فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله وعظ و موعظه

اختصاصی از فایل هلپ دانلود مقاله وعظ و موعظه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله وعظ و موعظه


دانلود مقاله وعظ و موعظه

 

مشخصات این فایل
عنوان: وعظ و موعظه
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 17

این مقاله در مورد وعظ و موعظه می باشد.

 مختصری از توضیحات مقاله وعظ و موعظه

روحیه ابوسعید همواره سرشار از شادی و نشاط بوده است و سعی می کرد که این حالت بسط و سرخوشی را همیشه در خود حفظ کند و در مواقعی که تغییرات روحی معنوی برایش پیش می آمد و بناچار دچار قبض و گرفتگی درونی می گردید، برای رهایی از این حالت ناخوشایند، به زیارت پیر خود ابوالفضل حسن سرخسی به سرخس می رفت، و بعد از فوت پیر و مرادش این حالت انبساط و شادی باطنی را از مزار شیخ خود می طلبید؛ حتی اگر این حالت قبض در حین برگزاری مجالس برای او رخ می داد، باز هم برای رسیدن به حالت انبساط و شادی درونی به زیارت....(ادامه دارد) 

مولانا نیز مانند ابوسعید قدرت شگفت انگیزی در اشراف بر ضمایر داشت و به گونه ای که افلاکی ذکر کرده است درحین برگزاری مجالس و معرفت گویی، قادر بوده است که ضمیر و اندیشه حاضران در مجالس اعم از مریدان، مدعیان، منکران و ... را بخواند و به افکار آنها پی ببرد.
در مورد از خود بیخود شدن ابوسعید در مجالس تنها یک مورد روایت شده است که با شنیدن سخنی از یکی مریدان، بسیار متحول گشته و چنان انقلابی در ضمیر وی به وجود آمده که شروع به نعره زدن می کند. از بیخود شدن مولانا در حین معرفت گویی و برگزاری مجالس وعظ اطلاعی....(ادامه دارد) 

ابوسعید در مجالس خود به مناجات با حضرت باری، تعالی، نپرداخته است؛ ولی مولانا در «مجالس سبعه» به این مسأله بسیار اهمیت داده است؛ وی در تمام مجالس خود، جز در مجلس هفتم، بعد از قرائت خطبه عربی مناجاتی مسجع و بسیار زیبا به زبان فارسی بیان داشته است. ویژگی کلی این مناجات ها این است که بیشتر مسجع بوده و جنبه دعا و استغاثه دارند و با یک یا چند شبه جمله ندایی آغاز می شوند. در مناجات های آغازین روی سخن با خداوند است، اما مناجات های میان کلام، ممکن است خطاب به پیامبر اسلام باشد. لحن مناجات ها بیشتر عاطفی و احساسی است و در پاره ای موارد مخیل هستند . بدین ترتیب بر میزان شعر گونگی....(ادامه دارد) 

در مجالس ابوسعید، حتی منکران و مخالفان وی نیز حضور داشتند. در نیشابور مقدّم کرامیّان و رئیس اصحاب رأی و روافض به شیخ ابوسعید به سبب بیت خواندن بر سر منبر ایراد گرفته بودند. خواندن ابیات توسط ابوسعید در مجالس مانند خاری در چشم منکران و متشرعان ظاهر پرست بود. حتی بسیاری از افراد که بعدها جزء مریدان معتقد و خادمان مخلص شیخ گشتند، در ابتدا که به مجالس او می رفتند، جزء منکران و مخالفان اصلی ابوسعید و مجالس وی بودند که ابوسعید با قدرت اشراف بر ضمایر مخاطبان و نثار محبت به آنان باعث می گشت این افراد از راه باز افتاده به راه بازآیند، اما به حضور منکران و مخالفان در مجالس مولانا اشاره­ای­ نشده است.
ابوسعید ابی الخیر و مولانا از جمله صوفیانی هستند که افراد بسیاری در مجالس آنان دچار تحول ....(ادامه دارد) 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله وعظ و موعظه
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد