لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 4
علل بزهکاری جوانان و نوجوانان
بزه ، اولین پدیده ای است که با تجمع افراد به دور یکدیگر و شکل گرفتن جامعه ، تظاهر می کند، زیرا گرد هم آمدن افراد موجب سرپیچی از برخوردهای گوناگونی بین آنها شده و به همین دلیل دستورات و مقرراتی پدید می آید تا قدری آزادی افراد را به سود جامعه مقید گرداند و حدود هر یک از افراد جامعه را مشخص شود. بررسی های جرم شناسی نشان می دهد که هر معلولی ، علتی دارد و هیچ چیز به خودی خود به وجود نمی آید بنابراین هر جرمی هم دارای علل سازنده ای است که بر روی فرد اثر می گذارد و او را بسوی ناسازگاری و نابهنجاری سوق می دهد.بزهکاری اصولاً از مجموعه ای از جرایمی به وجود می آید که در یک زمان و مکان معین به وقوع می پیوندد و به همین جهت زمانی که مورد بررسی قرار می گیرند، در حقیقت کلیه پدیده های اقتصادی ،فرهنگی ، بهداشتی ، سیاسی ، مذهبی ، خانوادگی و... یک جامعه عمیقاً مورد مطالعه واقع می شوند. در وهله اول بزهکاران از جهات مختلف ، سن ، میزان تحصیلات ، جرم ، مشکلات خانوادگی و... تقسیم بندی می شوند و بدنبال آن علل و عوامل مؤثر بزهکاری اطفال و نوجوانان و پیشگیری از این عامل مورد بررسی قرار می گیرد.
علل بزهکاری جوانان و نوجوانان
بهرام پیراسته
بزه ، اولین پدیده ای است که با تجمع افراد به دور یکدیگر و شکل گرفتن جامعه ، تظاهر می کند، زیرا گرد هم آمدن افراد موجب سرپیچی از برخوردهای گوناگونی بین آنها شده و به همین دلیل دستورات و مقرراتی پدید می آید تا قدری آزادی افراد را به سود جامعه مقید گرداند و حدود هر یک از افراد جامعه را مشخص شود. بررسی های جرم شناسی نشان می دهد که هر معلولی ، علتی دارد و هیچ چیز به خودی خود به وجود نمی آید بنابراین هر جرمی هم دارای علل سازنده ای است که بر روی فرد اثر می گذارد و او را بسوی ناسازگاری و نابهنجاری سوق می دهد.بزهکاری اصولاً از مجموعه ای از جرایمی به وجود می آید که در یک زمان و مکان معین به وقوع می پیوندد و به همین جهت زمانی که مورد بررسی قرار می گیرند، در حقیقت کلیه پدیده های اقتصادی ،فرهنگی ، بهداشتی ، سیاسی ، مذهبی ، خانوادگی و... یک جامعه عمیقاً مورد مطالعه واقع می شوند. در وهله اول بزهکاران از جهات مختلف ، سن ، میزان تحصیلات ، جرم ، مشکلات خانوادگی و... تقسیم بندی می شوند و بدنبال آن علل و عوامل مؤثر بزهکاری اطفال و نوجوانان و پیشگیری از این عامل مورد بررسی قرار می گیرد.بند اصلاح و تربیتدر این طرح پژوهشی علمی مجموعه افراد بررسی شده دراین طرح پژوهشی- علمی از لحاظ گروه سنی در بند اصلاح و تربیت اردبیل در ۳ طبقه به شرح ذیل قرار گرفته اند:
براساس نتایج بدست آمده از این بررسی هایی که در بند اصلاح و تربیت اردبیل صورت گرفته است ، سن نوجوانی یعنی ۲۰ - ۱۸ سالگی بیشترین رقم بزهکاری با (۸/۵۳ درصد) را داشته است . بزهکاری ها در نوجوانان از این جهت چشمگیر است که آنان نیروی فوق العاده ای دارند و در صورت عدم کنترل می توانند مشکلاتی جدی برای خانواده و اجتماع خود ایجاد کنند.مجموع افراد بررسی شده از لحاظ سطح تحصیلات در بند اصلاح و تربیت اردبیل در ۴ طبقه به شرح ذیل تقسیم شده اند:
همانطور که جدول فوق نشان می دهد از مجموع افراد مورد بررسی ، بیشترین فراوانی مربوط به افرادی است که دارای تحصیلات ابتدایی (با ۳/۳۲ درصد) و کمترین فراوانی نیز به افراد با سطح تحصیلات متوسطه (با ۳/۱۲ درصد) تعلق دارد. به عبارت دیگر با افزایش سطح تحصیلات از تعداد اینها کاسته شده و دراغلب مواقع آنان را مددجویان کم سواد تشکیل می دهند.همانطور که جدول فوق نشان می دهد از مجموع افراد مورد بررسی ، بیشترین فراوانی مربوط به جرایم سرقت (با ۰۷/۴۳ درصد) و کمترین فراوانی نیز مربوط به جرایم قتل (با ۶۱/۴ درصد) است. بقیه افراد، بزه اعتیاد و مواد مخدر و ایراد ضرب و جرح را ذکر کرده اند.مجموع افراد مورد بررسی شده از لحاظ تعداد خانوار در ۴ طبقه به شرح ذیل تقسیم شده اند:
همانطور که جدول فوق نشان می دهد بیشترین فراوانی مربوط به افرادی است که تعداد خانوار آنان از ۶ تا ۹ نفر باشد. در واقع ، این نشان دهنده اینست که خانواده پرجمعیت بیشتر مرتکب جرم می شوند، شاید علتش نیز این است که بخاطر پرجمعیت بودن خانواده ، والدین نمی توانند به فرزندانشان از نظر عاطفی رسیدگی کنند.مجموع افراد بررسی شده از لحاظ سابقه کیفری در ۴ طبقه بشرح ذیل تقسیم شده اند:
همانطور که جدول فوق نشان می دهد از بین افراد بررسی شده افراد با سابقه به مراتب کمتر از افراد بدون سابقه است . از بین ۶۵ مورد بررسی شده ۴۵ مورد آنان یعنی (۲۵/۶۹ درصد) دارای یک بار سابقه هستند بقیه افراد بررسی شده دارای ۲ بار یا بیشتر سابقه دارند.وضعیت خانوادگی بزهکاران در بند اصلاح و تربیت اردبیل نشان می دهد که مهمترین مشکلات خانوادگی آنان شامل:فوت والدین، طلاق،ازدواج مجدد،اعتیاد والدین،ناسازگاری والدین و عدم محبت بوده است.از اطلاعات فوق می توان نتیجه گرفت که خانواده بزهکاران دچار نوعی اختلال و اشکال هستند. ۱۵/۵۳ درصد ناسازگاری در خانواده هایی که پدر و مادر زنده بود ه و با هم بوده اند نمایانگر ارتباط نادرست خانوادگی است .این ارتباط می تواند باعث اقدام به بزه در نوجوانان شود. ۴۷/۳۸ درصد این جوانان از محبت لازم که اعضای خانواده را به یکدیگر نزدیک می کند، محروم بوده اند.به عبارت دیگر بر اساس بررسی های انجام شده ، نداشتن سرپرست و جدا بودن پدر و مادر از یکدیگر، ناهنجاریهای خانوادگی و وجود اختلاف بین پدر و مادر، عدم توجه به تربیت فرزندان و فقدان راهنمایی لازم به آنان ، سخت گیری پدر و مادر و بدرفتاری آنان با فرزندان خود و ظلم و ستم ناپدری یا نامادری از عوامل گرایش نوجوانان به بزهکاری است.
تحقیق در مورد علل بزهکاری جوانان و نوجوانان