فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله نقش باورهای دینی در پیشگیری از اعتیاد

اختصاصی از فایل هلپ مقاله نقش باورهای دینی در پیشگیری از اعتیاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله نقش باورهای دینی در پیشگیری از اعتیاد


مقاله نقش باورهای دینی در پیشگیری از اعتیاد

 

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

 

 فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

 تعداد صفحات:28

 چه عواملی بنیان خانواده را تهدید می کند؟

براساس آموزه های قرآنی آرامش روحی و روانی ایجاد دوستی، رحمت و محبت از جمله ره آوردهای تشکیل کانون خانواده است که مورد تأکید زیاد اسلام واقع شده است.
آن چه در دنیای مدرن و صنعتی شده امروز فلسفه وجودی خانواده را تهدید می کند، ناتوانی اعضای خانواده در مهندسی خاص تنظیم روابط خانوادگی است. اگرچه اعتیاد، مشکلات اقتصادی، بیکاری، ناهمگون بودن فرهنگی زوج ها مجموعه ای از دلایل قدیمی تر و شناخته تر شده جدایی در خانواده ها است اما دلایل نوین که از بطن جامعه مدرن امروزی بیرون آمده نیز جای بررسی و تامل بسیار دارد. خود باختگی فرهنگی در برابر مظاهر زندگی دنیای صنعتی شده و پوشالی از نظر اعتقادی، آفت خزنده ای است که این روزها نقل محافل است.

تامل در احوال آنها که هر روز به دادگاه های خانواده مراجعه می کنند و باعث افزایش روز به روز پرونده هایی با موضوع دادخواست جدایی می شوند، حکایت از آن دارد که هنوز هم اعتیاد و بیکاری عوامل اصلی جدایی ها هستند.

 

 

 

تکرار هزار باره این واژه شوم، اعتیاد

اعتیاد و تخصیص آمار 60 درصدی طلاق به دلیل این پدیده شوم در خانواده ها، بحثی تکراری اما مهم است. پررنگ شدن نقش این عامل در جدایی های نوین قابل تامل است. بنابراین از حجت الاسلام «قدرتی»، مرکز تحقیقات فقهی قوه قضاییه در این باره می پرسیم. پاسخ او چنین است: «اگرچه نمی توانیم یک نسخه کلی برای سراسر کشور در این باره بپیچیم و مدعی شویم که عوامل جدایی در همه شهرها یکسان عمل می کند، چنان چه در استان قم اعتیاد حرف اول را در جدایی ها می زند ولی ممکن است در یزد چنین نباشد. با این حال باید بپذیریم که متأسفانه اعتیاد در چند سال اخیر رتبه اول را در افزایش طلاق و ایجاد سایر آسیب های اجتماعی داشته است و ثانیه به ثانیه چون سیلی بنیان کن به پیش می رود و قربانیان خود را می گیرد.»

فرهنگ سازی

وی می افزاید: «مبارزات گسترده با قاچاقچیان مواد مخدر، تقدیم کردن شهدای بسیار، اقدامات متعدد نیروهای انتظامی، پر شدن زندان ها از معتادان، به وجود آمدن انجمن های معتادان خود معرف، تلاش های سازمان بهزیستی در پیشگیری و درمان حکایت از آن دارد که متأسفانه سعی و جهاد ما برای ریشه کردن اعتیاد در کشور روند مطلوبی نداشته است. چرا که این اقدامات در برابر دشمن عظیمی چون باندهای بین المللی و عوامل کلان توزیع جهانی انجام می شود که طی برنامه های بلندمدت قصد تخریب نیروی انسانی و جوان در کشورهای اسلامی را دارند.»

به نظر حجت الاسلام «قدرتی»، استفاده از این حربه به ویژه پس از انقلاب و دوران جنگ با قدرت بیشتری انجام شده است و به عنوان راهکار حل موضوع، فرهنگ سازی را به این شرح توصیه می کند: «مهم تر از مبارزات فیزیکی و برنامه ها و اقدامات، مبارزه فرهنگی و نرم افزاری است که جنبه پیشگیری داشته باشد.

برای حفظ خانواده باید ازسنین پایین به یکایک افراد جامعه آموزش بدهیم تا امروز به عنوان فرزند و فردا به عنوان همسر و پایه گذار یک زندگی، با اعتیاد خود زمینه آشوب و اغتشاش درمحیط خانواده و در نتیجه فروپاشی بنیان آن را فراهم نکند.»

وی می گوید:«باید از سنین نوجوانی و جوانی، اعضای خانواده ها را با این پدیده آشنا کنیم و با آموزش غیرمستقیم، آنها را در برابر اعتیاد واکسینه کنیم وگرنه دیگران به آنها اطلاعات غلط می دهند و زمینه انحراف شان را فراهم می کنند.»

تنبلی عامل اصلی است نه بیکاری

به نظربسیاری از کارشناسان نظیر «الله مراد پیله ور»، پژوهشگر حوزه علمیه اصلی ترین عامل جدایی ها در مجموعه عوامل جدایی همسران از یکدیگر، کاهش پای بندی به ارزش ها و مسائل دینی است. وی که 86 درصد از طلاق ها را به این دلایل می داند، می گوید: دربررسی مباحثی نظیر اعتیاد و بیکاری نیز به این نتیجه می رسیم که اگر فرد مؤمن واقعی باشد تن به فساد خود درراه اعتیاد نمی دهد.

انسان مومن و مسلمان واقعی با اعتقاد به ائمه اطهار(ع) ... به آنها عشق می ورزد و این کلام حضرت امیر را آویزه گوش خود می کند که کار، جوهره مرد است. پس به فکر تامین شغلی حتی با درآمد کم می افتد. «لذا عامل بیکاری از بین می رود.»

وی با پذیرش وجود بحران بیکاری درجامعه، با یقین قلبی اعلام می کند:«خانواده هایی که به دلیل بیکاری و برای جدایی به دادگاه خانواده مراجعه می کنند، گرفتار بیکاری ناشی از تنبلی هستند وگرنه زنان فداکار ایرانی در برابر بیکاری همسری که به دلایل غیرفردی شغل ندارد یا شغل خود را از دست داده، با سرعت تصمیم نمی گیرند و تن به جدایی نمی دهند.»

به نظر وی که وکیل دادگستری و مشاور قضایی نیز هست، بهتر است به جای عنوان کردن بیکاری از واژه «تن بارگی» همسر و نقش این تنبلی و روحیه زشت درطلاق ها حرف می زدیم.

برای اثبات ادعای این پژوهشگر از او مصداق می خواهم ارجاع به پرونده موکلانش حقیقت را روشن تر می کند. برخی از آن چنین است:

  • «سوسن» زنی است که با قول پدر شوهرش برای اعطای مغازه و شغل به هم کلاسی جوان خود زیربار پیمان سنگین زناشویی با او می رود. او بیش از 12سال صبر می کند تا شوهر تنبل و بیکاره اش مسئولیت زندگی را بپذیرد. درتمام این سال ها، همسر این زن درپی رفیق بازی، تفریح و خوشگذرانی بوده و هزینه های زندگی او را پدر شوهرش تامین می کرده است.
  • بالاخره «سوسن» که در آرزوی مردی متعهد و مسئولیت پذیر روزگار می گذرانده، با مرگ پدر شوهر مواجه می شود. بی مهری خانواده همسر و بی قیدی شوهرش او را به دادگاه خانواده برای تقاضای طلاق می کشاند.

«پیله ور» اگر چه منکر نقش مشکلات اقتصادی درشکل گیری گروهی دیگر از مسائل حل نشدنی میان همسران نمی شود اما برای بحث دراین حوزه نیز نظرات جالبی دارد. او فکر می کند روحیه «تجمل گرایی» است که مشکلات اقتصادی را برای بسیاری از خانواده های امروز به تنگناهای غیرقابل عبور تبدیل کرده است.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله نقش باورهای دینی در پیشگیری از اعتیاد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد