فرمت فایل word: (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات : 13 صفحه
چکیده
در این مقاله به استفاده از پتانسیل زمین برای گرمایش و سرمایش بیمارستانها پرداخته شده است. بر این اساس، مزایا و معایب استفاده از پمپهای گرمایی متصل به زمین بررسی شده و چگونگی طراحی و اجرای این سیستمها در دو آرایش عمودی و افقی در یک سایت آزمون مورد بررسی قرار گرفته است. از مزایای این سیستمها میتوان به مصرف انرژی کمتر، الایندگی کمتر و نیاز پایین به تعمیر و نگهداری اشاره کرد. نتایج حاصل از این سیستم در دو حالت افقی و عمودی با سیستمتبرید تراکمی متداول مقایسه شده است. نتایج حاصل نشان میدهد که سیستمهای متصل به زمین از کارایی بهتری نسبت به سیستم متداول برخوردارند. همچنین سیستم متصل به زمین با آرایش عمودی اگرچه هزینه اولیه بالاتری دارد ولی نسبت به سیستم متصل به زمین افقی به فضای کمتری نیاز داشته و از راندمان بالاتری برخوردار است.
مقدمه
امروزه با توجه به بحران انرژی و افزایش آلایندهها در جهان، استفاده از انرژیهای پاک مورد توجه کشورها قرارگرفته است. طی چند دهه اخیر استفاده از زمین به عنوان منبع یا چاه حرارتی رشد چشمگیری داشته است. هزینههای پایین این انرژی، آلایندگی کم، تعمیر و نگهداری ارزان و همچنین تجدیدپذیر بودن آن از جمله ویژگیهایی است که باعث شده این نوع انرژی مورد توجه کشورها قرار گیرد. امروزه کشورهای پیشرفته سعی دارند در ساختمانهای مختلف از جمله بیمارستانها، از سرمایش و گرمایش به دست آمده از زمین در صنعت تهویه مطبوع استفاده نمایند که این امر توسط مبدلهای متصل به زمین صورت میپذیرد. رایجترین نوع استفاده از انرژی زمین در تهویه مطبوع این است که با متصل کردن این مبدلها به پمپهای حرارتی از سرمایش و یا گرمایش بدست آمده از زمین استفاده میکنند. این سیستمها به پمپهای حرارتی متصل به زمین معروف میباشند. پمپهای حرارتی متصل به زمین از ضریب عملکرد بالاتری نسبت به پمپهای حرارتی رایج برخوردارند. دلایلی که باعث میشود ضریب عملکرد پمپهای حرارتی متصل به زمین از ضریب عملکرد پمپهای حرارتی رایج بیشتر باشد، یکی کمتر بودن کار مکانیکی در این نوع سیستمها میباشد و دیگر اینکه دمای منبع (چاه) حرارتی پمپهای متصل به زمین به دمای مورد نیاز داخل ساختمان نزدیکتر است تا به دمای محیط بیرون و این امر باعث بیشتر شدن ضریب عملکرد این نوع از پمپهای حرارتی میگردد.
حفظ دمای مورد نیاز داخل ساختمان نیازمند مقدار قابل توجهی انرژی میباشد. سیستمهای سرمایش و گرمایش مختلفی برای بدست آوردن دمای هوای مطلوب استفاده میشود و انرژی موردنیاز این سیستمها عموما از برق و یا سوختهای فسیلی تامین میشود. در تضاد با بسیاری از منابع انرژی سرمایشی و گرمایشی که نیاز به انتقال طی مسیرهای طولانی دارند، انرژی زمین به مقدار فراوان و در محل موجود است. همچنین، زمین حرارت را به آرامی انتقال میدهد و ظرفیت ذخیره حرارتی بالایی دارد و با توجه به عمق، دمای آن به آرامی تغییر میکند (در مقیاس ماه و سال). علاوه بر این، حرارت جذب شده توسط زمین در طول تابستان بطور موثر در زمستان مورد استفاده قرار میگیرد و بالعکس. این سیکل سالیانه بین دمای هوا و خاک باعث پدید آمدن یک پتانسیل انرژی حرارتی قابل استفاده برای سرمایش و گرمایش ساختمان میشود.
تحقیق درباره استفاده از پتانسیل زمین در گرمایش و سرمایش بیمارستانها