فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کامل درباره صفات و خصوصیات امام

اختصاصی از فایل هلپ دانلود تحقیق کامل درباره صفات و خصوصیات امام دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 7

 

صفات و خصوصیات امام

از آنجا که هر کاری باید بر اساسی مستحکم و به شکل صحیح انجام شود در روایات اسلامی با صراحت بیان شده است که هر عمل و عبادتی بدون اعتقاد به امام و رهبر الهی فاقد ارزش بوده و مرگ و زندگی در این حالت همانند مرگ و زندگی جاهلیت قبل از اسلام خواهد بود. چنانچه به نقل عامه و خواصه و حتی ناصبیون این حدیث شریف از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم روایت شده که می فرمایند:

مَن ماتَ وَ لَم یعرف اِمامِ زَمانِهِ ماتَ میتة جاهلیة.

هر کس بدون معرفت و شناخت امام زمانش از دنیا برود به مرگ جاهلیت مرده است.

برای شناخت امام علیه السلام بایستی ویژگیهای مهم او بررسی شود و اگر کسی را با این خصوصیات یافتیم او را امام خود قرار دهیم و الاّ به هر کسی نمی توان اقتدا کرد زیرا غیر از گمراهی و سرگردانی نتیجه دیگری نخواهند داشت قرآن کریم می فرمایند:

وَ مَن اَضَلَ مِمَن اِتَبَع هَواهُ بغیر هُدی مِن اللهِ  (سوره قصص 50)

کیست گمراه تر از کسی که بدون راهنمائی از جانب خدا هوسهای خود را پیروی کند؟ امامت جایگاه بی ارزشی نیست که هر بی سرو پایی بتواند آن را عهده دار شود امام هشتم علیه السلام در تعریف امامت می فرمایند:

امامت و رهبری دین و سبب بالندگی آن است با امامت نماز و زکات و حج و روزه و جهاد انجام گرفته ،بیت المال جمع آوری و به طور صحیح مصرف شده حدود و احکام اجرا گشته و مرزهای دین حفظ میشود. امام حلال و حرام خدا را بیان کرده و حدود الهی را به پا می دارد، از دین خدا دفاع می کند و با حکمت و اندرز و برهان روشن مردم را به راه پروردگارشان دعوت می نماید.

امام ماه تابان،چراغ روشن و نور درخشان است امامت آب خوشگواری است که تشنگان را سیراب نموده و به راه خدا راهنمائی رده و از هلات نجات می دهد.(اصول افی ج ا ص 200)

با توجه به مقامات امام ناگفته پیدا است که مقام امامت همانند نبوت از جانب حق تعالی تعیین می گردد و خداوند در قرآن کریم خطاب به حضرت ابراهیم می فرمایند:

اِنی جاعِلَُ لِلناسِ اِماماً.(سوره بقره آیه 124)

من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم.

امامت به انتصاب است یا انتخاب؟

مخالفین شیعه برای امامت موفقیت و ویژگی های خاصی قائل نیستند و آن را تنها یک مقام اجتماعی به مانند رئیس جمهوری که از طریق اجتماع و آرای عمومی تعیین می شود،مانند چنانچه ادعا می کنند که در مورد خلافت ابوبکر و عثمان اینگونه بود و عمر نیز به وصیت ابوبکر که از جانب مردم تعیین شده بود به خلافت رسید و زمانی که مردم کسی را به عنوان خلیفه تعیین کنند رهبر الهی نیز خواهد بود و به اصطلاح اولوالامر و واجب آن اطاعت می باشد.

خلاصه ایشان خلافت را انتخابی می داند امّا شیعه از آنجا که خلافت و امامت را به مانند نبوّت یک مقام الهی می داند آن را به انتصاب و تعیین از جانب خدا و رسول دانسته و می گوید انتخاب مردم در امر امامت هیچ جایگاهی ندارد و این حقیقتی است که در قرآن مجید و روایات عامه و خاصه نیز بیان شده است در سوره مبارکه قصص آیه 68 خداوند متعال می فرماید:

وَ رَبُّک یخلُقُ ما یشاءُ و یختارُ وَ ما کانَ لَهُمُ اَلخِیرَةُ

پرودگارا تو آنچه بخواهد می آفریند و هر کس را بخواهد انتخاب می کند و برای مردم اختیاری نیست. اکثر مورخین عامه ذکر کرده اند: زمانی که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله رئیس قبیله بنی عامر را به اسلام دعوت کردند او گفت: به شرطی دعوت تو را اجابت می کنم که پس از خودت زمامداری و حکومت بر مسلمانان را به من واگذار کنی. حضرت در پاسخ فرمودند:

اَلاَمرُ اِلَی اللهِ یصنُعُهُ حَیثُ یشاءُ (تاریخ طبری ج 2 ص 84) (کامل ابن اثیرج 2 ص 65)(سیره حلبی ج 2 ص 3)(سیره ابن هشام ج 2 ص 42)

امامت و زعامت مسلمانان مربوط به خداست در هر کس صلاح بداند و بخواهد قرار می دهد.

امیرالمؤمنین در خطبه 173 نهج البلاغه خیلی زیبا و صریح این مطلب را بیان می فرمایند:

یا اَیها اَلناسُ اِنَّ اَحَقَّ الناسِ بِهذا َاَلاَمرَ اَقواهُم علیه وَ اَعلَمُهُم بِاَمرِ اللهِ فَاِن شَغَبَ شاغِبٌ اُستُعتِبَ فَاِن اَبی قوُتِلَ وَ لَعَمری لَئِن کانَتِ الاِمامَةُ لاتَنعَقِدُ حَتّی یحضرها عامَّةُ اَلناسِ فَما اِلی ذلِک سبیل وَ لکن اَهلُها یحکمونَ عَلی مَن غابَ عَنها ثُمَّ لیس لِلشّاهِدِ اَن یرجِع َوَلا لِلغائِبِ اَن یختار اَلا وَ اِنّی  اُقاتِلُ رَجلین: رَجُلاً دَعی ما لیس له وَ آخَرَ مَنَعَ اَلَّذی علیه.

ای مردم سزاوارترین اشخاص به خلافت آن کسی است که در تحقق حکومت اسلامی از همه نیرومندتر و در

آگاهی از فرمان خدا از همه داناتر باشد تا اگر آشوبگری به فتنه انگیزی برخیزد به حق بازگردانده شود و اگر سرباز زد با او مبارزه شود.

به جانم سوگند اگر شرط انتخاب امام حضور تمامی مردم باشد هرگز راهی برای تحقق آن وجود نخواهد داشت اما اهل امامت در مورد کسانی که بی اطلاع اند حکم می کنند آنگاه نه کسانی که شاهد به حکم امامت اند حق برگشتن دارند و نه کسانی که حضور ندارند حق انتخاب نخواهند داشت.

آگاه باشید! من با دو کس پیکار نمی کنم:کسی که چیزی را مدعی می شود که از آن او نباشد و آن کس که از ادای حقی که بر عهده اوست سر باز زند.

منظور از اهل امامت در این فرمایش وجود مقدس رسول خدا صلی الله علیه و آلهو پس از ایشان امامان بعد از آن حضرت هر کدام نسبت به امام بعد از خود می باشند.

به همین دلیل به اعتقاد شیعه امام باید خداوند متعال انتصاب کند و پیامبر و امام این اتصاب را به مردم اعلام کنند پس اولین ویژگی امام منصوب بودن از جانب خداست که این صفت به دو طریق روشن می شود: اوّل نص صریح از جانب خداو رسول. دوّم معجزهای که نشانگر مقام امامت و رهبری الهی باشد.

برخی از خصوصیات حضرت علی علیه السلام در کتاب عیون اخبار الرضا

- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: من گنجینه دانشم و علی کلید آن است؛ هرکه گنجینه خواهد باید به سوی کلید برود.( عیون اخبار الرضا- علیه السلام - 2 / 49.)- پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم از جبرئیل، او از میکائیل، او از اسرافیل و او از خداوند -جلّ‏جلاله- نقل کند که فرمود: منم خدای یکتا، معبودی جز من نیست، با قدرت خویش خلایق را آفریدم و از میان آنان هرکه را خواستم یعنی پیامبرانم را برگزیدم، و از میان آنان نیز محمد صلی الله علیه و آله و سلم را حبیب و خلیل و صفی (برگزیده) خود انتخاب کردم و او را به سوی آفریدگانم برانگیختم، و برای او علی را برگزیدم و او را برادر و وصی و وزیر و پیامگزار او به آفریدگانم پس از وی قرار دادم... پس به عزت و جلال خود سوگند خورده‏ام که هیچ بنده‏ای از بندگانم علی را دوست ندارد و به ولایت نپذیرد جز آنکه او را از آتش دوزخ دور بدارم و به بهشت درآورم، و هیچ بنده‏ای از بندگانم او را دشمن ندارد و از ولایت او به ولایت دیگری سر نسپارد جز آنکه دشمنش بدارم و به آتش دوزخش درآورم.( عیون اخبار الرضا- علیه السلام - 2 / 49.)- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: ای علی، تو پس از من مظلوم قرارخواهی گرفت، پس وای بر آن که به تو ستم کند و به حریم تو تجاوز نماید، و خوشا حال آن که پیرو تو باشد و کسی را بر تو ترجیح ندهد... و تو نخستین کسی هستی که با من از صراط می‏گذری، و پروردگارم به عزت خویش سوگند یاد نموده که هیچ‏کس از گردنه صراط عبور نتواند کرد مگر آن که سند ولایت تو و امامان از نسل تو با او باشد؛ و تو نخستین کسی هستی که بر حوض من وارد می‏شوی، دوستانت را از آن سیراب سازی و دشمنانت را از آن برانی. و آن‏گاه که من در "مقام محمود (جایگاه شفاعت)" بایستم تو همراه من خواهی بود، درباره دوستان ما شفاعت می‏کنی و شفاعتت پذیرفته می‏شود؛ و تو نخستین کسی هستی که داخل بهشت می‏شوی و لوای مرا که همان لوای حمد است و دارای هفتاد تکّه است به دست داری که هر تکّه‏ای از خورشید و ماه گسترده‏تراست، و تو صاحب درخت طوبی در بهشت هستی که اصل آن در خانه تو و شاخه‏هایش در خانه‏های شیعیان و دوستان تو پراکنده است.( عیون اخبار الرضا- علیه السلام - 1 / 303.)- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: ای علی، تو حجت خدایی، تو باب خدایی، تویی راه به سوی خدا، تویی نبأ عظیم (آن خبر بزرگ)، تویی صراط مستقیم (راه راست)، تویی مَثَل اعلی (نمونه برتر). ای علی، تو امام مسلمانان و امیرمؤمنان و بهترین اوصیا و سرور صدّیقانی. ای علی، تویی فاروق اعظم (که میان حق و باطل به خوبی فرق می‏نهی)، تویی صدّیق اکبر. ای علی، تو جانشین من بر امّتم و پرداخت کننده دَینم، و انجام دهنده وعده‏های من هستی. ای علی، تو پس از من مظلوم واقع خواهی شد. ای علی، تو پس از من تنها می‏مانی و همه از تو جدا می‏شوند. ای علی، تو پس از من محجور (و محروم از حق خود) می‏مانی؛ خدای متعال و حاضران از امتم را گواه می‏گیرم که هواداران تو هواداران منند، و هواداران من هواداران خدایند و هواداران دشمنانت هواداران شیطانند.( عیون اخبار الرضا- علیه السلام  2 / 6.)- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: هرکه بمیرد و او را امامی از فرزندان من نباشد به مرگ جاهلیت مرده‏است، و به


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درباره صفات و خصوصیات امام
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد