ساخارین اولین قند مصنوعی بود که به طور تصادفی توسط شیمیدانی به نام فالبرگ،
هنگامی که وی روی یک ماده نگهدارنده غذایی جدید کار میکرد، کشف شد. در طی جنگ جهانی دوم به دلیل کوپنی شدن شکر میزان مصرف ساخارین افزایش پیدا کرد و تا سال 1917 ساخارین در آمریکا و بعد از آن در اروپا نیز استفاده شد.
در سال 1960 نتایج تحقیقات نشان داد که ساخارین در موش سبب ایجاد سرطان میشود. نتایج تحقیقات بعدی تایید کننده افزایش بروز سرطان مثانه در موشها بود و پس از آن FDA مصرف آن را محدود نمود و در سال 1977 مصرف آن در کانادا نیز ممنوع شد. ولی نتایج تحقیقات بعدی ایجاد سرطان در انسان را به اثبات نرساند
ساخارین 300 برابر شیرینتر از شکر بوده و بر خلاف شکر کالری کمی داشته و سبب افزایش قند خون نمیشود. تولید ساخارین آسان بوده، در مقابل حرارت پایدار میباشد. ولی بزرگترین عیب آن، نقشش در ایجاد سرطان مثانه در موش است. منتهی در انسان از نظر کارسینوژنیسیته (سرطانزایی) بیخطر تشخیص داده شده است. ولی طبق دستور FDA در آمریکا کلیه ترکیبات حاوی ساخارین باید داری هشدار فوق باشند که این ترکیب حاوی ساخارین بوده و در موشهای آزمایشگاهی سبب سرطان میشود علت ایجاد سرطان در موش، واکنش شیمیایی ایجاد شده با ترکیبات خاص موجود در ادرار موش است. ولی ادرار انسان فاقد این ترکیبات است. به دلیل ایجاد سرطان مثانه در مادر و جنین در حیوانات آزمایشگاهی بهتر است زنان در دوران بارداری از آن مصرف نکنند
شامل 6 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله تاریخچه قند های مصنوعی