لینک خرید و دانلود در پایین صفحه
فرمت: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:10
فهرست:
شیوه های ایجاد و تقویت انضباط اجتماعی
فراگیری انظباط اجتماعی از کودکی
وظیفه نیروی انتطامی : توسعه نظم و انضباط اجتماعی
شیوه های ایجاد و تقویت انضباط اجتماعی
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم:) کسی که صبح کند و در اندیشهاش، اهتمام به امور مسلمانان نباشد، مسلمان نیست. (1)
چنانچه انضباط اجتماعی را به حس وظیفه شناسی فرد نسبت به جامعه تلقی نماییم، بررسی آثار و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی، یک ضرورت منطقی میباشد و جست و جوی راه کارها و شیوه های عملی تحقق این پدیده، گام بعدی محسوب می شود، انضباط اجتماعی، آثار گسترده و با دوامی بر فرد و جامعه دارد. رهبر معظم انقلاب در یکی از پیامهای نوروزی خویش تحقق انضباط اجتماعی و وجدان کاری را لازمه یک جامعه موفق و سر بلند و برخوردار از عزت و اقتدار تلقی نمودند.مهمترین راه کارهای تحقق انضباط اجتماعی شامل موارد زیر میباشد،:
- از دید جامعه شناسان پرورشی، انضباط اجتماعی مستلزم کنترل و تسلط اجتماعی است و این پدیده خود متکی بر اجتماعی ساختن اعضا است به گونهای که آنان بخواهند مطابق انتظارات جامعه، رفتار کنند.
- شناساندن انتظار اجتماعی از نسل جوان، آنان را قادر میسازد تا خود را در جایگاه پذیرش و مقبولیت اجتماعی ملاحظه نموده و برای ایفای نقش خود، آگاهانه وارد صحنه شوند.
- معرفی نهادها و مراکز اجتماعی و هویت و کارکردهای آنها، برای نسل جوان یک ضرورت منطقی محسوب میشود؛ زیرا شناخت هر پدیده، مقدمه انس و الفت و در نهایت دلبستگی به آن است.
- ترغیب جوانان به بحث و اظهار نظر در خصوص زمینههای مشارکت اجتماعی و حدود و مسولیتهای آنان در این مورد، موجب رشد و تعالی انضباط اجتماعی خواهد بود، زیرا عمل به قواعد مقرراتی که برخاسته از تفکر و اراده جوانان باشد، پای بندی و تعهد عمیقتری را به دنبال خواهد داشت.
- پرورش اعتماد به نفس جوانان و تقویت حس خود باوری آنان، علاوه بر این که تواناییهای عمومی شان را افزایش میدهد، دامنه مسوولیت پذیری اجتماعی را نیز توسعه میبخشد.
مقاله درباره انضباط اجتماعی