فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایل هلپ

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره نمایش سیگنالهای VAG با استفاده از تبدیلات

اختصاصی از فایل هلپ مقاله درباره نمایش سیگنالهای VAG با استفاده از تبدیلات دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 15

 

نمایش سیگنالهای VAG با استفاده از تبدیلات

زمان -فرکانس

1-1- مقدمه

در این تحقیق ابتدا برخی از تبدیلات زمان – فرکانس به طور مختصر بیان می‌شود. در ادامه به بررسی نمایشهای زمان – فرکانس سیگنالهای VAG با تبدیلات مذکور پرداخته شده است. این قسمت شامل دو مرحله است، در مرحله اول سیگنال شبیه سازی شده VAG با توضیح‌های مختلف زمان – فرکانس نمایش داده می‌شود. مرحله دوم به بررسی نمایشهای متفاوت سیگنال VAG با توزیع‌های مذکور اختصاص یافته است. در نهایت روشهای مختلف نمایش با یکدیگر مقایسه شده‌اند.

2-1- تبدیل زمان – فرکانس

1-2-1- اهمیت تبدیلهای زمان – فرکانس

سیگنالهایی که ما در زندگی روزمره با آنها سر و کار داریم، از قبیل سیگنالهایی که از اعضای مختلف بدن انسان تولید می شوند یا سیگنالهایی که صداها و تصاویر اطراف ما را تشکیل می‌دهند، ماهیت غیر ایستان دارند، به مفهومی که اگر طیف این سیگنالها رسم شود این طیف با زمان تغییر می کند، لذا این نوع سیگنالها را نمی توان بدون توجه توأم به زمان و فرکانس مطالعه نمود. در واقع کامل ترین روش برای نمایش یک سیگنال نمایش توأم در حوزه زمان و فرکانس است.

راه حل عملی برای نمایش توأم در حوزه زمان و فرکانس این است که محورهای عمودی و افقی را برای زمان و فرکانس اختیار کنیم و با نمایش سه بعدی که ارتفاع نمایانگر دامنه سیگنال است و یا استفاده از کمرنگ و پررنگ شدن خطوط در نمایش دو بعدی، دامنه سیگنال را در حوزه زمان -فرکانس نشان بدهیم.

اکثر نمایش‌های پرکاربرد زمان – فرکانس که در واقع همگی تبدیل های ریاضی سیگنال می باشند در دو دسته کلی جا می گیرند:

تبدیلات خطی

تبدیلات دو خطی یا تربیعی

مهمترین خاصیتی که تبدیلات خطی را از تبدیلات دو خطی و سایر تبدیلات جدا می سازد، برقرار بودن اصل بر هم نهی در اینگونه تبدیلات است. در ادامه به مرور مختصر برخی از تبدیلات حوزه زمان – فرکانس می پردازیم]13[.

2-2-1- تبدیل خطی STFT

همانطور که در ابتدای بحث ذکر شد، تبدیل فوریه معمولی سیگنال وابسته به زمان نمی باشد، لذا بدیهی است که باید راهی پیدا کرد تا بتوان تبدیل فوریه را به حالت سیگنالهای غیر ایستان تعمیم داد.

یک روش ساده برای تحقق این امر آنست که به جای توابع Sin و Cos معمولی که در حوزه زمان نامحدود هستند و در حوزه فرکانس متمرکز می باشند از توابع دیگری که در حوزه زمان محدود شده اند استفاده کنیم. برای این منظور می توان تابع پنجره انتخاب کرد و با حرکت دادن آن در حوزه زمان روی سیگنال مورد نظر ماهیت متغیر با زمان محتوای فرکانسی را به نحوی ثبت کرد. در واقع به جای به کار بردن Sin و Cos از ضرب شده این توابع در تابع پنجره استفاده می شود. به صورت ریاضی داریم:

(1)

در این رابطه s(t) تابع زمانی سیگنال بوده و h(t) تابع پنجره بحث شده است. طبق این رابطه با حرکت دادن پنجره زمانی بینهایت تبدیل فوریه متناظر با هر زمان به دست می‌آوریم که همین سبب ثبت محتوای فرکانسی سیگنال بر حسب زمان می شود.

چند تعریف مهم:

به طور خلاصه چند تعریف را که در این تبدیل و سایر تبدیل های زمان - فرکانس بسیار مطرح می‌شوند، ذکر می کنیم:

الف) فرکانس لحظه ای: اگر سیگنال s(t) را در حالت کلی به شکل:

(2)

تعریف کنیم، فرکانس لحظه ای به شکل (مشتق زمانی فاز) تعریف می‌شود. این پارامتر بسیار مهم است به خصوص که عموما به عنوان معیاری از مناسب بودن تبدیل زمان – فرکانس به کار می‌رود.

ب) فرکانس و زمان متوسط

اگر s(t) سیگنال، S(f) طیف آن و E انرژی سیگنال باشد داریم:

(3)

(4)

اگر T(t,f) تبدیل زمان - فرکانس باشد، فرکانس متوسط شرطی (وابسته به زمان) را می توان به این شکل تعریف کرد:

(5) t

و تبدیل T(t,f) مطلوب آنست که برای آن رابطه زیر برقرار باشد:

(6) t

ج) مدت زمان و پهنای باند

: مدت زمان

: پهنای باند

د) اصل عدم قطعیّت

اگر s(t)یک سیگنال باشد و s(t)=0 آنگاه داریم

(9)

این یک اصل کلی برای سیگنال‌هایی است که رابطه شرط این اصل را ارضاء می کنند و نشان می‌دهد که کاهش به طور همزمان ممکن نیست و یک نوع مبادله بین این پارامترها وجود دارد و باعث می شود که افزایش یکی کاهش دیگری را به دنبال داشته باشد.

باید توجه کرد که در صورت گوسی بودن سیگنال رابطه نامساوی باید به تساوی تبدیل شود.

3-2-1- تبدیلهای دو خطی

زمانی که درباره توزیع انرژی یک سیگنال یا طیف قدرت آن بحث می کنیم نیاز به تعریف نحوه نمایش تربیعی یا دو خطی می باشد، زیرا اصولا انرژی و توان ساختار ریاضی درجه دوم دارند.

اگر بخواهیم توزیع دو خطی را برای انرژی سیگنال پیدا کنیم که دارای مفهوم چگالی انرژی یا قدرت باشد لازم است که:

(10)

(11)

(12)

این سه رابطه تضمین می‌کند که انتگرال تبدیل در حوزه های زمان و فرکانس مفهوم انرژی داشته باشد. به روابط (11) و (12) روابط حاشیه‌ای می‌گویند. رابطه (10) نیز به رابطه انرژی کل معروف است.

نکته مهم اینجاست که توزیع انرژی واقعی سیگنال باید بتواند در هر نقطه در صفحه زمان – فرکانس چگالی انرژی را بدهد اما در مورد تبدیلهای زمان – فرکانس چنین امری به طور دقیق نمی تواند رخ دهد .

همانطور که در توزیع STFT دیدیم اصل عدم قطعیت همواره ما را از داشتن دقت بی نهایت در هر دو راستای زمان و فرکانس محروم می کند و در واقع چگالی انرژی برای یک محدوده به حداقل پهنای

صادق خواهد بود نه برای هر نقطه از صفحه زمان و فرکانس.

خیلی از تبدیلهای دو خطی ممکن است یکی یا هر دو خاصیت حاشیه ای را ارضاء نکنند، اما به نحوی به صورت چگالی انرژی تعبیر می شوند. همچنین بدلیل توان دو بودن تبدیلات دو خطی و مفهوم انرژی آنها نمی توان انتظار داشت که اصل بر هم نهی تبدیلات خطی را بر آورده سازند.

بطور مثال اگر سیگنال x(t) متشکل از دو سیگنال x2(t) و x1(t) باشد بگونه ایکه:

(13) x(t) = c1x1(t) + c2x2(t)

می توان دید که:

(14) Tx(t,f) = |c1|2Tx1(t,f)+|c2|2Tx2(t,f)+c1c2*Tx1x2(t,f)+c2c1*Tx2x1(t,f)

در این رابطه Txi(x.f) جمله اصلی و Txixj(t,f) (i#j) جملات تداخلی نامیده می‌شود. در عمل حضور جملات تداخلی سبب محدودیت کاربرد تبدیل می‌شوند. در قسمت های بعدی در مورد اثر این جملات بحث


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره نمایش سیگنالهای VAG با استفاده از تبدیلات
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد