مشخصات این فایل
عنوان: تلفن اینترنتی
فرمت فایل:word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:70
این مقاله در مورد تلفن اینترنتی می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات مقاله تلفن اینترنتی
تولد "تلفن اینترنتی"از موضوعات کلیدی که توجه سیاستگذاران، قانونگذاران و صنعتگران حوزة مخابرات را به خود جلب کرده است، این حقیقت است که امروزه، اینترنت و دیگر شبکههای مبتنی بر IP به صورت روزافزون جایگزین شبکههای تلفن سوئیچینگ مداری میشوند و با اصلاح شبکههای زیرساخت و یا استقرار زیرساختهای جدید، این روند جایگزینی، روز به روز، سرعت بیشتری به خود میگیرد....(ادامه دارد)
یکی از سرویسهایی که بر اساس این تغییر و تحول متولد شده است، "تلفن اینترنتی" است. توسعة این شبکه حداقل از دو دیدگاه قابل بررسی است:
1- از نظر کاربران: سرویس "تلفن اینترنتی" امکاناتی را جهت ارایة خدمات صوتی با قیمتی ارزان فراهم میکند. همچنین امکان انتقال انواع داده (دیتا) را نیز مهیا میکند که امکان ارایة آن از طریق شبکه سوئیچینگ مداری (تلفن معمولی) وجود ندارد.
پیشرفت تکنولوژی "تلفن اینترنتی" و مقایسه آن با شبکه PSTNنظرها و ایدههای مختلفی که در ارتباط با تکنولوژی "تلفن اینترنتی" ارایه میگردد، نشان میدهد که این تکنولوژی هنوز به بلوغ نرسیده و مراحل رشد خود را طی میکند. در مقام مقایسه باید گفت که امروزه صاحبنظران مسائل ارتباطی کمتر دربارة شبکههای PSTN و سیستمهای TDM صحبت میکنند؛ این امر ناشی از آن است که تکنولوژی شبکههای PSTN دوران بلوغ خود را سپری کرده است و کاملاً امید میرود که شبکههای متداول سوئیچینگ مداری صوتی در آیندهای نزدیک جای خود را به شبکههای سوئیچینگ بستهای صوتی بدهند. آمارها نیز این موضوع را تأیید میکنند؛ آماری که ITU-T درسال 2002 از رشد بازار تکنولوژی "تلفن اینترنتی" ارایه کرده است، نشان میدهد در سال 2000، چهارمیلیون دقیقه ترافیک صوتی از طریق شبکه "تلفن اینترنتی" منتقل شده است و در سال 2001 این مقدار به ششمیلیون دقیقه رسیده است. همچنین درآمد حاصل از بازار تجهیزات "تلفن اینترنتی" که در سال 1998، حدود 279میلیون دلار بود، تا سال 2005 به بیش از 10میلیارد دلار خواهد رسید....(ادامه دارد)
پتانسیل گذر از شبکه PSTN و حرکت به سمت IP Telephony در کشور
هرچند ارایة “IP telephony” در کشور، به نظر مشکل میآید، ولی با توجه به فعالیتهای جدید در حوزة مخابرات کشور در زمینة گسترش شبکه دیتا توسط بخش خصوصی که در قالب پروژة PAP انجام میگیرد، میتوان انتظار داشت در صورت اتخاذ راهکارهای قانونی توسط دولت و با اتکا به توانمندی بخش خصوصی، بتوان در چند سال آینده، طیف وسیعی از سرویسهای متنوع چندرسانهای را از جمله IP Telephony، بر مبنای این شبکه و با قیمتی مناسب، در اختیار کاربران قرار داد....(ادامه دارد)
شبکه موبایل چگونه کار میکند؟
در تلفن ثابت "هویت " مشترک مشخص است ِ از کجا؟ از آنجایی که مخابرات با کشیدن دو رشته سیم مسی تا در منزل یا محل کار و دادن بوق این کار برای مشترک کرده است.پس مرحله اول در شبکه مخابرات "هویت" یا شناسایی معتبر بودن مشترک است.
"مکان" مشترک نیز دقیقا مشخص است و این دیگر نیاز به توضیح ندارد یعنی سوییچ هنگامی که کسی با این مشترک کار دارد راحت آن را پیدا کرده و به آن زنگ میزند. قسمت بعدی " محل ثبت charging" است یعنی مشترک هرچقدر با تلفن خود به دیگران زنگ بزند هزینه آن در کجا ثبت میشود؟ جواب مشخص است - در سوییچی که به آن متصل است.
قسمت بعدی " ارائه سرویسهای جانبی " است مثل نمایشگر شماره تلفن و انتقال مکالمه و... که این هم در سوییچی که تلفن به آن متصل شده است انجام میگیرد....(ادامه دارد)
شبکههای نسل آینده (NGN)
شبکه تلفنی موجود (PSTN) از سوئیچینگ اتصالی (CIRCUITSWITCH) همراه با TDM (Time Division Multiplexing) جهت ارسال دادههای صوتی استفاده می نماید. در این شبکه جهت برقراری ارتباط صوتی بین دو مشترک لازم است یک مدار بسته شده و یک اتصال ایجاد گردد. با پیدایش و گسترش اینترنت و بخصوص توسعه و پیشرفتهای مبتنی بر IP(Internet Protocol) سرویسهای جدید و متنوع باند پهنی بوجود آمده و رایج گردید (خدمات چند رسانه ای، شبکه IN، شبکه دیتا و...) شبکه تلفنی موجود (PSTN) بدلایل ساختاری جهت ارائه اینگونه سرویسها محدودیت و مشکل داشت و در نتیجه جهت هر یک از مجموعه سرویسها ذکر شده شبکه و تجهیزت مجزایی در نظر گرفته شد. و این موضوع مطلوبی نبود و انسان همواره علاقمند است که از کثرت به وحدت برسد. نتیجه این شد که جهت همگرایی همه...(ادامه دارد)
چگونگی عملکرد سوییچینگ نرمافزاری
در شبکههای امروزی مبتنی بر سوییچینگ مداری، مهمترین بخش یک سیستم سوییچ، نرمافزار پردازش مکالمه است که وظیفهاش پردازش مکالمه برای کلیة تماسها و مسیردهی تماسها در شبکة تلفنی میباشد.این نرمافزار در پروسسورهایی که در ساختار سوییچ تعبیه شدهاند اجرا میشود.با وجود اینکه در آیندة نزدیک کلیة تماسهای تلفنی end-to-end مبتنی بر پاکت صوتی خواهند بود، ناتوانی شبکههای سوییچ امروزی برای دسترسی مستقیم به پاکتهای صدا مهمترین مانع در راه عزیمت به سمت پاکتهای صوتی است.ولی تا تحقق چنین وضعیتی باید با حالت ترکیبی از این دو روش کار کرد....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله تلفن اینترنتی
مقدمه و تعاریف
فشار اقتصادی "تلفن اینترنتی" روی PTOها
دورنمای "تلفن اینترنتی" در ایران
پتانسیل گذر از شبکه PSTN و حرکت به سمت IP Telephony در کشور
1- تعاریف و توضیحات فنی
1-1) سوئیچینگ مداری
1-2) سوئیچینگ بستهای
2- نقش سرویس تلفن اینترنتی در ارتباطات تلفنی دنیا
3- وضعیت ارایه سرویس VOIP در کشور
4- عملکرد شرکت مخابرات در رابطه با تکنولوژی VoIP
4-1) کاهش درآمد مخابرات از مکالمات بینالملل
4-2) مشکلاتی در ارتباط با نظارت بر شبکه VoIP
5- اقدامات بعدی شرکت ارتباطات دیتا و ابهامات موجود
5-1) نحوه نظارت بر ارتباطات VoIP
5-3) مسئله حسابرسی کاربران
مقدمه ای بر GSM
معماری GSM
1. زیر سیستم شبکه:
2. زیرسیستم رادیویی
آشنایی مقدماتی با نحوه کار شبکه تلفن ثابت(PSTN)
شبکه موبایل چگونه کار میکند؟
4- ارئه سرویسهای جانبی
پهنای باند فرکانسی در شبکه موبایل
...(ادامه دارد)
دانلود مقاله تلفن اینترنتی