لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه
13
برخی از فهرست مطالب
قسمت دوم ـ یک بررسی تطبیقی
قاعده مهایات
خصوصیات و آثار قرارداد تایمشرینگ
قرارداد تایم شرینگ عقدی است لازم
عقدی است معوض
دوام مالکیت
مبیع عین معین است
نتیجهگیری از مباحث مطرح شده
بیعزمانی
بیع زمانی
پرویز نوین
خبرگزاری فارس: در قرارداد تایم شرینگ، در انقضاء مدت تعیینشده در قرارداد، مالکیت خریدار نسبت به عین و منفعت از میان نمیرود و برای سالهای آینده این مالکیت به طور اتوماتیک و خود به خود تمدید میگردد و تداوم دارد.
ورود به مطلب
قبل از شروع بحث در باب «بیع زمانی» به نظر میرسد ضروری باشد که ابتدا در ساختار نظام حقوقی کشورمان، در چند زمینه مروری داشته باشیم، زیرا در پایان مقاله، میخواهم از این نکات بهرهبرداری کرده، به نتیجهگیری بپردازم.
۱ـ نظام حقوقی کشور ما، در زمینه مسائل مدنی، بر پایه آزادی اراده یا حاکمیت اراده در انعقاد قراردادها قرار گرفته است، تا آنجا که این قراردادها مخالفتی با نظم عمومی و اخلاق حسنه و یا قواعد آمره نداشته باشند. این نکته بنیادی تا آنجا پیش میرود که هرگاه بپرسیم یا تردید کنیم که این قاعده و قانون آمره است یا غیرآمره؟ جواب میدهیم غیرآمره مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، زیرا در کشور ما انعقاد قراردادها بر مبنای تراضی طرفین و آزادی اراده و حاکمیت اراده استوار است (ماده ۱۰ قانون مدنی).
۲ـ مفهوم بیع و تاریخ عقد بیع از سال ۷۵۲ قبل از میلاد آغاز میشود، در آنجا که بشر برای اولین بار در شهر لید یا در غرب ترکیه با مفهوم یک کالای «واسطهای» به عنوان پول آشنا شده و به ضرب سکههای طلا و نقره پرداخت، حدودا ۲۵۷۹ سال قبل. قبل از این تاریخ بیع به صورت عقد معاوضه یا مبادله کالا با کالا صورت میگرفت. مثلا ۲۰ سبد یا کیسه خرما در مقابل یک شتر یا یک اسب و لذا مسئله تجارت و مبادله به کندی صورت میگرفت و پس از پیدایش پول و بکارگیری آن در روابط مبادلاتی میان اشخاص یا میان شهرها، دومین انقلاب بزرگ در تاریخ تحول و پیشرفت تمدن بشری، پس از انقلاب کشاورزی یعنی آشنایی با کشت دانههای حبوبات و میوهها و بهرهبرداری از آنها برای تغذیه، حادث گردید.
مایه مباهات است اگر اعلام نمایم که چهار عدد از سکههای ضرب شده در Lidia، در حال حاضر در موزه ملک (موزه مرحوم حاج آقا حسین ملک که یادش گرامی باد) وجود دارد.
بنابراین به سختی میتوان ادعا کرد که «مفهوم بیع یا عقد بیع با تاریخ اولین روزهای زندگی اجتماعی بشر همراه است». از این تذکار و بیراههای که رفتم پوزش میخواهم و بازمیگردم به اصل موضوع.
۳ـ در نظام حقوقی کشور ما، در مسائل مدنی، اصل اباحه جار
تحقیق و بررسی در مورد بیع زمانی