لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 12
وزارت آموزش و پرورش کشور
سازمان آموزش و پرورش استان خراسان شمالی
مدیریّت سازمان آموزش و پرورش شهرستان بحنورد
پیشگیری از ایدز بر پایه آموزش مهارتهای زندگی
تهیه کننده:
مبارکه صدیقی
نویسندگان: دکتر حسن ضیاالدینی، دکتر رضا ناوی پور، دکتر ربابه نوری قاسم آبادی، دکتر حمید عمادی کوچک ، دکتر محمد چینیان و فاطمه کمساری
بهار 1387
هدف موضوع تحقیق:
هدف از تدوین این کتاب آن است که اطلاعات مهم و ضروری راجع به «ایدز» را در اختیار معلمان قرار دهد تا آنها بتوانند این اطلاعات را به دانش آموزان که در معرض این خطر هولناکند انتقال دهند به شایستگی به پرسشهای آنان پاسخ گویند.
تعریف موضوع:
بیماری اچ آی وی «ایدز» به معنی «بیماری نقص ایمانی اکتسابی» می باشد که نقص ایمنی به معنای «دستگاه ایمنی بدن در بیماری ایدز خوب کار نمی کند.» و اکتسابی بیماری ژنتیکی یا مادرزادی نیست و فرد آن را از دیگران می گیرد.
ایدز در حدود سال 1930 میلادی در غرب آفریقا میان انسانها رواج پیدا کرده است. در میمونهای ساکن جنگلهای این منطقه ویروسی وجود دارد که با ویروس ایدز در انسان شباهتهای بسیاری دارد.
برخی معتقدند این ویروس ابتدا از میمونها به انسان منتقل شده و به سبب جهشی که پیدا کرده است توانسته چنین بیماری مهلکی را پدید آورد.
در سال 1981 میلادی «1360 شمسی» نوعی سرطان پوست بسیار نادر به نام «سارکوم کاپوسی» در چندین مرد همجنس گرای آمریکایی گزارش شد، و نوعی بیماری سینه پهلوی نادر در مردان همجنس باز مشاهده شد که این بیماریها ناشی از ویروس اج آی وی «ایدز» بودند.
ایدز در سالیان اخیر به یکی از مشکلات عمده سلامت در جهان تبدیل شده است اما پرسش اصلی در این است که چرا از میان این همه بیماری ایدز تا این اندازه مورد تاکید و توجه قرار گرفته است؟
عواملی که باعث شده ایدز پیش از بیماران دیگر مورد توجه قرار گیرد به شرح ذیل می باشند.
1- بیماری مرگبار است و آسیبهای فراوانی به سلامت عمومی و اقتصاد ملی و جهانی دارد.
2- بیماری هیچ گونه درمان قطعی ندارد.
3- بیماری ایدز با تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان باعث گسترش دوباره برخی بیماریهای عفونی می شود.
4- بیماری به دلیل رفتاری ناسالم و پرخطر منتقل می شود.
مهمترین عواملی که باعث مهار شدن یا کاهش بیماری ایدز در کشورهای غربی شده است، آموزش گسترده و درست به عموم مردم بوده است.
البته اینجا سوالی پیش می آید که چه عواملی باعث شده است که بیماریهای عفونی و واگیردار دوباره در جهان شایع شده اند؟
مگر بهداشت بالاتر نرفته است ، مگر داروها و فناوریهای درمانی جدید ابداع نشده اند؟ چرا به این کارها انجام شده است ولی دلایل به وجود آمدن دوباره ی بیماریهای عفونی در جهان به شرح ذیل می باشند.
1- پیشرفتهای صنعتی و ماشینی شدن زندگی انسانها، شیوه زندگی در رفتارهای انسانها را تغییر داده است که این تغییرات موجب تضعیف دستگاه ایمنی بدن می شود.
2- تخریب محیط زیست انسانها و آلوده کردن آن با مواد شیمیایی و هسته ای
3- فقر و تنگدستی روز افزون انسانها، جنگ، مهاجرت و رشد به رویه جمعیت مانع از دستیابی تعداد زیادی از مردم جهان به استانداردهای تغذیه، بهداشت و پزشکی و آموزشی مناسب شده است.
4- از بین رفتن مرزها و رفت و آمد انسانها در جوامع مختلف دنیا با هم به عنوان مثال: بیماری سارس در تنها کمتر از یک ماه خیلی از مردم کشورها را مبتلا کرد.
5- استفاده پی رویه و نادرست از آنتی پیوتیک ها با مشکل مقاومت داروها یعنی میکروبها دیگر با استفاده از داروهای قدیمی از بین نمی روند و بیماریها سریع تر گسترش می یابند.
مقاله در مورد پیشگیری از ایدز 10 ص