فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره نکاتی درباره آزمایش ادرار

اختصاصی از فایل هلپ تحقیق درباره نکاتی درباره آزمایش ادرار دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 12

 

مقدمه:

به طور کلی ادرار را می‌توان انعکاسی از سطح خونی هر ماده‌ای دانست. (اگر سطح خونی ماده‌ای افزایش یابد و کلیه ها به خوبی عمل نمایند، انتظار می‌رود که سطح ادراری آن نیز افزایش یابد. مثال: اگرمیزان گلوگز خون بیشتر از mg/dl 180 شود در ادرار پدیدار می شود.

دلایل استفاده از آزمایش ادرار:

تشخیص بیماری کلیوی یا مجرای ادرار ( پریتئینوری نشانه گلورومرولونفریت)

پایش بیماری کلیوی یا مجاری ادراری (کشت ادرار به منظور ارزیابی کارآیی آنتی‌بیوتیک درمانی برای عفونت‌های مجرای ادرار)

برای تشخیص بیماری های سیستمیک یا متابولیکی (دیابت- سندروم کوشینگ)

انواع نمونه ادرار:

ادرار اول صبح: بیمار شب قبل پیش از خواب ادرار می‌نماید و صبح روز بعد بلافاصله پس از برخاستن یک نمونه ادرار جمع آوری می‌کند.این نمونه بازتاب دقیقی از ادرار 24 ساعته بیمار دارد و چون بلافاصله بعد از برخواستن از خواب است تغییرات ناشی از وضعیت بدن نیز بر آن تأثیر نمی‌گذارد. تغییرات روزانه ممکن است بر نتیجه آزمایش اثر بگذارد.این نمونه برای بررسی پروتئین‌ها و نیترات‌ها مطلوب است و ا غلب برای تأثیر تشخیص پروتینوری ارتواستاتیک استفاده می‌شود.

نکته: نمونه باید ظرف 2 ساعت به آزمایشگاه برود.

نمونه تصادفی:در مواردی استفاده می شود که ماده مورد آزمایش دارای تغییرات روزانه قابل ملاحظه‌ای نباشد.( چون در هر ساعتی قابل دریافت است). بهترین نمونه برای بررسی غربالگری داروهای غیرقانونی می باشند.

جمع آوری ادرار زمانبندی شده: چون دفع موادی از قبیل هورمون‌ها، پروتئین‌ها و الکترولیت‌ها در طی 24 ساعت به علت ورزش، وضعیت بدن و تأثیر متابولسیم متغیر است. ادرار در یک دوره زمانی 2 تا 24 ساعت جمع می شود که خودشامل2 نوع است:

زمانش از قبل تعیین شده باشد. برای مثال برای گلوکز 2 ساعت بعد از صرف غذا که میزان گلوکز در ادرار به حداکثر برسد. (پست پرندیال)

نمونه‌گیری در زمانی خاص از روز. برای مثال: بهترین نمونه برای آزمایش اروبیلینوژن بین PM4-2 است زیرا حداکثر دفع در این زمان است.

خطاهای این نوع نمونه‌گیری:

دور ریختن مقداری از نمونه / استفاده از مقدار ناکافی ماده نگهدارنده/ ریختن دو نمونه ادرار اول صبح

4) نمونه دو ادراری: برای پایش غلطت گلوکز و کنترل ادرار ابتدا بیمار مثانه‌اش را تخلیه می‌نماید سپس به فاصله کوتاهی بعد از آن نیز مجدداً ادرار می‌کند.

5)نمونه ادرار برای کشت و حساسیت آنتی‌بیوتیکی: برای بررسی باکتری‌هاحتی‌الامکان در شرایط آسپیتک گرفته شود و تمیز نمودن منفذ ادرار با یک محلول یددار جهت کاهش آلودگی.

روش های جمع آوری ادرار:

نمونه روتین ادرار: نیاز به هیچ گونه آمادگی قبلی ندارد و کافی است تا بیمار در یک ظرف غیر استریل مناسب ادرار نماید. نمونه‌های تصادفی و اول صبح به این روش جمع آوری می‌شوند.

نمونه تمیز وسط جریان ادرار:( نیاز به انجام کشت و حساسیت آنتی‌بیوتیکی واستفاده از محلول یددار جهت کاهش آلودگی) بیمار مقداری ادرار می‌کند بعد متوقف می‌کند و ادامه ادرار را در یک ظرف استریل ریخته می‌شود.

جمع آوری ادرار 24 ساعته: ادرار فرد به مدت یک شبانه روز جمع آوری می شود.

نکته :بسیاری از ترکیبات ادرار نیاز به نگهدارنده دارند تا در طی مدت جمع آوری حفظ شوند.

به طور مثال:اسید استیک (حفظ اسیدیته) کربنات سدیم (حفظ وضعیت قلیایی) اسید بوریک (مهار تکثیر باکتری‌ها) یا در یخچال نگهداری شود.

از فلورید سدیم برای نگهداری گلوکز به هنگام جمع آوری یک نمونه ادرار 24 ساعته استفاده می شود. نمونه هایی که برای بررسی سلول‌های سرطانی است باید همواره با حجم مساوی الکل 50% جمع آوری شود.

برای ارزیابی‌های غربالگری و تشخیص روتین نمونه را 2 قسمت می‌کنند:

تجزیه ادرار (Urine Analysis)

کشت ادرار در صورت وجود عفونت (Urine Cululture)


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره نکاتی درباره آزمایش ادرار
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد