لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:53
فهرست مطالب:
اشاره
کنترل کیفیت خط تولید
عکسبرداری
چشم انسان
دوربین CCD
درک تصویر
یک مثال پیچیدهتر
پردازش اطلاعات در مغز
نمایش دانش
کنترل کیفیت خط تولید
خلاصه
طراحی چشم مگس در ربات ها
نتیجهگیری
انواع حسگرها
حسگرهای مورد استفاده در رباتیک
حسگرهای هم جواری (Proximity )
حسگرهای دوربرد ( Far away)
حسگر نوری (گیرنده-فرستنده
در زیر یک نمونه مدار راه انداز زوج حسگر
مبانی تکنولوژی
اجزای سیستم
مزایای سیستم MVIP
رباتیک
ابزارهای سیستم بینایی
نتیجهگیری
منابع
از میان همه شاخههای هوش مصنوعی، شاید کاربردیترین آنها کامپیوتری و مکانیزه کردن سیستمهای بینایی باشد. دامنه کاربرد این شاخه از فناوری در حال رشد، بسیار وسیع است و از کاربردهای عادی و معمولی مثل کنترل کیفیت خط تولید و نظارت ویدئویی گرفته تا تکنولوژیهای جدید مثل اتومبیلهای بدون راننده را دربرگرفته است. دامنه کاربردهای این تکنولوژی براساس تکنیکهای مورد استفاده در آنها تغییر میکند. دراین مقاله سعی داریم به شما نشان دهیم که سیستمهای بینایی ماشین چگونه کار میکنند و مروری کوتاه بر اهداف، تکنیکها و تکنولوژیهای موجود داشته باشیم و سعی داریم با نحوه کار بینایی ماشین و پیشرفت آنها که مطابق با سیستم بینایی انسان است، آشنا شویم. در این متن، بررسی خود را با دو مثال انجام میدهیم. اولی سیستم کنترل کیفیت خط تولید است که شامل نحوه عکسبرداری و ذخیره و شیوه تفسیر عکسهای گرفته شده بهصورت خودکار است و دیگری بهعنوان یک مثال پیچیدهتر، چگونگی بینایی یک ربات را توضیح میدهد.
کنترل کیفیت خط تولید
یکی از کاربردهای بینایی ماشین در کنترل کیفیت خروجی کارخانهها میباشد. شکل 1 مثالی بسیار ساده از چنین سیستمی است. اجناس تولیدشده در کارخانه که برروی یک نوار نقاله قرار گرفتهاند و توسط یک دوربین CCD برای آزمایش دیده میشوند و محصولات با کیفیتِ مناسب اجازه عبور پیدا خواهندکرد. چنانچه محصولی دارای استانداردهای مناسب نباشد از ادامه مسیر حذف میشود. معیار این استانداردها میتواند لبههای زائد، خراشیدگی و بادکردگی و تورم روی فلزات و بسیاری چیزهای دیگر باشد. در این مثال ما در پی یافتن مکانیزم خط تولید نیستیم و فقط میخواهیم ببینیم که یک شی تولیدشده چگونه استاندارد تشخیص داده شده و اجازه عبور مییابد و برعکس چگونه به بعضی از اشیاء اجازه عبور و ادامه دادن داده نمیشود.
عکسبرداری
در این مثال ما سعی در مکانیزه کردن فرآیندی یکنواخت داریم که بهصورت معمول و تکراری توسط انسان انجام میشود. اولین مسأله و مشکل ما این است که چگونه عکسهای تهیه شده از اشیایی که در حال حرکت بر روی نوار نقاله هستند را تبدیل به دادههای قابل فهم و تفسیر برای سیستم نماییم، که این مشکل توسط دوربین CCD حل میشود. عملکرد این دوربین را میتوان به عملکرد چشم انسان که قادر است سطوح مختلف نور را تشخیص دهد تشبیه نمود.
تحقیق درمورد بینایی ربات ها"ماشین"