فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره معماری در کویر 40 ص

اختصاصی از فایل هلپ تحقیق درباره معماری در کویر 40 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 43

 

مناره‌ای در کویر

 

گردشگری - اعظم السادات راستی:شهر بادگیرها را با یک نگاه گذرا نمی‌توانی بشناسی. یزد، شهری است بر پهنای بی‌ترحم کویر با معماری منحصر به‌فرد و مردمان خونگرم؛

 البته شیرینی‌های معروف و دیدنی‌های فراوانی نیز دارد.  امروز قصد پرداختن به شهر زیبای یزد را داریم.

استان یزد در قسمت مرکزی فلات ایران و در همسایگی استان‌های اصفهان، فارس، خراسان جنوبی و کرمان قرار دارد. این استان دارای  9شهرستان، 19شهر، 17بخش و 43دهستان است. باران در یزد بسیار کم می‌بارد به طوری که متوسط بارندگی سالانه در این استان، بین 50 تا 100میلی‌متر است. محدوده استان یزد جزئی از فلات مرکزی ایران به شمار می‌رود که کویرهای ایران نیز عمدتاً در این فلات جای دارند؛ پس بخش بزرگی از مساحت استان را کویرهای مختلف در بر گرفته‌اند.

پیشینه تاریخیمنطقه یزد یکی از سرزمین‌های باستانی اقوام ایرانی و دارای میراث درخشانی از فرهنگ و تمدن کهن ادوار مختلف تاریخی با قدمت 3هزار سال است. برخی مورخین، بنای اولیه شهر یزد را به زمان اسکندر مقدونی نسبت می‌دهند که وی زندانی ساخته و نام آن را چنین نهاده است و به اعتقاد عده‌ای دیگر از تاریخ‌نویسان، در دوره ساسانیان به فرمان یزدگرد اول(421– 339م) در این محل شهری به نام ‹‹یزدان‌گرد›› بنا شد و نام یزد از همین عنوان گرفته شده است که به معنی مقدس، فرخنده و در خور آفرین است. شهر یزد نیز به مفهوم شهر خدا و سرزمین مقدس است. یزد، نگین کویر است و اولین بار نام آن در کنار اسم ‹‹چیتر تخمه›› یکی از همرزمان داریوش آورده شده است. این ناحیه همواره در دوره هخامنشیان از راه‌های معتبر مؤسسه‌های راهداری و مراکز چاپاری برخوردار بوده است. راهداری در یزد قدیم چنان اهمیتی داشت که خاندان «آل‌مظفر» از منصب راهداری ناحیه میبد به پادشاهی رسیدند.

مردم یزد به زبان فارسی رایج با پاره‌ای ویژگی‌های گویشی سخن می‌گویند و بسیاری از واژه‌ها و ترکیبات زیبای فارسی را در گویش خود حفظ کرده‌اند.گردشی کوتاه در شهر یزد، ساعت‌ها وقت لازم دارد؛ پس اینجا تنها به برخی از آثار تاریخی، مذهبی و دیدنی این شهر اشاره می‌کنیم.

آب‌انبار شش‌بادگیریدر شهری کویری همچون یزد، ارزش آب بیش از هر جای دیگر حس می‌شود. در این شهر بیش از 75 آب‌انبار وجود دارد که «آب‌انبار شش‌بادگیری» معروف‌ترین آنهاست. این آب‌انبار دارای 6بادگیر است و 180سال پیش در دوره قاجاریه ساخته شده. از ویژگی‌های مهم این اثر تاریخی، دو‌دهانه‌ مقرنس‌کاری‌شده است. همچنین 55پله ورودی در قسمت جنوبی که بین پله 25 و 26 از بالا یک هشتی با سنگفرش آجری قرار دارد، ویژگی دیگری است که در این آب‌انبار دیده می‌شود.

 

مجموعه مارکاراین مجموعه شامل برج ساعت و مدرسه بوده، متعلق به اوایل دوره پهلوی است. مجموعه مارکار در محله تل (دروازه قصاب‌ها) قرار دارد.برج و باروی قدیمی شهر یزدحصار قدیمی شهر یزد در سه قسمت و سه دوره بنا شده است:شاهزاده فاضل و قلعه کهنه(دوران آل‌مظفر)مالمیر(مادر امیر/ دوره اتابکان یزد)فهادان و سیدگلسرخ(دوره ابوجعفر کاکوئیه)

آتشکده زرتشتیان یکی از اماکن مربوط به زرتشتیان، آتشکده آنهاست. این بنا در خیابان آیت‌الله کاشانی واقع شده و شامل ساختمان و باغ مشجّری است که در قرن اخیر ساخته شده‌اند. در این محل، آتشی که برای زرتشتیان محترم است و دارای قدمتی دیرین بوده و باید همیشه روشن نگه داشته شود، نگهداری و از آن مراقبت می‌شود. قدمت این آتش به 1500سال می‌رسد. ساختمان اصلی آتشکده در وسط حیاط و بر بلندی قرار دارد و آن ‌را درختانی همیشه‌سبز احاطه کرده‌اند. حوضی مدور و بزرگ در محور ورودی بنا، زیبایی خاصی به آن بخشیده است. آتش در محفظه‌ای بلندتر از سطح زمین در اتاقی نسبتاً وسیع و دور از تابش خورشید قرار گرفته و اتاق‌هایی برای مراسم نیایش، پیرامون آن طراحی شده است.

 

دخمه زرتشتیان دخمه در فرهنگ فارسی به معنای گورخانه گبر است. دو دخمه در حاشیه جنوبی شهر یزد، در حوالی منطقه صفائیه در بالای تپه‌ای نسبتاً مرتفع قرار دارد که یکی قدیمی‌تر است و به نام «هانجکی هاتریا»(زرتشتی هندی‌الاصل) شناخته می‌شود و دیگری که بعدتر ساخته شده، گلستان نام دارد. در وسط این دو دخمه، چاله‌ای سنگی وجود دارد که زرتشتیان، مردگان خود را در آن می‌گذاشتند. این اثر، مربوط به دوره قاجار است. دخمه گلستان 25متر قطر دارد و ارتفاع دیوار آن از سطح تپه 6متر است. دخمه


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره معماری در کویر 40 ص
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد