حسگرها گونهای مبدل هستند. بعضی از حسگرها به تنهایی قابل استفادهاند و برای خواندن آنهااحتیاجی به وسایل جانبی دیگری نیست، مانند دماسنج جیوهای. دستهٔ دیگر برای استفاده باید با وسایل دیگری همراه باشند مثل ترموکوپل. بیشتر حسگرها الکتریکی یا الکترونیکی هستند که انواع الکتریکی از دقت پایینتری برخوردارند. البته انواع دیگری نیز موجود است. حسگرها در زندگی روزمره ما به صورت فراوان مورد استفاده قرار میگیرند، مواردی که شامل خودرو، ماشینهای صنعتی، تجهیزات فضائی و حتی دارویی میشود. پیشرفت فنی باعث شده تا انواع مختلف و گوناگونی از حسگرها با فناوری امایاماس (MEMSS) تولید شود. در اکثر موارد این کار باعث بدست آمدن حساسیت بالا شده است.
انواع
با به وجود آمدن راههای مختلف برای نمایش اثر انرژیها، حسگرها بر اساس انرژی مورد آزمون، که حسگر آن را دریافت میکند، طبقهبندی میشوند.
- حسگرهای دمائی
- دماسنج (thermometer)
- ترموکوپل (thermocouple)
- مقاومتهای حساس به گرما (thermistors and resistance temperature detectors)
- حسگرهای گرمایی
الکترومغناطیسی
- حسگرهای مقاومت الکتریکی
- الکتروسکوپ (electroscope)
- ولتسنج (voltmeter)
شاید با کلمه التراسونیک یا Ultrasonic بر خورد کرده باشید.التراسونیک به معنای مافوق صوت است.فرکانسهای این محدوده را میتوان بین 40 کیلو هرتز تا چندین مگا هرتز در نظر گرفت.امواجی بااین فرکانسها که کاربردهایی چون سنجش میزان فاصله،سنجش میزان عمق یک مخزن،تعیین فشار خون یک بیمار،همگن کردن مواد مذاب،استفاده در دریلها جهت ایجاد ضربه و کارائی بیشتر دریل،تست قطعات صنعتی از نظر کیفی جهت تشخیص شکافها و سوراخهای ریز و غیره اشاره کرد.
طرز کار این نوع سنسورها به این صورت است که فاصله زمانی مابین ارسال امواج تا دریافت سیگنال اکو را اندازه می گیرند و با توجه به سرعت صوت در آن محیط ، فاصله تا مانع را برآورد می کنند.
جهت استفاده از این امواج یک سری سنسورهای مخصوص طراحی شده که میتوان این سنسورها را به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم بندی کرد.سنسورهای غیر صنعتی در فرکانسهایی در حدود 40 کیلو هرتز کار میکنند و در بازار با قیمتهای پایین در دسترس هستند. در این سنسورها دقت کار بالا نبود و فقط در حد تشخیص یک فاصله یا عمق یک مایع میتوان از آنها استفاده کرد.اما در سنسورهای صنعتی که در فرکانسهای در حد مگا هرتز کار میکنند به دلیل همین فرکانس بالا ما دقت زیادی را خواهیم داشت.
فهرست مطالب:
طرز کار
نحوه تولید و چگونگی فرستادن پالس توسط مبدل
نواحی مختلف کاری سنسور
ناحیه کور
ناحیه Sensing
ناحیه Preset Operating
ناحیه Blocking
ناحیه Blanking Out The Background
الگوی تشعشعی سنسور
مدهای مختلف کاری و ویژگی های آنها با مثال
مد Diffuse
مد Thru-Beam
ویژگی ها
مثال ها
مد Reflex
ویژگی ها
مثال
Direct Detection
Reflection Sensor With Twin-Head
مدهای مختلف خروجی سنسور
خروجی On/Off
Switching Distance Mode
Window Mode
Reflex Sensor Mode
Hysteresis Mode
Area Monitoring
نحوه On/Off کردن در سنسور
تکنولوژی pnp/npn
تکنولوژی رله
خروجی آنالوگ
خروجی دیجیتال
اتصالات الکتریکی سنسور
اتصال با کابل
اتصال ترمینال
دوشاخه کلید اتصال
عوامل موثر بر رنج عملکردی سنسور
نصب سنسورها در شرایط مختلف
طبقه بندی سنسورهای التراسونیک
و...
پاورپوینت با عنوان سنسورهای التراسونیک (Ultrasonic Sensors) در 37 اسلاید