![دانلود تحقیق ورزش و سلامت جسم](../prod-images/614204.jpg)
پیشگفتار
امروزه، تمام پیشرفتهایی که زندگی ما را راحتر کردهاند، از قبیل پولهای الکترونیکی و اعتباری، تجارت اینترنتی، رباطهای انساننما و صدها دستاورد تکنولوژی و فنآوری جدید، از انسان موجودی ماشینی و بیتحرک ساخته است، که نتیجه آن ظهور و بروز انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی ـ تنفسی و... است.
در نتیجه بر آن شدیم تا در زمینه کم تحرکی و نتایج آن و فوائد ورزش تحقیقی هر چند کوتاه و مختصر انجام دهیم باشد تا جسم و روح سالمی داشته باشیم .در همین جا از استاد گرامی جناب آقای غلامی که با رهنمونهای خود راهنمای ما بودند تشکر می کنیم.
مقدمه
کاهش فعالیت و کمتحرکی موجب افزایش عوارض فراگیر و شایع چاقی و بیماریهای مربوط به آن شده است. این روند موجب افزایش چربی خون و چسبیدن آن به دیوارههای عروق خونی و تشکیل رسوبهای چربی میشود. هر چه بر میزان چربی افزوده شود، از تمایل فرد به تمرینات جسمی کاسته میشود؛ دور باطلی که باعث تشدید مشکل میشود. در ادامه این روند، سرانجام در جریان خون به قلب اختلال ایجاد شده و حمله قلبی بهوجود میآید. و از عوارض روانی بیماریهای قلبی، اضطراب و افسردگی است، که بر میزان دردها میافزاید.
در این میان، بهترین راه حل این مشکلات روی آوردن به فعالیتهای بدنی، به خصوص ورزش میباشد. دنیای ورزش، پر از زیباییها و شادیهاست. ورزش، هنر زیبا داشتن و ورزیده کردن تن، پرورش دهنده جسم و تقویت کننده روان است. ورزش، واکسنی برای دردهای بیدرمان، تقویت کننده قوای معنوی و راز طول عمر انسانهاست. افراد 90 یا 100 ساله طول عمر خود را مدیون ورزش و فعالیتهای جسمانیاند، که هر نوع فعالیتی به طور طبیعی زندگی را شیرین و طول عمر را افزایش میدهد.
بدن سالم و تندرست از اساسیترین نیازهای بشر است، و بدون وجود جسمی سالم، پرورش روحی و شخصیتی انسان نیز امکانپذیر نبوده و سلامت روانی به مخاطره میافتد. لذا است که امام حسین(علیهالسلام) میفرماید:
«بِادِرُوا بِصِحَّةِ الْأجْسامِ فِی مُدَّةِ الْاَعْمارِ؛ «در تمام طول عمر خود، به صحت و تندرستی بدنهایتان مبادرت ورزید؛ و با مواظبت کردن از آن، تندرست و سالم باشید.»
ورزش برای ایجاد قدرت و جرأت و گسترش مهارت در زندگی و ایجاد هماهنگی میان دستگاه اعصاب و عضلات که لازمة یک زندگی مطلوب و توأم با سلامتی است، تأثیر فراوانی دارد. و با داشتن سلامتی و تندرستی است که انسان میتواند از زندگی خود لذت ببرد.
امام علی(علیهالسلام) میفرماید: «بِالصِحَّةِ تُسْتَکْمَلُ اللَّذَّةُ»؛ «با تندرستی، لذت زندگی کامل میشود.»
ورزش مهمترین دارو جهت پیشگیری از بیماریها و بهبود مزاج و تعادل جسمی و روانی است. و با توجه به این حقیقت است که جهان امروز از ورزش به عنوان یک وسیلة مفید و مؤثر و کمککننده در سلامت جامعه باید بهرهبرداری کامل نماید. ارزش و اهمیت ورزش از نظر پزشکان دنیا تا حدی است که «ویکتور پوشه» از مشاهیر جهان طب به دولتش پیشنهاد میکند، در دبیرستانها به جای تدریس زبانهای یونانی و لاتین از ورزش استفاده شود، تا به وصیت «فرنسیس بیکن»[4] که میگفت: «ورزش کنید تا تندرست و سالم باشید، زیرا تن سالم برای روان به حکم یک مهمانخانه است» عمل شود.
پوشه همچنین توصیه میکند: «لحظات نخستین روز باید صرف تربیت بدن شود، انسان بعد از ورزش احساس آرامش میکند، که تأثیر مستقیم و فوری آن بر جسم کاملاً مشهود است؛ ورزش زندگی جسمی و روحی را بیدار میکند و بدن را تحریک نموده و باعث دفع سموم از آن میگردد، و در قوت بخشیدن به اراده تأثیر مستقیم دارد.» این جرّاح معروف میافزاید: «اگر بخواهیم خوشبختی را در چند جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم: آزاد نفس کشیدن، خوب غذا خوردن، تن را به ورزش گماشتن و ایمان داشتن، ستونهای سلامتی هستند.»
شامل 10 صفحه word
دانلود تحقیق ورزش و سلامت جسم