فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره تجهیزات شبکه های کامپیوتری

اختصاصی از فایل هلپ مقاله درباره تجهیزات شبکه های کامپیوتری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 47

 

(

عنوان پروژه :

تجهیزات شبکه های کامپیوتری

دانشگاه آزاد اسلا می واحد زنجان

طراحی شکل ظاهری شبکه1

کلمه توپولوژی2 یا دقیقتر «توپولوژی شبکه» به شکل فیزیکی اتصال کامپیوترها، کابل‌ها و سایر اجزاء شبکه به یکدیگر اطلاق می‌شود. توپولوژی کلمه استانداردی است که همه طراحان شبکه برای اشاره به طرح ظاهری شبکه به کار می‌برند.

توپولوژی‌های استاندارد

تمام شبکه‌های کامپیوتری برگرفته از سه توپولوژی اصلی زیر هستند:

• خطی3 • ستاره‌ای4 • حلقوی5

اگر تمام کامپیوترها به یک شاخه (سگمنت6) متصل شده باشند؛ به آن توپولوژی خطی یا باس گفته می‌شود. اگر کامپیوترها به قطعاتی از کابل (سگمنت‌ها) متصل باشند و این سگمنت‌ها همگی به یک نقطه مرکزی به نام هاب متصل شده باشند، به آن توپولوژی ستاره‌ای اطلاق می‌شود.

و بالاخره اگر کامپیوترها به کلی متصل می‌باشند که تشکیل یک حلقه می‌دهد، آن را توپولوژی حلقوی می‌نامند.

توپولوژی خطی

توپولوژی خطی که در آن تمام کامپیوترها به یک کابل متصل می‌شوند، رایج‌ترین و آسان‌ترین روش کابل‌کشی است. در واقع این هم‌بندی از یک کابل اصلی به نام ستون مهره7 یا تنه درخت8 استفاده می‌کند که همه کامپیوترها به آن مرتبط می‌شوند.

ارتباطات در شبکه‌های خطی

در توپولوژی خطی کامپیوترها، با قرار دادن آدرس کامپیوتر گیرنده به همراه اطاعات مورد نظر روی کابل، داده‌ها را به شکل امواج الکترونیکی منتقل می‌کنند.

توپولوژی ستاره‌ای1

در توپولوژی ستاره‌ای، کامپیوترها توسط قطعات کابل به یک واحد مرکزی به نام هاب2 متصل می‌شوند. در این نوع شبکه سیگنال‌ها ابتدا از کامپیوتر فرستنده به هاب هدایت شده سپس از آنجا به کلیه کامپیوترهای شبکه ارسال خواهند شد.

سرآغاز کاربرد این نوع توپولوژی به سال‌های گذشته و به زمانی باز می‌گردد که تمامی کامپیوترها به یک کامپیوتر بزرگ3 مرکزی متصل می‌شدند.

در شبکه‌های ستاره‌ای منابع و مدیریت به صورت مرکزی است. از آنجا که در این نوع توپولوژی باید کلیه کامپیوترها به یک واحد مرکزی متصل شوند، بنابراین اگر شبکه وسیع باشد، نیاز به مقدار زیادی کابل خواهد بود. همچنین اگر مشکلی در واحد مرکزی ایجاد شود، کل شبکه از کار خواهد افتاد. اما اگر در یک کامپیوتر و یا کابلی که آن را به هاب وصل می‌کند مشکلی ایجاد شود، فقط کامپیوتر خراب قادر به برقراری ارتباط با شبکه نخواهد بود و باقی شبکه می‌تواند به کار عادی خود ادامه دهد.

البته باید یادآوری شود که به علت استفاده از وهاب و کابل با متراژ بالاتر این شبکه گرانتر از شبکه‌های خطی است.

 

توپولوژی حلقوی

در توپولوژی حلقوی کلیه کامپیوترها توسط یک کابل و به صورت یک حلقه به یکدیگر متصل می‌شوند. سیگنال‌ها در یک جهت و در طول حلقه حرکت کرده و از کلیه کامپیوترها می‌گذرند. برخلاف توپولوژی غیر فعال خطی، در این نوع توپولوژی هر کامپیوتر به عنوان یک تکرار کننده عمل می‌کند، یعنی سیگنال‌های دریافتی را تقویت کرده و به کامپیوتر بعدی ارسال می‌نماید. از آنجا که سیگنال‌ها باید از کلیه کامپیوترها عبور کنند، بروز اشکال در یک کامپیوتر، بر کل شبکه تأثیر خواهد گذاشت.

انواع هاب

یکی از اجزاء شبکه که به صورت استاندارد درآمده و روزبروز کاربرد بیشتری پیدا می‌کند هاب است. هاب بخش مرکزی در توپولوژی ستاره‌ای است.

هاب‌های فعال1

هاب‌ها اکثراً فعال هستند و سیگنال‌ها را مانند یک تکرار کننده تقویت می‌کنند. از آنجا که اغلب هاب‌ها دارای 8 تا 12 درگاه برای اتصال به کامپیوترها هستند، گاهی اوقات تکرار کننده چند درگاهه2 نیز نامیده می‌شوند. هاب‌های فعال برای کار کردن نیاز به انرژی الکتریکی دارند.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره تجهیزات شبکه های کامپیوتری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد