فرمت فایل : power point (قابل ویرایش) تعداد اسلاید : 45 اسلاید
طرح مسئله
سیاست ارزی از جایگاه ویژهای در اقتصاد، مناسبات اقتصاد بینالملل و سیاستگذاری در قبال ترازپرداختها برخوردار است.
به طور کلی دو نگرش عمده در مورد اثرگذاری سیاست افزایش نرخ برابری نرخ ارز مطرح میباشد:
1- موافقین اجرای این سیاست اعتقاد دارند اجرای این سیاست منجر به بهبود ترازپرداختها (افزایش صادرات و کاهش واردات) میگردد.
2- مخالفین اجرای سیاست فوقالذکر اعتقاد دارند نرخ ارز، سایر متغیرهای اقتصادی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و بهبود تراز پرداختها محقق نخواهد شد یا ماندگار نیست.
رژیم ارزی : تعریف، انواع و ملاحظات
تعریف :
به ترتیباتی که برای بازپرداخت وجوه و تعیین نرخ ارز میان گروهی از کشورها وجود دارد، «رژیم ارزی» اطلاق میشود. مهمترین مولفههای رژیمهای ارزی عبارتند از: سازوکار تعیین نرخ ارز و نحوه تخصیص آن بین بخشهای اقتصادی که تغییر این مولفهها منجر به تغییر رژیم ارزی میشود.
تطبیق ساختار اقتصاد ایران با الزامات نظری
نظریههای بررسی شده هر کدام دارای پیشفرضها و الزاماتی میباشند که در صورت عدم برقراری، نتایج مورد انتظار نیز تحقق نخواهد یافت. همچنین تنظیم نرخ ارز و رابطه آن با یک رژیم تجاری شناخته شده منطبق با شرایط اقتصادی است که در ایجاد تعادل از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد. این قسمت به تطبیق فروض مذکور با ساختار اقتصاد ایران میپردازد.
1- متوسط سالانه نرخ تورم طی دوره 85-1357 معادل 15 درصد میباشد، جدول شماره 4 دامنه نرخ تورم را طی دوره های مختلف از 7/6 تا 6/19 درصد نشان می دهد. بنابراین شرط ثبات قیمتها در اقتصاد ایران برقرار نیست.
2- طی دوره 85-1357، متوسط رشد سالانه تولید ناخالص داخلی برابر 5 درصد میباشد.جدول شماره 4 دامنه نرخ رشد تولید ناخالص داخلی را طی دوره های مختلف از 4/4 تا 9/8 درصد نشان می دهد. بنابراین شرط ثبات تولید در اقتصاد ایران برقرارنیست.
پاورپوینت بررسی نرخ ارز و چگونگی اثرگذاری آن بر متغیرهای کلان اقتصاد