بسم الله الرحمن الرحیم – فرمت فایل : word (با قابلیت ویرایش ) – تعداد صفحه : 24 صفحه -
چند اختلال وجود دارد که ترس و اضطراب در آنها عملاً توسط هر فرد احساس میشود که این اختلال ها به دو طبقه تقسیم می شود : اختلال های ترس و اختلالهای اضطراب . فرق این دو در آن است که در اختلال ترس ، ترس و اضطراب از یک موضوع خاص یا بر مبنای مبالغه خطر واقعی است . در حالی که در اضطراب موضوع خاصی فرد را تهدید نمی کند ولی فرد احساس می کند بسیار مضطرب است یعنی بر اساس خطر مبهم استوار است .
اختلال های اضطراب :
عناصر : اضطراب هم مانند ترس چهار عنصر دارد :
1-عنصرشناختی : که انتظار خطری مبهم است .
2-عنصر بدنی که به دو طبقه تقسیم می شود :
الف)تغییرات بیرونی مثل رنگ پریدگی ، یبوست ، ظاهر شدن دانه های عرق روی پیشانی ، مرطوب شدن کف دستها ، تنیده شدن عضلات و ...
ب)تغییرات درونی که عناصر فیزیولوژیکی فرد هستند و شامل تند شدن ضربان قلب ، تشدید تنفس ، گشاد شدن رنگهای پیرامونی ، ترشح غدد عرق و ...
3-عناصر هیجانی : شامل دلهره ، وحشت ، تهوع ، لرزش ، احساس مورمورشدن و ورم معده که این عناصر برای ما آشناترند .
4-عناصر رفتاری : که دو نوع رفتار ارادی و غیرارادی را شامل می شود ، در رفت غیرارادی فرد رفتارهایی را که به شیوة کلاسیک شرطی شده اند نشان می دهد و در رفتار ارادی دو نوع پاسخ جنگ و گریز بروز می کند .
انواع اختلال های اضطراری :
الف)اختلال وحشتزدگی : اختلال وحشتزدگی شامل حملات وحشتزدگی مکرر است ، و شامل سه نوع می باشد :
1-غیرمنتظره (وابسته به نشانه) : در این نوع حمله ، از دیدگاه شخص میان آغاز آنها و یک موقعیت راه انداز بیرونی یادرونی رابطه ای وجود ندارد .
2-وابسته به موقعیت (یا نشانه): اختلالی که همواره بلافاصله در رویارویی با نشانة موقعیتی یا راه انداز ، یا به لحاظ پیش بینی آن روی می دهد .
3-حمله های با زمینة موقعیتی : مشابه حمله های وحشت زدگی وابسته به موقعیت است اما همواره با نشانهای رابطه ندارند و لزوماً پس از رویارویی با نشانه رخ نمیدهند .
نشانه های حملة وحشتزدگی :
حملة وحشتزدگی از چهار عنصر تشکیل می شود که عناصر هیجانی و جسمانی آن برجسته ترند .
به طور کلی حملة وحشتزدگی شامل دورة متمایز ترس یا ناراحتی شدید ، که در آن چهار یا بیش از چهار مورد از نشانه های زیر به طور ناگهانی ظاهر شده و در ضمن 10 دقیقه به اوج خود می رسد .
(1) تپش قلب ، تسریع یا افزایش ضربان قلب
(2) تعریق
(3) لرز یا رعشه
(4) احساس تنگی نفس یا خفگی
(5) احساس بسته شدن راه گلو
(6) احساس درد یا ناراحتی در قفسة سینه
(7) تهوع یا ناراحتی در شکم
تحقیق در مورد ترس و اضطراب شناخت و تمایز بین آن دو و روشهای درمان