فرمت فایل : WORD (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 60 صفحه
1-1مقدمه
انسان از دیرباز به دنبال این بوده که چگونه می تواند بهتر زندگی کند و چه چیزی بیشتر موجبات شادی را فراهم می کند و با چه سازوکارهایی می تواند از زندگی در این دنیا لذت ببرد.در سال های اخیر با گسترش روان شناسی مثبت نگر مطالعه ی شادکامی محور اساسی پژوهش های این حیطه بوده است. اهمیت نقش شادی در بهداشت روانی، سلامت جسمانی،کارآمدی، بهره وری و مشارکت های اجتماعی موجب افزایش توجه محققان حوزه های روان شناسی، علوم زیستی و علوم اجتماعی به عوامل مؤثر بر شادی شده است)نشاط،دوست (1386
روان شناسی قرن بیستم، بیشتر بر هیجان های منفی نظیر افسردگی و اضطراب تمرکزکرده بود تا بر هیجان های مثبتی نظیر شادی و شادکامی . هدف مطالعات روانشناختی بیشتر آن بوده است که بیماری های روانی را مورد بحث و گفتگو قرار دهد و درمان آنها هدف اصلی بوده است. به عبارتی دیگر، تعریف سلامتی مترادف با فقدان بیماری های روانی و علایم بیمارگونه تلقی شده است، در حالی که از دهه ی 1980 به بعد در تعریف سلامتی تغییر و تحول بسیاری پدید آمده است. متون روان شناسی سلامت تنها به جنبه های منفی بیماری ها و رفع آثار منفی آنها در افراد محدود نمی شود، همان طور که در تعریف سازمان بهداشت جهانی به سلامت از جنبه ی مثبت آن تأکید شده است و فرد سالم کسی است که به لحاظ زیستی، روانی و اجتماعی از شرایط معینی برخوردار باشد.( بو م و همکاران ، 2001به نقل از کرمی نوری، 1381)
ویژگی مهم روانی که فرد سالم می بایست از آن برخوردار باشد ، احساس بهزیستی یا شادکامی است. این احساس این گونه تعریف می شود: احساس مثبت و رضامندی عمومی از زندگی که شامل خود و دیگران در حوزه های خانواده، شغل و...است.بنابراین هدف از این تحقیق بررسی شادکامی در بین زنان شاغل و زنان خانه دار می باشد.
تحقیق درباره مقایسه شادکامی زنان شاغل و زنان خانه دار شهرستان سرپل ذهاب