فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود حدیث

اختصاصی از فایل هلپ دانلود حدیث دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

فرمت فایل:  ورد ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ

 

 قسمتی از محتوای متن

 

تعداد صفحات : 42 صفحه

تاریخچه حدیث نظر به این که قسمتى از احادیث در تبیین و تفسیر آیات قرآن و ثواب قرائت آنها وارد شده، جاى تردید نیست که پیشینه حدیث از سرآغاز نزول وحى است، و قرآن و حدیث دو راهنماى مردم مسلمان بوده‏اند و طبق احادیثى که در کتب معتبره شیعه و سنى وارد شده، پیامبر اکرم (ص) به حفظ و ضبط و نقل احادیث سفارش و تأکید مى‏فرمود.
احادیثى که حفظ چهل حدیث در آنها توصیه شده، از بهترین دلایل اهتمام پیامبر (ص) به نقل و ضبط و حفظ و تدوین حدیث است .
و نیز پژوهشگر معاصر آقاى سید محمد رضا جلالى در چهل و چهار حدیث از پیامبر اکرم (ص) نقل کرده که در آنها دستور به کتابت و تقیید حدیث، یا اذن و رخصت به آن، آمده است، و همه این احادیث از طریق عامه روایت شده و در کتابهاى معتبره آنان موجود است با این وصف عامه چنین ادعا دارند که پیامبر (ص) از نوشتن و تدوین حدیث منع فرموده است! و احادیثى هم در این باب به آن حضرت نسبت داده‏اند، سپس متأخرین آنها در مقام جمع و توجیه احادیث منع و جواز برآمده‏اند، و دچار اختلافات و اشتباهات فراوانى شده‏اند، البته ابوبکر و عمر و پیروان آنها از تدوین و کتابت، بلکه از نقل و روایت حدیث، به شدت جلوگیرى کردند تا آن جا که بعضى از راویان حدیث را به زندان کشیدند، و بعضى دیگر را تبعید کردند، و قسمتى از آثار را سوزاندند، که بر اثر آن متأسفانه، تدوین حدیث به طور رسمى سالها به تأخیر افتاد و عواقب شومى در پى داشت، چنانکه خود عامه معترفند و تصریح کرده‏اند که: وقتى عمر بن عبدالعزیز به تدوین حدیث فرمان داد، بیشتر صحابه پیامبر اکرم (ص) از دنیا رفته بودند و تحولات اوضاع و گروه بندیهاى سیاسى زمینه را براى دروغ پردازان و جعل کنندگان، فراهم ساخته بود.
در مقابل، حضرت امیر المؤمنین (ع) و دیگر ائمه اطهار (ع) نسبت به حفظ و کتابت و نشر حدیث اهتمام شدید داشتند و خود به نوشتن و املاء حدیث پرداختند و پیروان خود را پیوسته بدان تشویق مى‏کردند.
اولین اثر در این باره همان صحیفه‏اى است که امیر مؤمنان على (ع) از احادیث رسول خدا (ص) تدوین ساخته که احیانا از آن به کتاب على تعبیر مى‏کنند، و در آن مطالبى از میزان دیات و احکام آزادى اسیر و غیره مندرج است، و جمعى از محدثین خاصه و عامه از آن حدیث نقل کرده‏اند .
همچنین سلمان و ابوذر غفارى و ابو رافع مدنى و جابر بن عبدالله انصارى و بعضى دیگر از صحابه رسول خدا (ص) به کتابت حدیث پرداختند، و آثارى از خود بر جاى نهادند .
در طبقه تابعین نیز عده‏اى از پیروان اهل بیت عصمت (ع) به تألیف کتابهایى از مجموعه احادیث اهتمام مى‏ورزیدند، از جمله: اصبغ بن نباته، عبید الله بن ابى رافع، سلیم بن قیس هلالى، حارث بن عبدالله اعور همدانى، ربیعة بن سمیع، میثم تمار و محمد بن قیس بجلى و .
.
.
سپس در زمانهاى بعدى آثار بیشتر و وسیعترى تألیف شده و اصحاب ائمه (ع) و طبقات محدثین بعد از آنها تا زمان ما کتابهاى بى شمارى در این باره تألیف کرده‏اند .
سیر تدوین حدیث در شیعه چنانکه دیدیم مدار حدیث اهل سنت تا نیمه قرن دوم هجرى نقل شفاهى و مستند آن حافظه روات بود.
زیرا عامه بواسطه نهى خلیفه دوم از کتابت حدیث، بتدوین و ضبط آن نپرداختند.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود حدیث
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد