فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله کامل درباره تعریف آلودگی هوا

اختصاصی از فایل هلپ دانلود مقاله کامل درباره تعریف آلودگی هوا دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 4

 

تعریف آلودگی هوا

آلودگی هوا عبارت است از وجود یک یا چند آلوده کننده در هوای آزاد به آن مقدار ، مدت ، و وی‍‍‍ژگی ها که برای انسان ، گیاه یا حیوان خطرناک بوده وبرای اموال مضر ویا به طور غیرقابل قبولی مختل استفاده ی راحت از زندگی واموال گردد. با توجه به تعریف فوق نوع ، کمیت ، ویژگی ها وزمان تماس در تاثیر آلوده کننده ها بر انسان ومحیط اهمیت پیدا میکند. اگر به ترکیب طبیعی هوای تمیز وخشک نزد یک سطح دریا که از 09/78 درصد ازت ، 94/20 درصد اکسیژن ، 93/0 درصد آرگن ، 0318/0 درصد دی اکسیدکربن ومقادیر ناچیز گازهای دیگر تشکیل شده ، توجه نماییم مشخص میگردد که آلاینده های مهم نظیر منواکسید کربن ، ذرات معلق ، هیدروکربورها ، اکسید های گوگرد بخصوص انیدرید سولفورو ، اکسید های ازت ، ازن و... جزء ترکیب های طبیعی هوا محسوب نمی شوند و وجود آنها در اتمسفر نتیجه پیشرفت تکنولو‍ژی ، توسعه صنعتی ، افزایش جمعیت ،ازدیاد مصرف منابع انرژی و... می باشد. از طرف دیگر با توجه به مصرف روزانه ی انسان از هوا ، غذا ، آب ، مشخص می گردد که نیاز به هوا چندین برابر آب وغذای مصرفی است وهمین امر روشن می نماید که چرا مساله ی آلودگی هوا از اهمیت ویژه ای برخوردار است وچرا باید غلظت آلوده کننده های هوا در مقایسه با آلودگی غذا یا آب لااقل به همان نسبت یا کمتر باشد.

عوامل جوی موثر در آلودگی هوا، پخش وانتشار آلاینده های هوا تابع شرایط جوی جغرافیایی محل می باشد.گاهی اوقات شرایط جوی در پخش آلوده کننده ها موثر بوده وشرایط مناسبی را ایجاد می نماید و گاه نیز باعث تشدید آلودگی می شود. باد یکی از عوامل مهم در پخش وانتقال عوامل آلوده کننده محسوب می شود. مقدار پراکندگی مواد به جریانهای افقی وعمودی باد بستگی دارد. حرکت افقی هوا باد وحرکت عمودی آن ، جریان هوا نامیده می شود. میزان انتشار وانتقال هوای آلوده به سرعت مستقیم وقدرت باد وابسته است. بادهای آرام قدرت انتشار ناچیز وبادهای قوی قدرت انتشار زیاد دارند. معمولا باد در سرعت های بیشتر از 30 کیلومتر در ساعت در انتقال وانتشار آلودگی ها موثر است وبادهای شدید تر تاثیر بسیار بیشتر برپخش آلودگی خواهند داشت. جریانهای عمودی باد در تصفیه هوا اهمیت بیشتری دارند. زیرا از طریق بالا بردن آلاینده ها سبب دور شدن آنها از سطح زمین شده واز طرف دیگر چون سرعت جریان افقی باد در طبقات بالای جو بیشتر است ،بنابراین انتقال آلودگی ها به قسمتهای فوقانی ، سبب پراکندگی بهترآنها می شود. در مناطق کم فشار به علت صعودی بودن جریان های هوا ، هوای پاک جایگزین هوای آلوده می شود وبنابراین تهویه طبیعی رخ می دهد. اما در مناطق پر فشار به علت نزولی بودن جریانهای هوا مواد آلاینده به حالت رکود در محیط مانده وقادر به صعود نیستند ودر نتیجه توقف یک سیستم با فشار زیاد برای مدت چند روز در یک منطقه سبب تشدید آلودگی میشود. ریزش های جوی نظیر باران وبرف نیز از پدیده های مهم وموثر در شستشوی هوا محسوب میشوند که قادرند مواد آلوده کننده را به همراه خود به سطح زمین بیاورند. از دیگر عوامل جوی موثر در آلودگی هوا می توان به مه اشاره کرد که وقتی در منطقه ای رطوبت نسبی بالا رود، ذرات آلاینده به عنوان هسته های تراکم ، ذرات آب را به دور خود جمع کرده وتولید مه آلوده ( مه دود آلود ) می نمایند. در بسیاری از حوادث مه به عنوان یک عامل تشدید کننده نقش داشته است.

  تاریخچه آلودگی

دود یکی از قدیمیترین آلاینده‌های هوا است که برای سلامت بشر مضر است. زمانی که دود ناشی از آتش حاصله از سوختن چوب توسط ساکنین اولیه غارها جای خود را به دود ناشی از کوره‌های زغال سوز در شهرهای پر جمعیت داد، آلودگی هوا، به قدری افزایش یافت که زنگ خطر برای برخی از ساکنان آن شهرها وجود به صدا در آمد. در سال ۶۱ بعد از میلاد سنکا (Seneca) فیلسوف رومی از هوای روم به‌عنوان هوای سنگین و از دودکشهای هود با عنوان تولید کننده بوی بد نام برد. در سال ۱۲۷۳ میلادی ادوارد اول پادشاه انگلستان می‌گوید هوای لندن به حدی با دود و مه آلوده و آزار دهنده است که از سوختن زغال سنگ دریایی جلوگیری خواهد کرد.

علی‌رغم هشدار پادشاه مذکور، نابودی گسترده جنگلها، چوب را تبدیل به یک کالای کمیاب نمود و ساکنان لندن را وادار ساخت تا بجای کم کردن مصرف زغال سنگ به میزان بیشتری از آن استفاده کنند. تا سال ۱۶۶۱ میلادی یعنی بیش از یک قرن بعد، تغییر قابل ملاحظه‌ای در آلودگی هوا به وجود نیامد. چاره جویی و پیشنهادات عبارت بودند از برچیدن تمامی کارخانه‌های دودزا از شهر لندن و به وجود آمدن کمربند سبز در اطراف شهر و بالاخره این چاره جویی ها کارساز شد.

نابودی زباله‌ها و مواد زائد

زباله‌های کشاورزی و حیوانی نابود شده آمونیاک ، متان و بخارات زیان آور را در جو آزاد می‌کند. احشام و گله‌های گاو و خوکها مقدار زیادی از آلودگی هوا را در حومه شهر آزاد می‌کنند.

منابع طبیعی

علاوه بر منابع انسانی آلاینده‌های جوی که قبلا عنوان شد منابع طبیعی زیادی وجود دارد که به شکل ذیل طبقه بندی می‌شوند:

فرسایش در اثر باد

فرسایش بادی خاکهای خش رزمینهای بیابانی توسط بادهای قوی می‌تواند طوفانهای بزرگی از غبار را بوجود آورد. ذرات غبار عمدتا شامل SiO2 هستند اما ممکن است شامل مقدار کمی از فلزات سنگین هم باشند.

آتش سوزی جنگلها

بسیاری از آتش سوزی جنگلها که بوسیله برق آسمانی تولید می‌شوند، مقدار زیادی دود ، NOx ، CO2 ، CO و هیدروکربنها را آزاد می‌کنند.

فوران آتشفشانی

آتشفشانهای بزرگ مقدار عظیمی از ذرات معلق ، SO2 ، CO2 و سایر گازها را به درون جو آزاد می‌کنند. بعضی از این ذرات بقدر کافی به سطوح بالا منتقل شده و در آنجا برای ماهها و سالها باقی می‌مانند و بر اقلیم جهانی تأثیر می‌گذارند.

انتشارات بیوژنیک

این انتشارات در جنگلها و باتلاقها اتفاق می‌افتند. آلاینده‌های منتشره به جو شامل هیدروکربنهایی نظیر ترپن و ایزوپرن و مواد دیگری مانند متان ، آمونیاک ، گرده‌ها و هاگها هستند.

پاشیدن توسط دریا و تبخیر

وقتی که بادهای قوی وزیده می‌شوند، امواج شکسته شده و دریا مقدار زیادی از آب را می‌پاشد، به این ترتیب نمک زیادی به داخل جو وارد می‌شود. عموما فرآیند تبخیر نه فقط آب بلکه بسیاری گازهای نادر را به داخل جو منتشر می‌سازند.

تاثیر روی ا یستم آبی

دریاچه‌های اسیدی شده به علت شسته شدن سنگها بوسیله یون هیدروژن دارای غلظتهای بالای آلومینیوم هستند. قدرت اسیدی بالا و غلظتهای بالای آلومینیوم عامل اصلی کاهش جمعیت ماهیهاست. ترکیب زیست شناختی دریاچه‌های اسیدی شده به شدت دچار تغییر می‌شود و تکثیر ماهیها در آبهای دارای قدرت اسیدی بالا کاهش می‌یابد. وقتی PH خیلی پایین‌تر از 5 باشد، گونه‌های اندکی زنده مانده و تولید مثل می‌کنند. آب دریاچه‌های اسیدی شده اغلب زلال و شفاف می‌باشد و این به علت از بین رفتن زندگی گیاهی و جانوری این دریاچه‌ها می‌باشد.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره تعریف آلودگی هوا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد