فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پروژه ارزیابی پتانسیل منطقه سجزی در تولید ریز گرد و راهکارهای کنترل آن

اختصاصی از فایل هلپ پروژه ارزیابی پتانسیل منطقه سجزی در تولید ریز گرد و راهکارهای کنترل آن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پروژه ارزیابی پتانسیل منطقه سجزی در تولید ریز گرد و راهکارهای کنترل آن


پروژه ارزیابی پتانسیل منطقه سجزی در تولید ریز گرد و راهکارهای کنترل آن

فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 38 صفحه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چکیده:

در دوره ساسانی منطقه شرق اصفهان کاملاً مشجر و شکارگاه سلطنتی بود. دشت سجزی زمانی نه‌چندان دور آب و هوایی متفاوت با آب‌وهوای امروز داشت. در حدود 60-70 سال قبل به‌صورت مرغزار بوده و سفره آب زیرزمینی شیرین در آن بالا بوده که وجود صدف نرم‌تنان آب شیرین نوید این مدعا است.

   امروزه این دشت با دخالت عوامل مخرب تبدیل به بیابانی لم­یزرع گردیده که سلامت میلیون‌ها نفر ساکنین شهر اصفهان و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در این منطقه را به مخاطره انداخته است. به علت برداشت بی­رویه از سفره­های آب زیرزمینی، شور شدن آب‌های سطحی و زیرزمینی، بهره­برداری غیراصولی از اراضی گچی و رهاسازی معادن، از بین رفتن سنگفرش حفاظتی سطح خاک ناشی از فعالیت­های معادن و رفت‌وآمد وسایل نقلیه سنگین، گسترش فعالیت کوره­های گچ­پزی و تشدید فرسایش اراضی گچی منطقه سجزی را به بیابانی با کانون فرسایش بادی درجه‌یک تبدیل کرده است. منطقه شرق اصفهان به دلیل واقع‌شدن صنایع و تأسیسات بحرانی، ترابری و نظامی از موقعیت استراتژیکی برخوردار است. این در حالی است که بیابان­زایی و تخریب اراضی و به دنبال آن طوفان‌های شن و ایجاد گردوغبار معلق در هوا که تقریباً در تمام فصل سال در منطقه به وقوع می­پیوندد، با ورود به سیستم‌های الکترونیکی کارخانه‌ها، موتور هواپیما و سیستم­های حساس آن‌ها نه‌تنها خسارات چندمیلیاردی را سالانه به تأسیسات منطقه وارد می­سازد، بلکه هرگونه سرمایه­گذاری جدید را در منطقه با مخاطره جدی روبه‌رو ساخته است،

با توجه به اینکه منطقه سجزی به‌عنوان یک عامل تهدید برای شهر اصفهان به‌حساب می‌آید باید یک عزم و اراده جمعی جهت احیا منطقه سجزی در بین مسئولین و دستگاه‌های اجرائی به وجود آید. همچنین با توجه به روند بیابانی شدن منطقه توصیه می‌گردد تمرکز عملیات کنترل فرسایش در سطوحی انجام گردد که به‌عنوان کانون‌های اصلی مناطق برداشت محسوب می‌شوند. بنابراین لازم است تخریب سطوح فرسایش یافته جهت برداشت گچ متوقف‌شده و این سطوح بازسازی شود.

 

طرح مسئله

چندین سال است که مشکل ریز گردها بخش عمده­ای از غرب کشور و بخش­هایی از جنوب و مرکز ایران را فراگرفته است که بخشی از آن منشأ بیرونی و بخشی از آن منشأ درونی دارد. یکی از استان‌هایی که متأثر از ریز گردها هست استان اصفهان خصوصاً شهرستان اصفهان است که هم متأثر از ویژگی‌های غرب شده و هم متأثر از ریز گردهای شرق استان گردیده است. خشک شدن رودخانه زاینده­رود در شرق اصفهان از سال 1386 و عدم تأمین حقابه تالاب بین­المللی گاوخونی، عدم کشت و کار بخشی از اراضی کشاورزی که اکنون رهاشده‌اند و بیابانی شدن شرق اصفهان خود منشأ تولید ریز گردهای اصفهان گردیده­اند. منطقه سجزی به وسعت 43000 هکتار مهم‌ترین کانون از 16 کانون فرسایش بادی استان هست، (شکل­های 1 و 2). بحران بیابان­زایی شرق اصفهان یکی از مسائل اصلی استان محسوب می­شود. راه‌حل‌های پیشنهادی ازآن‌جهت که کمتر به حذف عامل تخریب پرداخته‌شده است هر یک با چالشی اساسی روبه‌رو است. با توجه به‌سرعت و شدت تخریب، این نگرانی وجود دارد که اثرات نامطلوب ناشی از بیابان­زایی در شرق اصفهان از این محدوده نیز تجاوز نماید


دانلود با لینک مستقیم


پروژه ارزیابی پتانسیل منطقه سجزی در تولید ریز گرد و راهکارهای کنترل آن
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد