطوری که در حال حاضر در کشورهای مانند آلمان و اتریش 90درصد بیماران مبتلا به (BPH)با تجویز داروهای گیاهی  به ویژه این گیاه امکان پذیر شده است .

کدوی تخمه کاغذی (Cucurbita pepo var styrica)یک گیاه علفی یکساله متعلق به تیره کوکوربیتاسه است.محققان معتقدند این گیاه بر اثر یک جهش ژنی اتفاقی به وجود آمده است.

این گیاه دارای ریشه های محکم طویل،و ساقه کرک دار و خزنده است.برگ ها درشت و به رنگ سبز هستند.و گلاهی نر وماده به رنگ زرد وبطور جداگانه بر روی یک پایه قرار می گیرند میوه های رسیده آن درشت و به رنگ زرد یا زرد مایل به نارنجی همراه با رگه های سبز رنگ است.در داخل هر میوه به طور متوسط 400تا500عدد دانه وجود دارد.رنگ دانه ها سبز تیره یازیتونی و بدون پوسته است دانه های بدون پوسته این گیاهاز ویژگیهای این گونه محسوب می شود.

قسمت مورد استفاده این گیاه دانه های آن با 35تا55درصد روغن است.مهمترین اجزایی این روغن هارا اسید های چرب استرولها،عناصر کمیاب،ویتامین هاو کارتنوئید هاتشکیل می دهند.

یکی از مشکلات عمده تولید کدوی تخمه کاغذی ،عملکرد پایین آن بدلیل ضعف میوه دهی است.در گیاهان تیره کدوییان بویژه کدوی تخمه کاغذی ابتدا یک میوه تشکیل می شودو رشداین میوه بصورت مخزن قوی برای مواد فتوسنتزی عمل می کند و در نتیجه عملکرد میوه را محدود می سازدعلاوه بر آن رشد بیش از حد میوه مانع یا کاهش تشکیل دانه می شود.

دلیل اثر بازدارندگی تشکیل اولین میوه و رشد آن در تیره کدوییانهنوز به وضوح روشن نشده است.ولی فاز و همکارانو مرسلز معتقدندکه در این امر دو عامل عمده دخالت داردیکی از عوامل رقابت برای دستیابی میوه به مواد فتوسنتزی بیشتر و دیگری تقدم ساختارها برای حصول این مواد است.بیشترین اثر بازدارندگی میوه ها ،برخورداری از دانه های است که بیشتر از 32درصد چربی دارند.دانه ها 20درصد از موزن خشک میوه ها را به خود اختصاص می دهند.عامل هورمونی نیز در رقابت بین میوه هایسنین مختلف ورقابت میوه و رشد رویشی نقش دارند.فعالیت هورمونی در میوه های در حال رشد موجب می شود تا این میوه ها نسبت به بافت های دیگر بعنوان یک مقصد فیزیو لوژیک قویتر برای مواد فتوسنتزی باشند . تدابیر مختلف زراعی و اصلاحی برای غلبه بر رقابت بین اندامهای رویشی و زایشی در کدوی تخمه کاغذی صورت گرفته است تا پتانسیل عملکرد میوه و درصد روغن دانه افزایش یابد.حذف برگ تراکم های مختلف و کاربرد انواع و مقادیر مختلف کود از این موارد بشمار می رود. 

کارهای اصلاحی مارکوویچو همکاران در در تحقیق بر روی 100لاین کدو تخمه کاغذی با هدف دست یابی به واریته هایی با عملکردروغن بیشترو با محتوای اسید لینئولیک بالا نشان می دهد که در صورت تاخیر در برداشت میوه و پایین تر بودن دما در طول رسیدگی میوه ،میزان روغن دانه و اسید لینو لئیک محتوای آن افزایش می یابد .یک بررسی دیگر مار کوویچ و همکاران در اصلاح واریته کدوی تخمه کاغذی به منظور افزایش عملکرد روغن،واریته های بوته ای شکل رامناسبتر تشخیص دادند.

برنجی و دزو نیز گزارش کردند که در کدوی تخم کاغذی بوته های برخوردار از میوه های کوچک جهت تولید دانه های روغنی و بوته های برخوردار از میوه های درشتر جهت تولید بذر و استفاده از گوشت میوه برای دام مناسبتر است. کدوی تخمه کاغذی دارای یک ساقه رونده به طول 3-5متر که اولین میوه آن بعد از گره 17تشکیل می شود.

پیش‌بینی صحیح از نیاز و تقاضا و تولید موادغذایی، اساس اولویت‌بندی محققان می‌باشد که حداقل 3 عامل قابل رسیدگی می‌باشد: 1. سرعت رشد جمعیت 2. سرعت رشد اقتصادی 3. میزان سرمایه گذاری در تحقیقات برای بهبود بهره‌وری و حاصلخیزی و کیفیت‌های محیطی سیستم های کشاورزی

شامل 82 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق مطالعه اثر زمان و غلظت مواد پرایم کننده بر جوانه زنی بذر کدو تخم کاغذی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد