نوع فایل: word
قابل ویرایش 54 صفحه
مقدمه:
شبکه گره های حسگر که بعنوان شبکه ی حسی بیسیم شناخته می شود در برنامه های نظارتی دوردست تغییرات اساسی داده است که دلیل آن سهولت گسترششان ،اتصال ad hoc و سودمندی از نظرهزینه می باشد. در این رساله پروتکل های مسیریابی توزیع شده برای به حداقل رساندن مصرف انرژی در شبکه حسی طراحی می شود.دو کمک عمده ی این عملکرد عبارت اند از:
طراحی یک پروتکل مسیریابی چندگانه انرژی آگاه برای مسیریابی ترافیک داده ی سنگین بین گره ی منبع و گره ی مقصد در شبکه ی حسی . پروتکل ،بار مسیریابی بین گره های منبع و مقصد را روی تعداد زیادی گره ی حسگر پخش می کند تا اختلاف در سطح انرژی گره های حسگر کمینه شود.همچنین چندین مسیر بر اساس طولشان درجه بندی می شوند تا از پرس وجوهای بحرانی روی کوتاهترین مسیرها ی موجود پشتیبانی شود.
طراحی یک معماری ارتباطی که پردازش پرس و جوی توزیع شده را جهت ارزیابی پرس وجوهای وابسته به فضا و زمان درعرض شبکه ،پشتیبانی می کند .این پرس وجوها توسط درخت های پرس و جو نمایش می یابند و عملگرهای پرس وجو جهت اختصاص به گره های حسگر، توزیع می شوند. چنانکه اجرای عملگر قابلیت محاسبه ی بالا را مطالبه کند استفاده از یک شبکه ی حسی heterogeneous هدف قرار داده می شود در جایی که عملگرهای پرس وجو به گره های منبع توانگری اختصاص داده شوند که بطور پراکنده در عرض یک شبکه ی متراکم از گره های حسگر توان پایین، گسترش یافته اند. یک الگوریتم با سربار ارتباطی کم ،نا متمرکز و تطابقی جهت مشخص کردن گمارش عملگر روی گره های منبع توانگر در شبکه طراحی می شود تا هزینه ی انتقال داده در درخت مسیریابی ایجاد شده کمینه گردد و داده بدون توقف از یک مجموعه ناحیه های جغرافیایی توزیع شده فضایی جهت چاهک، بازیابی شود. به منظور شناخت بهتر ، این اولین کوشش جهت ساخت شالوده ی مسیریابی انرژی آگاه جهت قادر بودن به پردازش گره های پرس و جوی وابسته به زمان و مکان در شبکه می باشد. به منظور بیشینه ساختن ذخیره های انرژی، پروتکل مسیریابی چندگانه پیشنهاد شده است که می تواند برای مسیریابی داده بین گره های تشکیل دهنده ی درخت مسیریابی استفاده شود.
فهرست مطالب:
چکیده
فصل 1
مقدمه
1 -1شبکه های Micro-Sensor بیسیم
2-1 معماری شبکه
1 -2 -1 مدل منابع چندگانه- -چاهک تنها
1 -3 -مسیردهی در شبکه های حسگر
1 -3 -1 - - -اهداف برای طراحی ساختارهای مسیردهی
1 -3 -2 معماری شبکه سلسله مراتبی
1 -3 -3 - معماری شبکه ای flat
1-4 دسته بندی پرسش ها
1 -5 انگیزه -تحقیقات
فصل2
1 -2 معرفی
-2 مسیریابی چندگانه برای شبکه های حسی
2 -2 -1 عملکرد مربوطه
تحمل خطا
متعادل سازی بار
2 -3تفکیک سرویس
2 -3 -1عملکرد مربوطه روی تفکیک سرویس
2 -3 -2 انگیزه برای تفکیک سرویس در شبکه های حسی
2 -3 -3 استراتژیهای تفکیک سرویس برای شبکه های حسی
فصل 3
پروتکل مسیریابی چندگانه ی پیشنهادی Mid Hop Route -
3 -1 توپولوژی شبکه
3 -1 -1 فرضیات
3 -1 -2 ایجاد مسیرهای چندگانه
3 -2 توصیف الگوریتم mid hop route
الگوریتم -mid hop route
3 -2 -1 زمانبندی بار
الگوریتم ریختن بار
خروجی
ارسال داده
بکارگیری تصادفی گره
3 -3 روابط متعادل کردن بار
3 -2 -بحث بر روی پروتکل پیشنهاد شده
-4 -1 -قراردادن محدودیت های زمانی برای پاسخگویی
3 -4 -2 -مسیردهی در حضور چندین جفت چاهک منبع
3 -4 -3 -یکپارچگی با GAF
3 -4 -4 - -یکپارچگی با مدل منابع چندگانه - چاهک تنها
3 -4 -5 -تحمل خطا
3 -4 -6 -قسمتهای شاخص پروتکل
منابع
منابع و مأخذ:
1-C.Schlosser, S.Generiwal,"optimizing sensor network in the energy,Latency density design space ",IEEE Transactions of mobile computer , 1(1) Jan 2002
2-w.ye, J.Heidemann , and D Estrin," An energy -efficient MAC Protocol for wireless sensor networks" IEEE Infocom,Jun 2002
پروژه مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم. doc