فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 30 صفحه
مقدمه و تعریف :
مهمترین نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد میزان تشعشعات میدانهای فرکانس رادیویی تاثیری بر آغاز یا رشد تومورهای سرطانی ندارد و مطالعات تجربی برروی سلول ها و حیوانات نیز نشان میدهد که استفاده از موبایل تاثیر مخربی بر قلب، خون و سیستم ایمنی بدن نداشته است.
محدوده مربوط به امواج ناشی از تلفن همراه و سایتهای (BTS (Base Transceiver Station در فرکانس های 3 کیلوهرتز تا 3000 گیگاهرتز در زمره امواج فرکانس رادیویی قرار میگیرند که این امواج غیریونیزهکننده است و اثر تخریبی روی بافتهای زنده نداشته و فقط منجر به افزایش دمای ناحیهای از بدن میشوند که در معرض تابش قرار گرفته است. تحقیقات علمی نشان میدهد که انرژی جذب شده در بدن ناشی از تابش سایتهای موبایل با دور شدن شخص تا فاصله 100 متری افزایش و سپس شروع به کاهش میکند و از طرف دیگر با افزایش فاصله انسان از سایت به دلیل افزایش توان گوشی برای جلوگیری از کاهش کیفیت گیرندگی، توان ناشی از گوشی باید افزایش یابد.
در حال حاضر استفاده از تلفن همراه در جامعه کنونی اجتنابناپذیر است و البته نگرانیها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفنهای همراه نیز بیشتر شده است. به تازگی هم اعلام شده براساس بررسیهای تازه موسسه Pew حدود 65% از بزرگسالان، گوشیهای تلفن همراه خود را نیز همراه با خود بـه بستـر مـیبـرند که این کار از نظر بهداشتی و حفظ سلامت زیانبار است. اغلب کــارشـنــاســان، بــا تــوجــه بـه مـاهیـت و تـاثیـرات شـنـاخـتهشده امواج الکترومغناطیسی در طول مــوجهــای مـخـتـلــف بــر سیستمهـای زیـسـتـی نـمــیتــوان خـطــرات تـلـفـن همـراه و تجهیـزات مربوط به آن را انکار کرد.
در ســـالهـــای اخــیــر بــه مــوازات گـسـتــرش روزافزون استفاده از تلفن همراه و توجه مراکز تحقیقاتی دنیا به این مقوله، پژوهشگران ایرانی نـیـز در دانـشـگـاهها و مراکز پژوهشی مختلف، تحقیقاتی را در این حوزه آغاز کرده و از ابعاد مــخــتـلــف بــه بــررســی آسـیــبهــای احـتـمــالــی پـرتـوهـای الـکـتـرومـغـنـاطـیـسـی تـلـفـن هـمـراه بر بـــافـــتهــای زنــده و تـجـهـیــزات الـکـتــریـکــی و الکترونیکی آن انجام دادهاند که از جمله آن ها تحقیقاتی است که در مرکز تحقیقات بیوشیمی بـیـوفـیـزیـک دانـشـگـاه تـهـران انـجـام شد و نتایج جــالــب تــوجـهــی در زمـیـنـه اثـرات مـیـدانهـای الکترومغناطیسی خصوصا امواج تلفن همراه بر سیستمهای زیستی در پی داشته است.
پــرتـوهـای الکتـرومغنـاطیسـی دارای استفـادههـای مثبـت و منفـی هستنـد. امـواج و میدانهای الکترومغناطیسی که در گستره وسیعی از انرژی و فرکانسها با خواص متفاوت ساطع میشوند، نقش مثبت و منفی در زندگی جانداران و گیاهان ایفا میکنند. این اشعه هم در طبیعت و هم در صنعت موجود است، با این تفاوت که وجود اشعه الکترومغناطیسی در طبیعت بهینه بوده ولی باید در صنعت به صورت بهینه استفاده شود.
تـلـفــنهــای هـمــراه بــه عـنــوان یـکــی از پــرمـصــرفتــریـن تـجـهـیـزات دارای امـواج الکترومغناطیس است و نقش منفی میدانهای الکترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستمهای زیستی به دلیل نبود دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهرهبرداری و استفاده بهینه از سیستمهای ارتباطی و مخابراتی به ویژه عدم آشنایی کاربران از تداخل و تـزاحـمهـای استفـاده همـزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، مایکروویو، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری و... است.
تحقیق درباره بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بخش های مختلف بدن