لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه11
مقدمه
در عصر حاضر با وجود مرزبندیهای جغرافیایی، بیش از هر زمان دیگری، ارتباطات بینالمللی و مناسبات فرهنگی میان ملتها اهمیت یافته و تاثیر آن در تحولات اجتماعی و پیشرفت و توسعه جوامع بیش از پیش آشکار گردیده است. مبادلات فرهنگی میان کشورها، نه تنها موجبات رشد و غنای فرهنگی جامعه را فراهم میآورد، بلکه زمینه را برای شناخت سایر ملتها و فرهنگهای گوناگون و ایجاد تفاهم و احترام نسبت به آنها مساعد میسازد. ملتها در سایه ارتباطات بینالمللی، به نقاط قوت و ضعف خود پی برده و امکان مییابند تا از دستاوردها و تجربیات سایر ملتها در زمینههای مختلف بهرهمند شده و مراحل رشد و تکامل را طی کنند. آموزش و پرورش به عنوان مهمترین و فراگیرترین نهاد آموزشی- فرهنگی هر جامعه، تاثیر بسزائی در ایجاد شناخت و تفاهم بین ملتها از طریق گسترش مناسبات آموزشی و فرهنگی بین کشورها دارد. بدین جهت امروزه بخشی از فعالیتهای وزارت آموزش و پرورش کشورها به فعالیتهای برون مرزی و بینالمللی اختصاص یافته است. بر همین اساس دفتر همکاریهای علمی بینالمللی به عنوان نهاد بینالمللی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در سال 1374 آغاز به کار کرد.
اهداف
اهداف اصلی دفتر همکاریهای علمی بینالمللی عبارت از ایجاد و گسترش مناسبات علمی، آموزشی و فرهنگی بین وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای جهان، تسهیل ارتباطات این وزارتخانه با سازمانهای تخصصی بینالمللی،سازماندهی و ایجاد هماهنگی و همسوئی برنامههای بینالمللی در وزارت آموزش و پرورش و انعکاس تحولات جهانی در عرصه آموزش و پرورش به این وزارتخانه است.
تشکیلات و فعالیتها
دفتر همکاریهای علمی بینالمللی یکی از دفاتر تحت نظارت مقام عالی وزارت آموزش و پرورش است و در حال حاضر از شش واحد تشکیل شده که عبارتند از :
1- واحد سازمانهای بینالمللی
2- واحد همکاریهای علمی آموزشی بینالمللی
3- واحد اتباع خارجی
4- واحد اطلاعرسانی بینالمللی
5- واحد ترجمه
6- واحد تشریفات
واحد سازمانها بینالمللی
این واحد از چهار بخش تشکیل شده که عبارتند از:
بخش سازمانهای بینالمللی، بخش سازمانهای منطقهای، بخش کنفرانسها و مجامع بینالمللی، بخش کارگاههای منطقهای و بینالمللی. فعالیت اصلی این واحد، انجام همکاریهای دو جانبه با سازمانها و موسسات تخصصی بینالمللی است. این واحد از بدو تاسیس تاکنون ارتباط بین وزارت آموزش وپرورش وبیش از 50 سازمان بینالمللی را برقرار کرده و امور مربوط به حق عضویت این وزارتخانه در سازمانهای بینالمللی را پیگیری و به اتجام رسانده است. درحال حاضر وزارت آموزش و پرورش در شش سازمان بینالمللی عضویت دارد که عبارتند از : سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (آیسسکو)، کالج عالی طرح کلمبو، مرکز بینالمللی فیل برای کودکان و نوجوانان، انجمن بینالمللی تئاتر برای کودکان و نوجوانان سازمان دیپلم بنالمللی، انجمن بینالمللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی ضمناً اقدامات لازم برای عضویت این وزارتخانه در فدراسیون بینالمللی ورزش مدارس و فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری (ایفلا) نیز فراهم آمده است . سایر فعالیتهای این واحد در زمینه بررسی بورسیهها و دورههای آموزشی سازمانهای بینالمللی و انجام اقدامات لازم برای استفاده مسئولان و کارشناسان وزارت آموزش و پرورش از آنها است. برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی با همکاری سازمانهای بینالمللی و انجام اقدامات اولیه برای شرکت مسئولان و کارشناسان وزارت آمورش و پرورش در کنفرانسها، سمینارها و سایر گردهماییهای بینالمللی از جمله فعالیتهای این واحد است. قابل ذکر است که این واحد تاکنون تلاشهای بسیاری به منظور بکارگماردن کارشناسان و متخصصان ایرانی در پستهای پیشنهادی سازمانهای بینالمللی انجام داده است. تهیه گزارش عملکرد وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در خصوص برخی از مفاد عهدنامهها، میثاقها و قراردادهای بینالملی تهیه اطلاعات، آمار و شاخصهای مربوط به آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران برای درج در سالنامه آماری یونسکو و بانک اطلاعاتی دفتر بینالمللی تعلیم و تربیت از جمله وظایف این واحد بشمار میرود.
تحقیق در مورد سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی