بخشی از متن اصلی :
شوراها گونهای از نهادها هستند. نقش شوراها معمولاً به عنوان فراهم آوردن محلی برای گردآمدن صاحبنظران در مورد یک موضوع و مشورت بر سر موضوع مورد نظر است. تصمیمات گرفتهشده در شوراها در بسیاری موارد از نظر قانونی الزام اجرایی دارند.
شورایی که از نظر اهمیت بالاتر از چند شورای دیگر قرار بگیرد «شورای عالی» نامیده میشود.
برخی شوراها دارای کارگروهها (کمیسیونهای) گوناگونی نیز هستند.
اصل شورا به عنوان شیوه ای در مدیریت جامعه اسلامی بر پایه مبـــــــانی قرآن و سنت استوار می باشد، و با توجه به آیات قرآن که در زمینه خصایص و شیوه عملکرد مؤمنان (امرهم شوری بینهم) و نیز به صورت دستوری بر پیامبر (ص) (شاورهم فی الامر) آمده و نیز با بررسی نمونه های عملی در سیره پیامبر اسلام (ص) که در جنگ بدر و احد و خندق دیده می شود غیرقابل تردید و انکار تلقی می گردد. در نصوص و روایات اسلامی به طور کلی به اهداف شوراها اشاره کرده اند که عمدتاً اجتناب از پی آمدهای خود محوری، تنگ نظری، انحصار طلبی و نیز رسیدن به غنای فکری و تولد فکر جدید می باشد.
روز شوراها
مشورت، یکی از مسائل بسیار مهم در دین مبین اسلام است، به گونه ای که در جامعه اسلامی، رهبران به مشورت کردن با افراد با صلاحیت امر شده اند. در این مقاله، نویسنده محترم به مناسبت روز شوراها، به جنبه های گوناگون شورا و مشورت از دیدگاه اسلام پرداخته است.
این فایل به همراه چکیده ، فهرست مطالب ، متن اصلی و منابع تحقیق با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار
میگیرد.
تعداد صفحات :14
شورا نماد وحدت و مشارکت