فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی رنگرزی پارچه پلی استر با رنگزای خمی و تطابق پذیری آن با محیط

اختصاصی از فایل هلپ پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی رنگرزی پارچه پلی استر با رنگزای خمی و تطابق پذیری آن با محیط دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی رنگرزی پارچه پلی استر با رنگزای خمی و تطابق پذیری آن با محیط


پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی رنگرزی  پارچه پلی استر با رنگزای خمی و تطابق پذیری آن با محیط

این محصول در قالب  پی دی اف و 96 صفحه می باشد.

 

این پایان نامه جهت ارائه در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی طراحی و تدوین گردیده است . و شامل کلیه مباحث مورد نیاز پایان نامه ارشد این رشته می باشد.نمونه های مشابه این عنوان با قیمت های بسیار بالایی در اینترنت به فروش می رسد.گروه تخصصی ما این پایان نامه را با قیمت ناچیزی جهت استفاده دانشجویان عزیز در رابطه با منبع اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهند. حق مالکیت معنوی این اثر مربوط به نگارنده است. و فقط جهت استفاده ازمنابع اطلاعاتی و بالابردن سطح علمی شما در این سایت ارائه گردیده است.

 


چکیده

از دیرباز پارچه های پلی استر، اغلب با رنگ های دیسپرس رنگرزی می شوند. در این تحقیق سعی بر آن شد تا پارچه های پلی استر را با رنگ های خمی رنگرزی کرد. روش رنگرزی پارچه های پلی استر با رنگ های خمی، متفاوت از روش رنگرزی پارچه های پنبه ای است. در این پروژه رنگرزی پلی استر با رنگ های خمی را با استفاده از آلتراسونیک مورد بررسی قرار گرفت. به طوری که میزان غلظت هیدرو و سود توانستیم به نتایج مطلوبی برسیم. تحقیق بر روی فاکتورهای دما، زمان غلظت رنگزا، PH محیط انجام شد. افزودن اسید استیک باعث ایجاد لوکوی اسیدی و افزایش میزان جذب رنگ شد. علت استفاده از اسید به خاطر ایجاد لوکوی اسیدی و فرم غیر محلول رنگ و نیز رنگرزی پلی استر در محیط اسیدی با افزایش جذب رنگ همراه است. از طرفی افزودن اوره، به سبب انحلال بهتر مولکول های رنگ و اثر تورم در پلی استر باعث افزایش قدرت جذب رنگ داخل الیاف می شود. کلیه نتایج با استفاده از میزان K/S اندازه گیری شد. در نهایت رنگرزی پارچه پلی استر با رنگ های خمی موفقیت آمیز بود. سپس با بررسی ثبات های شستشویی، مالشی و نوری نتایج حاکی از آن است که رنگ های خمی دارای ثبات شستشویی بالایی می باشند که به علت غیر محلول بودن این گروه از رنگ ها است. ثبات در برابر مالشی و نوری در مقایسه با رنگ های دیسپرس عالی بود.

با حصول موفقیت از رنگرزی پارچه پلی استر با رنگ های خمی، به منظور بررسی استتار در ناحیه مادون قرمز نزدیک (NIR) و تطابق بودن با پشت زمینه (محیط سبز رنگ) که در این تحقیق از برگ درخت رنگ استفاده شده است عملیات طیف سنجی در ناحیه مادون قرمز نزدیک انجام گرفت. با توجه به رفتار رنگ های خمی در طول موج مادون قرمز نزدیک توانستیم استتاری نزدیک به نمونه مرجع که برگ درخت بود به دست بیاوریم.

مقدمه

رنگرزی به عملیاتی گفته می شود که در طی آن کالای نساجی در محلولی که شامل مواد رنگرزی و مواد ضروری دیگر است رنگ شود و رنگ نسبتا بادوامی به دست آورد. این بدان معنی است که رنگ کالای رنگرزی شده نباید به آسانی در اثر شستشو و یا در معرض نور زایل گردد.

نیل که از زمان های بسیار قدیم به کار برده می شود دارای خواص ثباتی بهتری از مواد رنگرزی مصنوعی اولیه بوده و با بکار بردن روش هایی که کاملا براساس دانش تجربی بود نتایج شگفت انگیزی به دست آمد. این مواد متعلق به گروهی است که به نام مواد رنگرزی خمی شناخته شده است. همه آنها قابلیت انجام واکنش اکسیداسیون و احیاء بصورت برگشت پذیر را دارند. حالت اکسید شده پیگمنت غیر محلول است و ترکیب احیاء شده در قلیا محلول بوده و تمایل جذب نسبت به پنبه دارد. درک ساختار شیمیایی و سنتز در سال 1880 به وسیله Van Bayer انجام شد. سپس آقای Rene Bone به وسیله ذوب بتا آمینو آنتراکینون با پتاس یک ماده غیر محلول آبی رنگ که در ظاهر شبیه به نیل بود را به دست آورد و بدین ترتیب بعد از این کشف یک دوره جدید توسعه مواد رنگرزی خمی آغاز گردید. این ماده ثابت کرد که دارای خواص ماده رنگرزی خمی است و تحت نام ایندانترن آبی به بازار تجارت عرضه شد. خواص ثباتی برجسته این نوع رنگ ها باعث شده تا کاربرد آنها برای مقاصد زیادی دارای اهمیت فوق العاده ای باشد.

رنگ های خمی دارای افینیته به پارچه های پنبه ای، پشم و ابریشم در حالت لوکو است اما دارای افینیته کمی به پارچه های سنتتیک از قبیل پلی استر دارد، اما با استفاده از ایجاد لوکوی اسیدی و فرم غیر یونی می توان پارچه های پلی استر را با این نوع رنگزا رنگرزی کرد. اهمیت استفاده از این نوع رنگ ها به سبب ثبات شستشویی خوب آنها است. در رنگرزی پنبه با رنگ های خمی Ring Dyeing ایجاد می شود اما در الیاف پلی استر رنگ داخل الیاف نفوذ می کند. در این بین استفاده از دستگاه آلتراسونیک و امواجی که به حمام منتقل می کند و با ایجاد پدیده کاویتیشن می تواند باعث تسریع نرخ نفوذ رنگ داخل الیاف، کاهش اندازه ذرات رنگ های خمی که دارای اندازه های شود. همچنین امواج آلتراسونیک باعث کاهش مناطق کریستالی در الیاف پلی استر می شود که این خود عاملی برای نفوذ بیشتر رنگ است.


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی رنگرزی پارچه پلی استر با رنگزای خمی و تطابق پذیری آن با محیط
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد