
uبیماریهای قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در جهان است
u از طرفی حدود 80 درصد مرگ و میرها در بیماری های قلبی-عروقی ناشی از پرفشاری خون، مصرف سیگار و کلسترول بالا میباشد.
uاز میان این سه علت پرفشاری خون مهمترین علت مستقیم در مرگ و میر در کل دنیاست . شیوع پرفشاری خون در ایران حدود 18 درصد میباشد. نمک علت اصلی پرفشاری خون میباشد.
uبراساس برآوردهای موجود میزان دریافت روزانه نمک در کشور 15-10 گرم (2 برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت، 5 گرم در روز، میباشد).
uهمچنین براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت متوسط میزان مصرف نمک در اکثر کشورهای منطقه EMRO بیش از 12 گرم در روز برای هر فرد میباشد.
uدر کشورهای توسعه یافته بیشتر از 80% نمک مصرفی نمکهای پنهان در مواد غذایی میباشد ولی در کشور ما با توجه به الگوی مصرف مواد غذایی ، بیشترین منبع نمک غذاهای خانگی میباشد.
uمطالعات سازمان جهانی بهداشت بیشترین منبع نمک درکشورهای منطقه EMRO را نمک موجود در نانها بیان میکند
u
uبرنامه کاهش مصرف نمک در ترکیه از سال 2011 شروع شده است. اولین بررسی در ترکیه به نام SaltTukدر سال 2008 نشان داد که مصرف نمک در ترکیه حدود 18 گرم در روز توسط یک فرد بالغ می باشد. این مطالعه در سال 2012 دوباره تکرار شد و به 15 گرم در روز رسید.
uمهمترین بخش موفق در ترکیه شامل:
.1کاهش نمک در نان و بعضی از غذاهای فرایند شده مثل رب گوجه فرنگی و سس قرمز،
.2مقررات در برابر فروش چیپس و محصولات شور در مغازه های نزدیک مدارس از سال 2011 ،
.3مقررات برچسب گذاری برای محصولات غذایی ،
.4کاهش نمک در پنیر و زیتون تا سال 2013 3.
.5فعالیتهایی برای افزایش آگاهی که این فعالیت ها تهیه فیلم های آموزشی برای کاهش نمک
u
u
دانلود پاورپوینت بسیج کاهش مصرف نمک در کشور - 18 اسلاید